Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Teda po přečtění vašich příspěvků bych se nad sebou asi měla zamyslet
Řešit jednu zapomenutou pilulku by mě tedy nenapadlo… Já teda sem tam zapomenu a asi nade mnou bdí všichni svatí, protože mám zatím jedno a to plánované dítě ![]()
Ahoj, zapomněla jsem si 3 dny v prvním týdnu vzít pilulku. Chci ale vědět, jak mám brát dál? normálně zase od prvního prášku? Kamarádka mi tvrdí, že musím sníst ty tři zapomenuté. To se mi nějak nezdá. ![]()
Nene, zapomenuté se nedobírají, pokračuje se dál. Hlavní je týden používat ještě jinou ochranu než je HA.
Ty tři co jsi zapomněla si nevemeš ani na konci. Prostě ti zůstanou. Poznamenej si to na platíčku, nebo je z něj vyndej…
A ty nemáš příbalový leták k antikoncepci? Já třeba u jedné četla, že v okamžiku, kdy si chybu uvědomíš, sníš všechny zapomenuté tabletky, i kdyby byly dvě najednou (o třech nepsali). Pak samozřejmě následující týden další ochrana. A jako bonus - i tak můžeš být těhotná, pokud jsi měla pohlavní styk v týdnu před zapomenutím pilulek.
Možná opravdu záleží o jakou HA jde. V mé je vzít až další a ne užít i zapomenuté. Ono možná záleží taky jestli se jedná o jedno, dvou nebo třífázovou antikoncepci. V příbaláku to musíš najít…
@Misula.vdf píše:
Možná opravdu záleží o jakou HA jde. V mé je vzít až další a ne užít i zapomenuté. Ono možná záleží taky jestli se jedná o jedno, dvou nebo třífázovou antikoncepci. V příbaláku to musíš najít…
Na tom něco bude. Já psala o jednofázové a pak pilulky placebo.
Dobrý den chtěla jsem se zeptat ve 2týdnu jsem si zapomela vzít pilulku a měla jsem nechraneny sex a vzpomněla jsem si na to až druhý den tak jsme si vzala dvě najednou za minuly a současný den.je velké riziko otehotneni?
Ahoj, zapoměla jsem si 3. tabletku /pondělí/ v blistru hned po MS, vzala jsem si až v utery a měla jsem s přítelem sex, je tady nějaka pravděpodobnost otěhotnění? Jinak beru HA pravidělně už 2 roky, Sunya
Eva00: sanya je dost silná:)tak buď vklidu brala jsem ji 6let a poslední rok nepravidelně treba2najednou pak jsem 3dny třeba zapomela a pak zase v pohodě jsem pokračovala:)
@renata-l jejda tak snad to bude v pohode
16. jdu jeste na kontrolu ale radsi si jeste udelam test at me tam pak netrfi slak
jinak dekuji za uklidneni
a jeste mela jste nechraneny sex po zapomenite tabltece?
Stoprocentně a ne jednou a když jsem je vysadila tak ještě 2mesice mě chránili:)
Ahoj
Beru antikoncepce sunya teprve 3 měsíc, bohužel jsem 4 den v 1 týdnů zapomněla vzít antikoncepci,
Zapomenutí prášek jsem si druhý den po 14 hod vzala, ale bohužel jsem si zapomněla vzít druhý prášek který jsem si měla vzít normálně ve 20:00 a vzpomněla jsem si na to zase až ráno s 12 hod zpožděním. Hlavně jsem měla pohlavní styk s přítelem před tím i po zapomenutí prášku :-/
Chci se zeptat jak velké je riziko otěhotnění?
Předem moc děkuji za odpověď.
@eva00 píše:
@renata-l jejda tak snad to bude v pohode16. jdu jeste na kontrolu ale radsi si jeste udelam test at me tam pak netrfi slak
![]()
jinak dekuji za uklidneni
a jeste mela jste nechraneny sex po zapomenite tabltece?
Ano:)
Ahoj. Včera jsem si měla vzít první prášek z platíčka, ale zapomněla jsem a tak jsem si ho vzala po 8 hodinách od zapomenutí. Mám se teď chránit i jinak, nebo to zas není až takový problém, jako kdybych na něj zapomněla úplně? ![]()