Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
zapomela jsem si vzit pilulku. První z baleni jsem si vzala normalne, Ale druhy den jsem zapomela a zjistila to az kdyz sem si brala treti den. Nechala sem ji tedy v platíčku a beru dal jak mam dalsi dny.. Kdyz jsem zapomela uz druhy den muzu otehotnet kdybych mela styk treba dnes po 4 dnech uz spravneho uzivani..?? Ja porad doufam ze kdyz to bylo hned ze zacatku ze je to ok a nemusim se dal nijak navic chranit.. maximalne treba pockat tech 7dni aby se posilili ucinky leku.. mate nekdo zkusenosti? jinak beru MINISISTON a beru ho v kuse uz 9let..
prosím o radu jak odborníků tak i nějaké zkušenosti všech zúčastněných k tématu. Díky! M.
Ahoj, beru minisiston a dr říkal,že pokud omylem vynecham, tak 7 dnů chránit. Já to tedy dodržuju, ale kámoška vynechává naprosto pravidelně a nikdy se nic nestalo. Asi jak kdo, někdo vynechá jednu a hned otěhotní, někdo vynechává pravidelně a nic se neděje.. ![]()
Nevím v jakém týdnu je vynechání nejhorší. Ale orientačně- když zapomeneš pilulku a nestihneš ji vzít do 12 hodin, tak si pak týden dávej bacha
(nesouložit,nebo kondom
)
Diky za uklidneni.. ja taky doufam ze tech sedm dni bude stacit.. ja totiz nesnasim sex treba s kondomem.. prijde mi to hrozne neosobni.. ![]()
Ahoj.
Mně se dneska podařilo „utopit“ pilulku ve vaně
Ponaučení pro příště, nevyndávej pilulku z platíčka nad vanou, bo se zakutálí do odpadu.
Beru Azalii, začala jsem teprve první plato od porodu. V návodu je, že pokud je to po 12h, tak vzít dvě pilule a pokud by se zapomněli vzít dvě za sebou, tak tu předchozí nebrat. Pokud ji nemám, tak chápu, že si nepomůžu. Nechce se mi brát z dalšího plata a tím se o ni připravit. Tak zítra budu pokračovat, ale 7 dní chránit. Chápu správně? Děkuji.
Myslím, že chápeš správně. Prostě ji nemáš, tak si vezmeš dneska normálně další s tím, žes jeden den vynechala, takže antiko ti teď nemusí fungovat. Chraň se jinak min ten týden, já bych si dávala pozor pro jistotu dýl, ale to záleží na tobě. Mně se třeba kolikrát podařilo, že mi upadla a zakutálela se, vždycky jsem ji našla ![]()
Preji hezky vecer, moc prosim o radu.. hned po menstruaci prvni tyden (co jsem mela druhou tabletu) jsem mela pohlavni styk, ale tri dny nato jsem si zapomnela vzit tabletu a vsimla jsem si az druhy den v case kdy beru dalsi, takze jsem si vzala dve najednou, je to 24 hodin pauza, takze se fakt bojim, nevite nekdo, zda je velka moznost otehotneni? ![]()
Neni v podstatě skoro žádná.. 1 tableta ještě nic neznamená.. já jednou zapoměla 3 a nic se nestalo.. vždyť si vezmi, že týden co máš ms nic nebereš a taky jsi ještě těma hormonama chráněná, takže já bych se bejt tebou nebála ![]()
První anonymko - riziko otěhotnění je opravdu malé, styk proběhl tři dny předtím, já bych se nebála. Ale pro klid si za měsíc udělej testík.
Druhá anonymko - pěkná blbost. V pauze chráněná jsi, protože je tak antiko nastavena. Ale v průběhu platíčka vynecháš jednu tabletku a otěhotnět můžeš. Doporučuju si něco o HA zjistit než být v takovýchto „mylných“ představách
To, že jsi zapomněla tři tabletky a nic se nestalo, měla jsi veliký štěstí ![]()
Dobrý den. Beru antikoncepci Adele cca půl roku. Další platíčko jsem začala brát v úterý 18.9. a v sobotu jsem s přítelem měla nechráněný styk. Bohužel dnes v pondělí 24.9. jsem si zapomněla vzít tabletku (6. z platíčka) a místo v devět ráno jsem si ji vzala až ve čtvrt na deset večer-tudíž něco malinko přes 12 hodin. Chci se zeptat jak velké riziko otěhotnění tu je? :/ děkuji za odpověď
Ahoj, chtěla bych se zeptat, měla sem styk s přítelem, ale další den sem si zapomněla vzít pilulku, vzala sem si jí až ten další den hned jak jsem si vzpomněla. Mohla bych otěhotnět?
Ahojte chtěla bych se zeptat. Zapomněla jsem si vzit pilulku asi o 12h a 15min pozdeji beru antikoncepsi natalya a před tim jsem mela sex s přitelem ale neejakuloval do mě. Myslitě že je nějaké riziko otěhotněni? ![]()
Z tohohle styku dost pravděpodobně nic nehrozí. Ale odteď bych si dala do menstruace pozor a použila radši kondom ![]()
Díky…myslíš teda že celý měsíc jo? v břibalovem bylo po dobu 7dnu ale moc tomu nevěřím ![]()