Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky maminy,
mám problém se svým dvaceti měsíčním synem. Nevím, jak ho mám naučit čůrat na nočník. Když mu řeknu, aby si šel sednout na nočník, tak jde a vydrží tam sedět třeba i hodinu, ale hned jak ho obléknu, tak se mi počůrá. Zkoušela jsem snad úplně všechno, ale nevím jak na něj. Můžete mi prosím někdo poradit? Moc děkuji, Terka
Ahoj Terko,
nevěš hlavu, ono to jistě brzo přijde… Ale ještě mě napadá, zkusila jsi koupit redukční sedátko a po:,–(it ho na klasic. záchod, některé děti prý na nočník ani nikdy nechodí… ![]()
No a potom se sem tam zeptat jestli nepotřebuje čůrat, ale třeba k tomu ještě nedozrál, protože nejlepší je když začnou děti hlasit sami že potřebují čůrat..
Přeji ti hodně trpělivosti!!! ![]()
Kup dětské prkénko na WC a ber ho sebou na záchod když jdeš ty. Jestli je už dost zralej, tak se snad chytí, hlavně na splachování
. Vyčůrá (vykaká) se maminka a za odměnu smí spláchnout, pak to zkusí děťátko. No a pokud ho to nezaujme, tak možná není ještě vhodná chvíle, tak vás přestaň trápit a odlož to na později. Hlavně nehrotit, nehrotit, nehrotit.
Bludička + Kamča + Janeček
Ahoj, kamarádce to syn dělal také. Vydržel šíleně dlouho na nočníku a pak s úlevou se vyčural do pleny. Vykašlala se na to a ve dvou a čtvrt si sám šel sednout a vyčural se. Do té doby, jak ho na něj všichni všude nutili, tak byl bloknutý, o pár měsíců později samotného začaly pleny otravovat a byli za pár dní bez plen, protože prostě ON už nechtěl pleny… ne maminka, babičky… ![]()
Takže klíííííííííííd ![]()
E.
Ahoj holky,
mě se osvědčilo dát malému napít na nočníku, rázem se vyčůral a hned mohla následovat pochvala. Nočník nám vydržel 14 dní a pak začal chodit na záchod s dětským prkýnkem. Jako máma a táta. ![]()
Pa Štěpík