Problém s alkoholem - můj kamarád

Anonymní
8.8.23 21:25

Problém s alkoholem - můj kamarád

Můj kamarád, dobrý kamarád, má problém s alkoholem. Já s tím díky Bohu, kterému teď sloužím, seknul, ale ten m§j kámoš, ten furt sosá. Den, někdy i dva, se nenapije. Pak vyžahne flašku tvrdého. Dnes mi říkal, že všechny flašky vypil. By si jist, že si další nekoupí, a když byl v sámošce, tak strčil do košíku dvě flašky vodky, ani nevěděl pročč. Doma vydržel do večera se nenapíš. Večer otevřel vodečku a už to jelo. Jako kdyby chlastal kompulzivně, ne byl závislý. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Nevíte, jak by měl přestat? Dost mi na něm záleží.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
79971
8.8.23 21:39
@sobospaly píše:
Můj kamarád, dobrý kamarád, má problém s alkoholem. Já s tím díky Bohu, kterému teď sloužím, seknul, ale ten m§j kámoš, ten furt sosá. Den, někdy i dva, se nenapije. Pak vyžahne flašku tvrdého. Dnes mi říkal, že všechny flašky vypil. By si jist, že si další nekoupí, a když byl v sámošce, tak strčil do košíku dvě flašky vodky, ani nevěděl pročč. Doma vydržel do večera se nenapíš. Večer otevřel vodečku a už to jelo. Jako kdyby chlastal kompulzivně, ne byl závislý. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Nevíte, jak by měl přestat? Dost mi na něm záleží.

protialkoholická léčebna vás nenapadla? ale musí aktivně chtít on sám - a to bude ten problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.23 21:48
@stinga píše:
protialkoholická léčebna vás nenapadla? ale musí aktivně chtít on sám - a to bude ten problém

On právě nechce, protože to jako problém nevnímá. On vydrží nechlastat i týden v kuse. Ale jak si koupí, tak to vyžahne. Jako by mu najednou cvaklo v hlavě. Není to klasická závislost, že potřeba chlastu vede k nákupu. Ale že ten nákup, který je občasný, pak vede k sosání.

• Citovat
  • Upravit
79971
8.8.23 21:52
@sobospaly píše:
On právě nechce, protože to jako problém nevnímá. On vydrží nechlastat i týden v kuse. Ale jak si koupí, tak to vyžahne. Jako by mu najednou cvaklo v hlavě. Není to klasická závislost, že potřeba chlastu vede k nákupu. Ale že ten nákup, který je občasný, pak vede k sosání.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ale to je přece jedno, jaká závislost to je, klasická neklasická, prostě je to alkoholik a nic jiného než DOBROVOLNÉ protialkoholní léčení mu nepomůže, ostatní je jenom okecávání problému, zlehčování a plácání prázdné slámy
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.23 21:55
@stinga píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ale to je přece jedno, jaká závislost to je, klasická neklasická, prostě je to alkoholik a nic jiného než DOBROVOLNÉ protialkoholní léčení mu nepomůže, ostatní je jenom okecávání problému, zlehčování a plácání prázdné slámy

Kompulze přece není závislost, ne? To je nutkání.

• Citovat
  • Upravit
79971
8.8.23 21:59
@sobospaly píše:
Kompulze přece není závislost, ne? To je nutkání.

jak už jsem psala, okecáváš jeho problém, znevažuješ a slovíčkaříš - to mu nepomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.23 22:01
@stinga píše:
jak už jsem psala, okecáváš jeho problém, znevažuješ a slovíčkaříš - to mu nepomůže

Jak slovíčkářím? Pokud někdo chlastá, protože je závislý, tak to potřebuje. Ale jestli někdo koupí chlast, protože má nutkání, a ten chlast pak vypije, protože ho má doma, ale chlastat nepotřebuje a nechce, tak to není totéž.

• Citovat
  • Upravit
Ledová káva
8.8.23 22:04
@sobospaly píše:
Jak slovíčkářím? Pokud někdo chlastá, protože je závislý, tak to potřebuje. Ale jestli někdo koupí chlast, protože má nutkání, a ten chlast pak vypije, protože ho má doma, ale chlastat nepotřebuje a nechce, tak to není totéž.
:mrgreen: co je tohle za blbost? :lol:
  • Citovat
  • Upravit
36180
8.8.23 22:04
@sobospaly píše:

Tak proč si ji kupuje? Normální lidi si nekupuji na doma dvě láhve vodky :nevim: ta tvoje teorie dost nedává smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.23 22:05
@Ledová káva píše: :mrgreen: co je tohle za blbost? :lol:

Jaká blbost? To je podstata nutkání.

@pikola píše:
Tak proč si ji kupuje? Normální lidi si nekupuji na doma dvě láhve vodky :nevim: ta tvoje teorie dost nedává smysl.

Protože si nemůžu pomoct.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.8.23 22:06

Nemůže si pomoct. Jsem se upsal. Já nepiju.

• Citovat
  • Upravit
36180
8.8.23 22:06
@sobospaly píše:
Protože si nemůžu pomoct.

Protože jsi alkoholik :nevim: protože ten alkohol potřebuješ a proto si ho kupuješ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7356
8.8.23 22:07
@sobospaly píše:
Jak slovíčkářím? Pokud někdo chlastá, protože je závislý, tak to potřebuje. Ale jestli někdo koupí chlast, protože má nutkání, a ten chlast pak vypije, protože ho má doma, ale chlastat nepotřebuje a nechce, tak to není totéž.

To jsou slušný kecy. Teď nevím, kdo je střízlivej víc :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36180
8.8.23 22:08
@sobospaly píše:

A proč ho teda omlouváš, když podle tebe není alkoholik? Lidí nepijou co mají doma jen tak a nekupuji si láhve tvrdého :roll: to je prostě alkoholismus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79971
8.8.23 22:09
@sobospaly píše:

naprosto zbytečná diskuse :mavam: :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast