Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
prosím o zkušenosti s braním minisistonu a nasledneho tehotenství všechny! Někde sem našla ze po něm zeny tezce otehotni.. beru minisiston uz skoro 10let v tahu a chtela bych koncem roku sse snazit pomalu o miminko a zajimalo by me jak to udelat.. kdy ho prestat brat.. jestli nejak cekat se sexualni aktivitou nechranenou po vysazeni.. ci jestli je pravda ze to po takove dobe brani pujde tezko atd.. Dekuji moc za rady vsem
..
Ahoj, já ho brala cca 5 let a po vysazení jsem otěhotněla až sedmý měsíc.
ahoj, diky za info.. a otehotnela si jakoze sama od sebe prirodni cestou? nebo pomoci nejake chemie treba.. nebo podpurnych leku, vitaminu? trochu se toho desim no ze to bude narocny uf uf ![]()
Ahoj, tak já ho brala něco kolem 6-ti let. Po vysazení jsem otěhotněla téměř po roce. Ale dodávám, že jsme tomu z kraje nechávali volný průběh. To pravé snažení trvalo asi 4 měsíce ![]()
Ahoj, já ho brala cca 6 let, otěhotněla po tuším 7-9ti měsících. Ale je fakt, že žádné hlídání ovu, žádné měření, tehdy jsem o tom věděla houby. Otěhotněla jsem přirozeně, zjistila to 10tt ![]()
Já jsem žádné podpůrné léky nebrala.. nechávala jsem tomu čas.. a ovu jsem hlídala asi až od 5.měsíců..
Brala jsem to asi 7 let, otěhotněla jsem po 3 měsících cíleného snažení, ale vysadila jsem to asi ještě 2 měsíce před tím.
Podruhé jsem otěhotněla taky po 3 měsících (tentokrát bez minisistonu a jakékoliv horm. pilulek), takže těhotním vcelku bez problémů bez ohledu na branou antikoncepci.
u me je totiz vice spatnych ukazatelu a to to ze beru ty leky uz 10let.. a take to ze mam starsiho pritele.. me je 24 jemu 39 jsme stastni atd.. ale cekame az trosku se vyhrabeme z financni situace a zhruza na konci roku chceme zacit.. ale bojim se ze ted cekame na penize potom budeme cekat x mesicu nez to „zabere“ nemluve o dalsim kostlivci tom ze je starsi abysme necekali tak dlouho ze uz to z jeho strany treba ani nepujde.. je to hruza nevim co delat.. jak to tak ctu tak bych je nejradsi vysadila hned ![]()
Ahojky,já ho brala rok a otěhotněla jsem po osmi měsících snažení,po vysazení této antikoncepce jsem vůbec nekrvácela,pouze občas zašpinila,sliznice žádná,nasazen progesteron po třech měsících nekrvácení v období kdy jsem progesteron neužívala jsem nekrvácela,ale ovulovala,v době kdy jsem progesteron užívala jsem krvácela,ale neovulovala.Nasazen Clostilbegyt,cyklus,kdy se zadařilo jsem užívala Clostilbegyt…
Brala jsem ho dva roky (předtím ale jinou antikoncepci - dohromady nějakých 7let HA).
Otěhotněla jsem 2měsíc poté co jsme se začali snažit, předtím jsem 5 měsíců už HA nebrala ale chránili jsme se jinak.
Myslím, že to moc řešíš a obáváš se zbytečně - kolikrát je blok opravdu v hlavě a tímhle si ho možná jen uděláš. Měj strach, až to nepůjde 3/4 roku nebo rok (běžně do roka ořehotní 85% párů). Když jsi ještě ani nevysadila, nevíš jaký máš cyklus, tak proč se bát dopředu? Někdy se po antikoncepci othotní snadno - řiká se, že jak jsou dlouhou dobu vaječníky v útlumu, tak pak se hodně nastartují a jde to lépe, někdy naopak vlastní cyklus nechce naběhnout ( nezáleží až tak na druhu antikoncepce) a někdy je vlastní cyklus už špatný a jen se to HA maskuje. Takže pokud chceš mimčo, tak vysadit a začít se snažit klidně hned, ale zatím to neřešit. Prostě se podaří nebo ne, když ne, tak pak stresuj a řeš to ![]()
To jsem našla: Šance na otěhotnění během jednoho roku - V Evropě, Severní Amerika a hodně ze světa přibližně 85% párů počne v průběhu jednoho roku, pokud mají pravidelný nechráněný sex. Průměry ve Velké Británii jsou následující (National Health Service):
20% počne ve lhůtě jednoho měsíce
70% počne ve lhůtě šesti měsíců
85% počne v rámci 12 měsíců
90% počne v rámci 18 měsíců
95% počne v rámci 24 měsíců
Ahoj, já brala taky Minisiston nějakých 6 let. Před tim Stediril 30. Celkem jsem brala Ha 10 let vkuse a otěhotněla jsem hned druhý měsíc po vysazení. U každé je to holt jiný. Držim palečky ať se hned zadaří.
Minisiston jsem brala asi 2 roky a otěhotněla od vysazení do 3 měsíců ![]()