Extrémně bolestivá a krvácivá menstruace

BezSoucitu
8.8.23 19:48

Extrémně bolestivá a krvácivá menstruace

Ahoj, trpím extrémně silnou menstruací. Myslím tím, že musím každou 1,5h chodit měnit jak kalíšek, tak menstruační kalhotky.
Trpím i na silné bolesti. Piji na to čaj, je to lepší, ale furt mě bolest i krvácení omezuje.
Silné krvácení mě trápí od začátku menstruace.
Máte nějakou radu, kromě antikoncepce. Bylo mi nabídnuto hormonální tělísko, myslím si, že je méně škodlivé pro tělo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1319
8.8.23 20:09

Cvicim pánevní dno a stred těla. Na krvácení beru globifer(zelezo a nemá vedlejší účinky)střídání s nahrinem od justu(prodavam když tak napis)-ty doplňky s množstvím nepomuzou ale netrpim anémií. Na bolest hodně mi cvičení pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3732
8.8.23 20:30

A nemůže to být třeba endiometrioza? Tam je většinou silná a velmi bolestivá menstruace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BezSoucitu
9.8.23 06:38

@flybe cvičím jógu, když mám bolesti, snažím se cvičit cviky na bolestivou menstruaci. Bylo mi doporučeno brát silný vitamín C, prý to zmírňuje krvácení.

• Citovat
  • Upravit
BezSoucitu
9.8.23 06:38

@suzka1 ptala jsem se gynekoložky s ta mi řekla, že ne a že jediné řešení je antikoncepce.

• Citovat
  • Upravit
278
9.8.23 06:59

Důvod takovéto extrémní menstruace musí být. Chce to pořádně vyšetřit. Endometrióza se myslím jen tak hned nepozná. Můžeš mít také myomy. Šla bych cestou pořádného vyšetření, nenechat se odbýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
9.8.23 14:15

@BezSoucitu hele ta jóga asi je fajn ale spis cvicit nonstop, ne když už jsou bolesti. jinak je lepší si dat ještě před nástupem bolesti ibalgin, pak nenastoupi tak silné. vit C -ascorutin asi určitě neublizi, ale to pokrývá spis ty malé kapiláry a objem nevim jestli o tolik změní, ale na škodu to nebude.mne ty ztráty vadi a jsem pak slabá, proto to zelezo. V jiné diskuzi paní mi doporucila i odblokování kostrce-Mojžíšova metoda.ja se srovnala i přes cvičení ale cvicim nonstop a déle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3732
9.8.23 19:46

Doporučila bych ti řádné vyšetření, například v Praze u Apolinare, vygoogluj si Endokrinologická ambulance a Centrum pro komplexní léčbu endometriózy a objednej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
10.8.23 13:05

Nejhorší je ze gynekologové když na utz nic nevidí a čípek je taky ok ze říkají ze to tak někdo má 😬a nabídnou jen hormony. Já jsem měla přirozený potrat před 1,5 rokem + ve stejný měsíc covid. A od té doby mám ms celkove silnejsi a někdy více bolestivou a i více silnou :think: dr mi řekl ze antikoncepce. Ale tu nechci. Takže každou ms cekam jaká bude. Ptala jsem se na endometriozu jestli to nemůže byt a prý mě posle na laparo jestli mám strach a ze to na edno nevypadá tak nevím :nevim:
Myslíte ze do těch center na edno se dá objednat bez doporučení gynekologa? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3732
10.8.23 13:07

Holky, ja jsem byla u toho Apolinare a mela jsem doporučení od gyndy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
10.8.23 14:13

I endometrioza může toto způsobit, prokazatelné je vyšetření. Rady na doplnění železa jsou rozumné, ale to řeší důsledek stavu, ne příčinu. Je třeba nechat vyšetřením zjistit příčinu a případně vyloučit endometriozu, protože některé produkty mohou tento problém prohloubit, při endometrioze se nesmí používat kontryhel a estrogeny podporující byliny. Vhodnější než čaje jsou tinktury z bylin a jejich užití je i praktičtější. Pak hledejte na internetu alternativní řešení problému, odkazy dávat nebudu. Pokud Vám bylo nabídnuto hormonální tělísko, je možné, že jde o hormonální nerovnováhu a ta se dá dobře řešit bylinnou terapií, ale nefunguje to za týden. Ale jak píšu, je třeba vyloučit endometriózu. Každopádně věřte, že HST je pouze dočasným řešením a v mnoha případech způsobí jiné problémy. Nakonec i endometrioza je léčitelná a pokud máte někdo s ní problém, doporučuji navštívit stránky Gabriely Tuatti, ta si sama touto nemocí prošla a vyřešila ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
10.8.23 14:32
@BezSoucitu píše:
Ahoj, trpím extrémně silnou menstruací. Myslím tím, že musím každou 1,5h chodit měnit jak kalíšek, tak menstruační kalhotky.
Trpím i na silné bolesti. Piji na to čaj, je to lepší, ale furt mě bolest i krvácení omezuje.
Silné krvácení mě trápí od začátku menstruace.
Máte nějakou radu, kromě antikoncepce. Bylo mi nabídnuto hormonální tělísko, myslím si, že je méně škodlivé pro tělo.

Na sílu asi nic neporadím, ale na bolest bych zkusila kvalitní hořčík. Mrkni na IG k Petře Zehnálkové, tuším, že se o bolestivé ms zmiňovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
10.8.23 14:49
@korn123 píše:
Na sílu asi nic neporadím, ale na bolest bych zkusila kvalitní hořčík. Mrkni na IG k Petře Zehnálkové, tuším, že se o bolestivé ms zmiňovala.

Na bolestivou menstruaci lze použít následující bylinné směsi v podobě čajů

Smíchejte 50 g natě třezalky tečkované, 50 g natě meduňky lékařské, 50 g květu heřmánku pravého, 80 g natě vlaštovičníku většího, 80 g přesličky rolní a 80 g listu jmelí bílého: 2 lžíce směsi dejte do 0,5 l vroucí vody, vařte 3 minuty, 30 minut vyluhujte, sceďte. Užívejte 150 ml odvaru 15 minut před jídlem.

Připravte směs 10 g krušinové kůry, 10 g listu ostružníku (ostružníku křovitého), 10 g listu břízy bělokoré, 10 g listu vřesu obecného, 20 g listu máty peprné, 20 g natě řebříčku obecného a 20 g kořene kozlíku lékařského: 1 vrchovatou čajovou lžičku směsi na jeden šálek vody vařte 5-10 minut a sceďte. Pijte 3× denně půlhodinu před jídlem jak v období před menstruací, tak po dobu menstruace.

Připravte směs stejných dílů natě mochny husí, meduňky lékařské, kořene kozlíku lékařského a krušinové kůry: 2 čajové lžičky směsi přelijte 250 ml vroucí vody, 20 minut vyluhujte, sceďte. Pijte 2× denně.

Nachystejte směs stejných dílů listu kontryhelu obecného, květu hluchavky bílé, listu šalvěje lékařské: 1 čajovou lžičku směsi přelijte šálkem vroucí vody, 15 minut vyluhujte a sceďte. Pijte lx denně. Čaj z kontryhelem pouze tehdy, je-li vyloučena endometrioza

Na silnou menstruaci jsou vhodné následující směsi v podobě čajů

Připravte směs stejných dílů natě truskavce ptačího, natě kokošky pastuší tobolky, natě kontryhelu obecného a natě řebříčku obecného: 3 čajové lžičky směsi krátce povařte ve 250 ml vody, sceďte. Pijte chladný čaj 2× denně.

Smíchejte 10 g kořene kozlíku lékařského, 10 g rdesna ptačího, 20 g dubové kůry, 20 g kokošky pastuší tobolky, 10 g třezalky tečkované, 20 g řebříčku obecného a 10 g jitrocele většího: 1 vrchovatou čajovou lžičku směsi přelijte 200 ml vroucí vody, 10 minut vyluhujte, sceďte. Pijte vlažný čaj 3× až 4× denně.

pokud problémy způsobuje myom, řešením by mohlo být

Čajová směs - ČAJOVNÍKOVEC KAPSKÝ jehličkovité listy, ANDĚLKA LÉKAŘSKÁ kořen, RDESNO PTAČÍ TRUSKAVEC nať, MOCHNA HUSÍ nať, KONTRYHEL OBECNÝ nať nebo kvetoucí nať, MĚSÍČEK LÉKAŘSKÝ květ, LAPACHO RUDÉ kůra stromu (ne borka, ale kůra mladých větviček).

Pokud upřednostňujete léčbu bylinnou tinkturou (užívá se vnitřně), protože je to pohodlnější (nemusíte nic vařit, cedit atd.), doporučuji následující směs (tinkturu z těchto bylinek) : ČERNOHLÁVEK OBECNÝ kvetoucí nať, DRMEK OBECNÝ plody, DAMINÁNA (PASTALA ROZPROSTŘENÁ) nať, JETEL LUČNÍ květy, ČEKANKA OBECNÁ kořen, KONTRYHEL OBECNÝ nať nebo kvetoucí nať, VRBKA ÚZKOLISTÁ kvetoucí nať, REBARBORA KADEŘAVA (nebo jiný druh rebarbory) kořen.

Jedná se o vyzkoušené, ověřené a prokazatelně funkční bylinné kůry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
10.8.23 23:35

Asi bych si vyžádala pořádně vyšetření. Já měla tedy menstruaci taky silnou a bolestivou, ale beru už několik let antikoncepci tak je to o dost lepší. Taky mi hodně pomáhá volně prodejný lék Ascorutin, po tom tolik nekrvácím - samozřejmě doporučuji se poradit s lékařem. Každopádně když jsem i při antikoncepci hodně a bolestivě krvácela, našli mi polypy a musela jsem na zákrok, to jsem ale krvácela třeba 3 týdny a pořád to nekončilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BezSoucitu
14.8.23 12:33

@flybe cvičím 6× týdně, Cčko beru a léky na bolest beru silné na předpis a nic nezabírá nebo zabere, ale tak na hodinu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex