Problém s alkoholem - můj kamarád

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.8.23 01:01
@Mutlice píše:
Ja vim, pisu prave, ze se tomu rika „take bazeni“. Ale vim, ze adiktolog tomu jinak nerekne, ale napsala jsem to tak nejak polopaticky pro zakladatele :lol: aby chapal, ze ono nutkani/bazeni je vlastne zavislost…

Pokud by to bylo po tom alkoholu, tak ano, ale pokud to není po tom alkoholu, tak ne. Že je závislost zároveň nutkání neznamená, že nutkání je závislost.

• Citovat
  • Upravit
3724
9.8.23 01:06
@sobospaly píše:
Pokud by to bylo po tom alkoholu, tak ano, ale pokud to není po tom alkoholu, tak ne. Že je závislost zároveň nutkání neznamená, že nutkání je závislost.

Ale to jeho bazeni je po alkoholu, kdyz si kupuje flasky a konzumuje je. Po cem asi? Po tom nakupu? Ty bud v necem jedes, nebo travis noci trolenim :roll:

Nutkani uzivat nejakou navykovou latku = bazeni po ni = zavislost. Koncim, skoda slov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
9.8.23 04:00

„Já s tím díky Bohu, kterému teď sloužím, seknul“ - proč tu lžeš, ty kecale?? Tuhle jsi psal, jak už seš opilý, že sorry za překlepy… Když si změníš ikonu, tak to má být nenápadné jako? Problém s alkoholem máš ty, že? To má hodně lidí, za to se nemusíš stydět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
9.8.23 06:14

Hele je fuk jestli se jedná o kamaráda nebo o tebe.
Existuje několik typů alkoholismu, to že někdo vydrží týden nepít a pak se zlije, neznamená, že není závislý.
Nastuduji si pojmy jako kvartální alkoholismus a co to je craving - bažení, objasní ti to nutkání nákupu alkoholu i to proč lze vydržet týden nepít i u závislého.
Pokud je někdo závislý na alkoholu, může o sobě prohlásit že úspěšně abstinuje až po roce bez alkoholu.
Hladinkáři - opět zjistí si pojem, mají nejhorší prvních pár měsíců, kvartálové to mají podle mě horší, protože jim pár měsíců vydržet nedělá problém, ale pak to může přijít, takže rok abstinence je u nich minimum aby mohli říct, že úspěšně abstinují.
Jinak k té pomocí, nepomůže s mu nijak, musí si o pomoct říct, můžeš ji nabídnout, ať ví, že když bude chtít, pomůžeš, to je tak vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36186
9.8.23 08:09
@sobospaly píše:
Protože si koupil alkohol v obchodě a má je doma. On to nechce pít, ale nakonec se přemůže. Jasně píšu, že to jsou kompulze, ne závislost. Že závislost je i kompulze neznamená, že kompulze musí být závislost.

Nojo, chudák… musel si koupit vodku a teď ji musí vypít… Kdyby si koupil drogy, musí si je dát, co kdyby se zkazily, že? To by z něj přece taky feťáka neudělalo :roll: přestaň si vymyslet důvody a začni s tím něco dělat. Prostě si nic nekupuj :nevim: nejde to? Tak jsi alkoholik :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36186
9.8.23 08:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
9.8.23 08:28
@sobospaly píše:
Poč mi nevěříte? Já nepiju!!!Kamarád vydrží nechlastat třeba dva týdny. Teď jsem se ho ptal. Dva týdny prostě nic nemá, protože doma nemá alkohol. Pak něco koupí, a pak to pije. Dokonce mu je z toho blbě a nechce to pít. Tak jakýpak alkoholismus?! Potřebuju radu, sakra. Pro kamaráda.

Tak mu řekni, ať si to nekupuje. Co jinýho bys chtěl poradit? Nekoupí, nepřinese domů, nevypije. A pokud má nutkání v obchodě, že ho to táhne k regálu s chlastem, ať si napíše seznam a striktně se ho drží. Nic jiného než vlastní sebeovládání mu nepomůže. Anebo ta protialkoholní léčba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
9.8.23 09:49

Neboj normálně chlastej to neva. Stejně všichni jednou umřeme tak co. :palec:

A když říkáš že to není závislost tak není vůbec nedej na ty lidi jseš úplně v poho. Vždyť jsou tu beztak jen blbý maminy který ničemu nerozumí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.8.23 12:58

Všem děkuji za komentáře. Předám je kamarádovi.

• Citovat
  • Upravit
695
9.8.23 13:02
@sobospaly píše:
Jak slovíčkářím? Pokud někdo chlastá, protože je závislý, tak to potřebuje. Ale jestli někdo koupí chlast, protože má nutkání, a ten chlast pak vypije, protože ho má doma, ale chlastat nepotřebuje a nechce, tak to není totéž.

LOL :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118425
9.8.23 13:26
@sobospaly píše:
Všem děkuji za komentáře. Předám je kamarádovi.

Ty jsi rozdvojena osobnost? Vždyť jsi tady nedávno psal, že jsi našrot. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast