Problém s dovolenou v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Problém s dovolenou
Poraďte!Sem v koncích!Zaměstnavatel mi před 2měsíci řekl ať si nahlásim dovču a teď dva týdny před nástupem mi jí zatrhl,ale já mám na jeden týden zaplacený pobyt a na druhý nemáme s manželem hlídání pro děti s kterýma je teď doma on a pak já,musíme se u nich prostřídat než otevřou školku! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám dojem, že pokud jsi měla dovolenou hlášenou takto předem a zaměstnavatel ti volno vezme, tak má povinnost ti ušlou částku uhradit, alespoň vloni to tak nějak bylo, když jsem se na to ptala manžela, když dělali problémy s volnem. Doufám, že neplácám nesmysly. A na druhý týden paragraf? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Paragraf už jsem zvažovala,ale u nás v práci to fakt neni jednoduchý,bojíme se dojít si jen k doktorovi jak už jsme z toho jeho řevu zdegenerovaný!Ale jestli bude dělat problémy tak mi stejně nic jinýho nezbyde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych rekla, ze je mozne, ze budes mit narok na uhradu dovolene, kdyz si ji mela radne nahlasenou a povolenou. Byvalo to tak, ale tez si nejsem jista, zda to jeste plati v dnesni „tezke“ dobe.
Pokud se nedomluvite, taky me napada jedine ten paragraf.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To, že ti zaměstnavatel zrušil dovolenou, i když jsi ji měla předem nahlášenou se může stát. Většinou se to ale nedělá u zaměstnanců, kteří mají zaplacený pobyt. V případě, že dovolenou nedostaneš, musí ti zaměstnavatel tuto celou částku proplatit. Musíš se ale prokázat dokladem o zaplacení a to udělej hned. No a v případě, že se nedomluvíš na dovolené ohledně hlídání dětí, tak ti nezbývá nic jiného, než opravdu jít na paragraf, nedá se nic dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no to jistě pracuješ u soukromníka vid,to je jejich specialita.
no to bych mu přinesla doklad a at ti ho proplatí,je možné,že ti pak radeji dovolenou schválí.
no je to pekérní situace,když člověk neví kam s detmi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
být tebou, tak si pročtu zákoník práce. Myslím, že zaměstnavatel ti může dovolenou zrušit jen za určitých podmínek, něco jako stav akutní nouze, nedostatek personálu atd. A mám za to, že když máš zaplacenou dovolenou, tak mu dones doklad, třeba smlouvu z cestovky a trvej na úhradě storno poplatku od zaměstnavatele. A to další volno ti musí taky nějak nahradit. No s tím paragrafem a neschopností bych byla opatrná, pokud je to tam jak píšeš, tak to ihned prokouknou a pak budeš mít problémy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zaměstnavatel může dovolenou zrušit, jak potřebuje sám. Nebo tě může z dovolené odvolat.
Je pravda, že pak máš nárok na proplacení nákladů, které ti se zrušením dovolené vznikly : např. musíš stornovat zájezd, budeš platit stornopoplatek a ten by ti měl zaměstnavatel uhradit.
Bohužel se to myslím vztahuje jen pro tebe…např.: kdyby jste měli dovolenou celá rodina, tak stornopoplatek je jen za tvoji osobu. Tvůj manžel/přítel s dětma odjet může…na toho se to nevztahuje.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Simonečka37 píše:
no to jistě pracuješ u soukromníka vid,to je jejich specialita.
no to bych mu přinesla doklad a at ti ho proplatí,je možné,že ti pak radeji dovolenou schválí.
no je to pekérní situace,když člověk neví kam s detmi.
já fakt nevím, co tu máte pořád proti soukromníkům
Stejně tak to může být sice soukromá - ale firma a třeba zahraniční
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
proti soukromníkům nemám nic,jen mluvím ze špatné zkušenosti a mám kamaráda,který je opět u soukromé firmy,kde si i na hodinu u doktora musí brát dovolenou.
u zahraniční firmy se mi tohle teda nestalo.
to je můj názor a zkušenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Simonečka37 píše:
proti soukromníkům nemám nic,jen mluvím ze špatné zkušenosti a mám kamaráda,který je opět u soukromé firmy,kde si i na hodinu u doktora musí brát dovolenou.
Tak to asi ve firmě, kde tvůj kamarád pracuje neznají nebo spíš porušují zákoník práce
. Na lékaře má nárok ze zákona. No určitě bych takhle dovolenou neplýtvala
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Simonečka37 píše:
Je mi líto, ale taky mám se soukromníkama tuhle zkušenost.
Ach jo, zakladatelko, to mi je líto… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to soukromník,navíc cizinec-teda teď už Čech i když nás pořád haní!Kamarádka mi říkala že u nich mají i to že když má dítě do 15let tak má nárok na zkrácenou prac. dobu a nárok na dovču když je školka zavřená-závidim!U nás sem řekla jednou že mám na něco právo ze zákoníku práce,ale šéf suveréně odpověděl že u nás některý zákoníky neplatěj!A jestli se mi to nelíbí tak mám jít do.....Kdyby bylo kam tak jdu hned ale ne tam kam nás posílá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Katka777 píše:
Je to soukromník,navíc cizinec-teda teď už Čech i když nás pořád haní!Kamarádka mi říkala že u nich mají i to že když má dítě do 15let tak má nárok na zkrácenou prac. dobu a nárok na dovču když je školka zavřená-závidim!U nás sem řekla jednou že mám na něco právo ze zákoníku práce,ale šéf suveréně odpověděl že u nás některý zákoníky neplatěj!A jestli se mi to nelíbí tak mám jít do.....Kdyby bylo kam tak jdu hned ale ne tam kam nás posílá
Ten tvůj zaměstnavatel je pěkný zmetek. Myslím, že by mu vůbec nezaškodila pořádná kontrola z inspektorátu práce. A i když je cizinec, musí respektovat naše zákony. Bohužel i takoví zaměstnavatelé jsou
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mekelka píše:Katka777 píše:Ten tvůj zaměstnavatel je pěkný zmetek. Myslím, že by mu vůbec nezaškodila pořádná kontrola z inspektorátu práce. A i když je cizinec, musí respektovat naše zákony. Bohužel i takoví zaměstnavatelé jsou
Je to soukromník,navíc cizinec-teda teď už Čech i když nás pořád haní!Kamarádka mi říkala že u nich mají i to že když má dítě do 15let tak má nárok na zkrácenou prac. dobu a nárok na dovču když je školka zavřená-závidim!U nás sem řekla jednou že mám na něco právo ze zákoníku práce,ale šéf suveréně odpověděl že u nás některý zákoníky neplatěj!A jestli se mi to nelíbí tak mám jít do.....Kdyby bylo kam tak jdu hned ale ne tam kam nás posílá.
Správně, hned bych mu tam poslala kontrolu!
A řekla bych mu, že u nás se neřídíme zákonem džungle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit