Problém s dovolenou v práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
19.7.11 19:47

Problém s dovolenou

Poraďte!Sem v koncích!Zaměstnavatel mi před 2měsíci řekl ať si nahlásim dovču a teď dva týdny před nástupem mi jí zatrhl,ale já mám na jeden týden zaplacený pobyt a na druhý nemáme s manželem hlídání pro děti s kterýma je teď doma on a pak já,musíme se u nich prostřídat než otevřou školku! :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
19.7.11 19:50

Mám dojem, že pokud jsi měla dovolenou hlášenou takto předem a zaměstnavatel ti volno vezme, tak má povinnost ti ušlou částku uhradit, alespoň vloni to tak nějak bylo, když jsem se na to ptala manžela, když dělali problémy s volnem. Doufám, že neplácám nesmysly. A na druhý týden paragraf? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
19.7.11 19:55

Paragraf už jsem zvažovala,ale u nás v práci to fakt neni jednoduchý,bojíme se dojít si jen k doktorovi jak už jsme z toho jeho řevu zdegenerovaný!Ale jestli bude dělat problémy tak mi stejně nic jinýho nezbyde :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
19.7.11 20:04

Taky bych rekla, ze je mozne, ze budes mit narok na uhradu dovolene, kdyz si ji mela radne nahlasenou a povolenou. Byvalo to tak, ale tez si nejsem jista, zda to jeste plati v dnesni „tezke“ dobe.
Pokud se nedomluvite, taky me napada jedine ten paragraf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2503
19.7.11 20:25

To, že ti zaměstnavatel zrušil dovolenou, i když jsi ji měla předem nahlášenou se může stát. Většinou se to ale nedělá u zaměstnanců, kteří mají zaplacený pobyt. V případě, že dovolenou nedostaneš, musí ti zaměstnavatel tuto celou částku proplatit. Musíš se ale prokázat dokladem o zaplacení a to udělej hned. No a v případě, že se nedomluvíš na dovolené ohledně hlídání dětí, tak ti nezbývá nic jiného, než opravdu jít na paragraf, nedá se nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
19.7.11 20:28

no to jistě pracuješ u soukromníka vid,to je jejich specialita.
no to bych mu přinesla doklad a at ti ho proplatí,je možné,že ti pak radeji dovolenou schválí.
no je to pekérní situace,když člověk neví kam s detmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
19.7.11 20:32

Ahoj,
být tebou, tak si pročtu zákoník práce. Myslím, že zaměstnavatel ti může dovolenou zrušit jen za určitých podmínek, něco jako stav akutní nouze, nedostatek personálu atd. A mám za to, že když máš zaplacenou dovolenou, tak mu dones doklad, třeba smlouvu z cestovky a trvej na úhradě storno poplatku od zaměstnavatele. A to další volno ti musí taky nějak nahradit. No s tím paragrafem a neschopností bych byla opatrná, pokud je to tam jak píšeš, tak to ihned prokouknou a pak budeš mít problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
19.7.11 20:37

Zaměstnavatel může dovolenou zrušit, jak potřebuje sám. Nebo tě může z dovolené odvolat.

Je pravda, že pak máš nárok na proplacení nákladů, které ti se zrušením dovolené vznikly : např. musíš stornovat zájezd, budeš platit stornopoplatek a ten by ti měl zaměstnavatel uhradit.

Bohužel se to myslím vztahuje jen pro tebe…např.: kdyby jste měli dovolenou celá rodina, tak stornopoplatek je jen za tvoji osobu. Tvůj manžel/přítel s dětma odjet může…na toho se to nevztahuje. :-( :-( :-( :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
19.7.11 20:40
Simonečka37 píše:
no to jistě pracuješ u soukromníka vid,to je jejich specialita.
no to bych mu přinesla doklad a at ti ho proplatí,je možné,že ti pak radeji dovolenou schválí.
no je to pekérní situace,když člověk neví kam s detmi.

já fakt nevím, co tu máte pořád proti soukromníkům :nevim: Stejně tak to může být sice soukromá - ale firma a třeba zahraniční

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
19.7.11 20:47

proti soukromníkům nemám nic,jen mluvím ze špatné zkušenosti a mám kamaráda,který je opět u soukromé firmy,kde si i na hodinu u doktora musí brát dovolenou.
u zahraniční firmy se mi tohle teda nestalo.
to je můj názor a zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2503
19.7.11 21:00
Simonečka37 píše:
proti soukromníkům nemám nic,jen mluvím ze špatné zkušenosti a mám kamaráda,který je opět u soukromé firmy,kde si i na hodinu u doktora musí brát dovolenou.

Tak to asi ve firmě, kde tvůj kamarád pracuje neznají nebo spíš porušují zákoník práce :-(. Na lékaře má nárok ze zákona. No určitě bych takhle dovolenou neplýtvala :nevim: :nevim: :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
19.7.11 21:01
Simonečka37 píše:

Je mi líto, ale taky mám se soukromníkama tuhle zkušenost. :-( Ach jo, zakladatelko, to mi je líto… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
19.7.11 21:11

Je to soukromník,navíc cizinec-teda teď už Čech i když nás pořád haní!Kamarádka mi říkala že u nich mají i to že když má dítě do 15let tak má nárok na zkrácenou prac. dobu a nárok na dovču když je školka zavřená-závidim!U nás sem řekla jednou že mám na něco právo ze zákoníku práce,ale šéf suveréně odpověděl že u nás některý zákoníky neplatěj!A jestli se mi to nelíbí tak mám jít do.....Kdyby bylo kam tak jdu hned ale ne tam kam nás posílá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2503
19.7.11 21:15
Katka777 píše:
Je to soukromník,navíc cizinec-teda teď už Čech i když nás pořád haní!Kamarádka mi říkala že u nich mají i to že když má dítě do 15let tak má nárok na zkrácenou prac. dobu a nárok na dovču když je školka zavřená-závidim!U nás sem řekla jednou že mám na něco právo ze zákoníku práce,ale šéf suveréně odpověděl že u nás některý zákoníky neplatěj!A jestli se mi to nelíbí tak mám jít do.....Kdyby bylo kam tak jdu hned ale ne tam kam nás posílá :-)

Ten tvůj zaměstnavatel je pěkný zmetek. Myslím, že by mu vůbec nezaškodila pořádná kontrola z inspektorátu práce. A i když je cizinec, musí respektovat naše zákony. Bohužel i takoví zaměstnavatelé jsou :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50120
19.7.11 23:40
mekelka píše:
Katka777 píše:
Je to soukromník,navíc cizinec-teda teď už Čech i když nás pořád haní!Kamarádka mi říkala že u nich mají i to že když má dítě do 15let tak má nárok na zkrácenou prac. dobu a nárok na dovču když je školka zavřená-závidim!U nás sem řekla jednou že mám na něco právo ze zákoníku práce,ale šéf suveréně odpověděl že u nás některý zákoníky neplatěj!A jestli se mi to nelíbí tak mám jít do.....Kdyby bylo kam tak jdu hned ale ne tam kam nás posílá :-)
Ten tvůj zaměstnavatel je pěkný zmetek. Myslím, že by mu vůbec nezaškodila pořádná kontrola z inspektorátu práce. A i když je cizinec, musí respektovat naše zákony. Bohužel i takoví zaměstnavatelé jsou :-(.

Správně, hned bych mu tam poslala kontrolu! :-) A řekla bych mu, že u nás se neřídíme zákonem džungle :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat