Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Z právního hlediska radim - vsude tvrdit, ze on neni otcem, pokud neni v RL je pro nej defakto cizi clověk a nema na dite zadne pravo. At si on podá určeni otcovstvi na soude, zaplati testy DNA atd. Zrejme to fetak neudělá. Lepsi zadny otec nez fetak, ktery se o nej stejne nepostara a jen by dělal problémy. Tim ze bys do RL napsala nekoho jineho by se mu to jeste o dost ztizilo, ale to nevim zda nekoho takového najdeš.
Prd se bude chtít zapsat, musel by ti platit alimenty
kašli na něj a příště jestliže nechce s aby sním mala byla, hned volej policii a necekej.
@Anonymní píše:
Asi je to špatně napsané ale nežije semnou od prosince. Do té doby žil s náma…lépe řečeno se jenom přiživoval a čekal, že budu živit jeho i dítě…po tom všem, co udělal jsem ho vyyhodila. Nenapadejte prosim každou moji větu, psala jsem to v rychlosti.
Jak už je napsáno, tak k synovi se nikdy špatně nechoval, neublížil mu. Ničí spíše mě psychicky. Ví, že jsem ho měla ráda a neustále se mě snaží psychicky vydírat.
Bohužel jeho výkyvy nálad jsou díky pervitinu strašné.
my musíme vycházet z toho, co tu napíšeš, neznáme ani tebe, ani jeho, ani vaši situaci
A v prvním příspěvku jsi to popsala tak, jak jsi to popsala
Teď jsem přijela ze sociálky. Pracovnice byla moc příjemná - bála jsem se toho zbytečně a už podnikáme společné kroky. Bohužel bydlí kousek ode mě ale odstěhovat se není možné protože jsme teď dům kompletně celý zrekonstruovali za nemalé peníze.
Do RL ho zapíšu dobrovolně. Řekla mi, že nemá cenu se s ním zbytečně soudit (ztráta času) a hned po něm mohu vyžadovat alimenty, které si sama určím. Pokud nebude platit půjde to přes soud a už na něj mohu podat trestní oznámení ( což je pro mě plus, když je v podmínce).
Jelikož se mu náladičky mění podle toho, jakou si dá asi zrovna dávku, tak si myslím, že za pár dní možná už ani nebude chtít být v tom RL. ale to já si ho tam zase pěkně nechám zapsat!
Pokud by totiž u soudu prokázali, že je opravdu otcem, tak musím testy paternity zaplatit já! 16 000. Což je pro mě zbytečné za něj ještě platit něco navíc. Už jsem mu v životě dala dost.
Na vše jsem se zeptala, a pokud se jedná o soud o dítě, tak on ani nemusí platit ten počáteční poplatek…kdyby ho platit musel, tak by jistě k soudu ani nešel ale takhle by to měl o dost jednodušší.
@veria píše:
A z čeho ti ty alimenty bude platit? Chodi do prace?
ja si myslim ze je platit nebude ale aspon ho muze za neplaceni kdyz je v podmince na chvilku odlifrovat do krimu ![]()
@aspagi píše:
ja si myslim ze je platit nebude ale aspon ho muze za neplaceni kdyz je v podmince na chvilku odlifrovat do krimu
Hm super napad ![]()
Ale jednodušší by bylo ho nikam nepsat
neverim ze by to podal sam. A kdyby podal tak vzdy je cas ze to zakl uzná i bez testu.
Tak to vypadá, že ho zavřou…včera jsem byla na kriminálce.
Má vyživovací povinnost i z krimu, kdybych ho tam nechala zapsat?
@Anonymní píše:
Tak to vypadá, že ho zavřou…včera jsem byla na kriminálce.
Má vyživovací povinnost i z krimu, kdybych ho tam nechala zapsat?
Ano, má.
Není v rodném listě. Pro úřady je to cizí člověk, který vlezl do tvého bytu a ukradl dítě. Pokud bych měla čisté svědomí, zavolala bych policajty a nahlásila únos dítěte.