Problém s alkoholem - můj kamarád

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13875
8.8.23 22:11

Pokud to nevnímá jako problém, tak mu nepomůžeš nijak. Každý, kdo se chce vyléčit, musí chtít sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80048
8.8.23 22:13
@sobospaly píše:
Kompulze přece není závislost, ne? To je nutkání.

ještě dodatek - vím, že takhle ta citace nezní
„H.ovno nazývané růží, bude pořád smrdět jako h.ovno“ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
8.8.23 22:24

Jaky je prosim tebe rozdil mezi nutkanim koupit lahev a vypit ji a zavislosti, ktera se projevuje nutkanim pit? :nevim:

Nekdo, kdo nepotrebuje alkohol k zivotu, jelikoz neni zavisly, nema nutkani si jen tak od cesty koupit dve lahve vodky a vypit je. I kdyz je to jednou za par dni. Ono kvartalni alkoholik, ktery se opiji treba jednou za par mesicu, je taky porad alkoholik. Mimochodem nutkani je jeden z nedilnych projevu zavislosti. Take bazeni se tomu rika. Motas se tu ve slovickach uplne mimo misu. Bud se bude lecit (ambulantne nebo v lecebne) nebo se postupne znici. Je uplne jedno, jak to nazves. Vysledek je totez :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7361
8.8.23 22:39

Sám víš, že nemáš problém s alkoholem. Ty máš problém bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12871
8.8.23 22:53
@Mutlice píše:
Jaky je prosim tebe rozdil mezi nutkanim koupit lahev a vypit ji a zavislosti, ktera se projevuje nutkanim pit? :nevim:Nekdo, kdo nepotrebuje alkohol k zivotu, jelikoz neni zavisly, nema nutkani si jen tak od cesty koupit dve lahve vodky a vypit je. I kdyz je to jednou za par dni. Ono kvartalni alkoholik, ktery se opiji treba jednou za par mesicu, je taky porad alkoholik. Mimochodem nutkani je jeden z nedilnych projevu zavislosti. Take bazeni se tomu rika. Motas se tu ve slovickach uplne mimo misu. Bud se bude lecit (ambulantne nebo v lecebne) nebo se postupne znici. Je uplne jedno, jak to nazves. Vysledek je totez :roll:

Ano a odborne ne nutkani leč bažení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
8.8.23 22:58
@lilith1 píše:
Ano a odborne ne nutkani leč bažení

Ja vim, pisu prave, ze se tomu rika „take bazeni“. Ale vim, ze adiktolog tomu jinak nerekne, ale napsala jsem to tak nejak polopaticky pro zakladatele :lol: aby chapal, ze ono nutkani/bazeni je vlastne zavislost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25030
8.8.23 23:01

Musíš se chtít léčit. Jsi alkoholik a nedokážeš si to přiznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
8.8.23 23:34

Víte, kdo nejvíc tvrdí, že chlast nepotřebuje? Neléčený alkoholik. Obojí je alkoholismus, ať už se to okecává jakkoliv.

@sobospaly píše:
Jak slovíčkářím? Pokud někdo chlastá, protože je závislý, tak to potřebuje. Ale jestli někdo koupí chlast, protože má nutkání, a ten chlast pak vypije, protože ho má doma, ale chlastat nepotřebuje a nechce, tak to není totéž.

Příspěvek upraven 08.08.23 v 23:44

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
8.8.23 23:37

Alkohol má problém jedině s Chuckem Norrisem.

@dedrichov píše:
Sám víš, že nemáš problém s alkoholem. Ty máš problém bez něj.
  • Citovat
  • Upravit
Ledová káva
8.8.23 23:41
@Prostě Vodnář píše:
Alkohol má problém jedině s Chuckem Norrisem.
:palec: :mrgreen: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.8.23 00:04

Poč mi nevěříte? Já nepiju!!!

Kamarád vydrží nechlastat třeba dva týdny. Teď jsem se ho ptal. Dva týdny prostě nic nemá, protože doma nemá alkohol. Pak něco koupí, a pak to pije. Dokonce mu je z toho blbě a nechce to pít. Tak jakýpak alkoholismus?! Potřebuju radu, sakra. Pro kamaráda.

• Citovat
  • Upravit
3724
9.8.23 00:25
@sobospaly píše:
Poč mi nevěříte? Já nepiju!!!Kamarád vydrží nechlastat třeba dva týdny. Teď jsem se ho ptal. Dva týdny prostě nic nemá, protože doma nemá alkohol. Pak něco koupí, a pak to pije. Dokonce mu je z toho blbě a nechce to pít. Tak jakýpak alkoholismus?! Potřebuju radu, sakra. Pro kamaráda.

Popisujes alkoholismus a rozcilujes se, ze jakypak alkoholismus… Zbytecna ztrata casu tato diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.23 00:35
@Mutlice píše:
Popisujes alkoholismus a rozcilujes se, ze jakypak alkoholismus… Zbytecna ztrata casu tato diskuze.

Nerozčiluju. Jenom se divím. To je rozdíl.

• Citovat
  • Upravit
36186
9.8.23 00:50
@sobospaly píše:
Nerozčiluju. Jenom se divím. To je rozdíl.
Čemu se divíš, že dokáže dva týdny nepít je jako nějaký super období? Když je mu z toho blbě a nechce to pít, tak proč to teda dělá? :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.23 00:54
@pikola píše: Čemu se divíš, že dokáže dva týdny nepít je jako nějaký super období? Když je mu z toho blbě a nechce to pít, tak proč to teda dělá? :roll:

Protože si koupil alkohol v obchodě a má je doma. On to nechce pít, ale nakonec se přemůže. Jasně píšu, že to jsou kompulze, ne závislost. Že závislost je i kompulze neznamená, že kompulze musí být závislost.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex