Problém s kojením

1751
15.8.06 20:29

Problém s kojením

Ahoj holky,
moje holčička začala o víkendu strašně vyvádět u kojení. Chvilku pije, pak se začne kroutit, mlátit rukama nohama, křičet jak na lesy a s pitím je konec. Sice mezi křikem hladově lapá po bradavce, ale zase si jednou potáhne a spustí to nanovo. Nejdřív jsem si myslela, že jí trápí bříško, protože jí v něm při polykání opravdu hodně škruňká. Dneska jsem ale zkusila po tom kojení/nekojení mlíčko odsát, že jí ho zkusím podat v lahvičce a ejhle, žádné tam nebylo, neodsála jsem ani 10ml. Předtím jsme s kojením neměly sebemenší problém, myslíte že je možné, aby se mi přes víkend přestalo tvořit mlíčko? Malou přikládám už dva dny každou hodinu, ale výsledek je stále stejný. A prsa mám pořád měkká, jako čerstvě po kojení… Co mám dělat? Vydržet, i když malá křičí (podle mě hlady) nebo skočit do lékárny pro Nutrilon?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
283
15.8.06 20:38

Já měla asi po měsíci a půl taky laktační krizi a ta trvala asi tak týden. Už už jsem málem rezignovala, ale hlavní je vydžet to psychicky, pořád dokola přikládat, a pak najednou bylo mlíka dostatek a kojím dodnes.

Pevné nervíky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
15.8.06 20:41

Sunny,
v 6 týdnech může přijít první růstový spurt, zřejmě to právě prožíváte. Mlíčka je opravdu najednou málo, ale častějším přikládáním, by se to mělo do několika dnů upravit.
Mně poradila laktační poradkyně v téže situaci toto:
Kojit co nejčastěji, střídat při jednom kojení vícekrát obě prsa.
Před kojením si prsa nahřát teplou sprchou nebo žínkou, aby se mléko lépe spouštělo
Hodně pij, zkus meltu, čaj pro kojící matky, tekutin alespoň 3-4l denně.
Koj v klidu, snaž se, aby při kojení měla malá hlavičku výše než zadeček.
Pokud se malá nebudí v noci, alespoň na jedno kojení ji buď - mléko se v noci více tvoří.

Víc nevím, ale nám to pomohlo. Prvního jsem kojila do roka, druhého zatím taky kojím. Držím palce. A kdyby nic nepomohlo, hlavně si s tím nedělej těžkou hlavu, láska je důležitější než MM.

Makýš a Tygříci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
15.8.06 21:01

Kolik pijes? Nalej do sebe hned aspon litr a dalsi dva hned potom - pokud se netvori mleko je mozne, ze jsi dehydrovana… S nalitim prsu se netrap, to je prirozene, prsa si na produkci mleka zvykla a prestavaji se ti nalivat. Tvrdost prsu nerika nic o mnozstvi mleka, ktere ma mimi k dispozici.
A vydrz, prikladej, melo by se to do par dni upravit - pocitej, ze pokud sahnes po UM tak je mozne, ze se uz nerozkojis… Na druhou stranu neni UM nic spatneho, pokud kojo nepujde, je UM lepsi nez trapit miminko… Ale ja osobne si myslim, ze to je prechodny problem a ze to chce vydrzet…
Jo a zkus jeste rektalni rourku, miminko muze mit nekde zarazeny prdik a pak neni divu, ze mu nechutna.
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
15.8.06 21:20

Ahoj,

já jsem v šestém týdnu po porodu prožívala něco podobného. Taky jsem pak chtěla odstříkat a nebylo co :( … Malou jsem tedy přikládala asi tak každo půl hodinku a prsa střídala, aby se mlíčko vytvořilo a pila a pila a pila. Koupila jsem ale i Bebu a dvakrát jsem jí to dala stříkačkou a mezi tím jsem jí zase přiložila. Myslím, že po týdnu to bylo OK, ale asi bych to mlíčko koupila, přece jenom má asi hlad.

Orpet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
15.8.06 21:44

SUNNYSIDE kup si v lekarni homeopatika na podporu tvorby mlieka, volaju sa RICINUS COMMUNIS 5CH - to cislo je dolezite.
Ja mam ten problem momentalne a homeo mi velmi pomahaju. Pokusala som sa ich vy:,–(it a mala som problem znova takze ich zase beriem. 2× denne 5 guliciek rozpustit v ustach..

Nevzdavaj to. Urco sa ti to podari!

..a skontroluj ze mimco moze normalne dychat a nema sopliky. nas Oliver sa dnes tak vztekal a vystrajal pri vecernom kojeni a zistila som, ze nemohol dychat a preto robil cirkus. Stale raz potiahol a spustil… Sopliky sme odsali este si par krat zavzlykal a bolo dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
15.8.06 21:54

Sunny,
ricinus 5ch by mohl pomoci, ale 5 kuliček je zbytečně moc - stačí 2. A 20 minut před a po podání nic nejez a pozor na mentol! (čitění zubů) homeo je háklivé na mentol.
A kuličky si dej pod jazyk, nejlépe ta mohou působit.
Tubička stjí cca 50 kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
15.8.06 22:10

Myslim, ze 5 guliciek nie je vela na „nastartovanie“ tvorby mlieka. Mne to davkovanie odporucala detska lekarka a aj lekarnicka v lekarni. Ide o to, aby sa to cim skor napravilo a aby sa mimco netrapilo hladom a aby si mu nadavala umelu vyzivu ked nemusis. Ked budes mat pocit, ze sa to zlepsuje skus davku znizit.

Ale ved nakoniec zariad sa podla svojho. Ja pisem len svoj nazor a vlastnu skusenost 8) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
16.8.06 08:48

Ahojka, neboj se, není to nic nenormálního. Spurt+pohyby střev.
Mlíko se tvoří v průběhu kojení, takže i když se ti zdají prsa prázdná, o nedostatku mlíka to nevypovídá.
Jak říkaly holky, častěji přikládej a ještě zkus nechat v průběhu kojení odříhnut. Matýsek mi to dělával jednu dobu taky, po pár hltech začal řvát. Na něj fungovalo nezkoušet ho násilím přicucnout, zkusit odbrknout a nechat ho prostě chvilku v klidu pokřičet-za chvilku se uklidnil a spokojeně se dokojil.
Může se taky zabolet bříško, když se rozpohybujou střeva, až bude větší, už si s tím poradí samo.
Tak vydrž, brzo to přejde, zkus být v klidu a věř si (jsou to sice blbé pindy, ale kojení jde vážně přes hlavu:-)

Jazzi a Matýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
16.8.06 09:13

Holky,
děkuju moc za rady. Piju hodně (4 litry denně), přikládám často (pokud spí, tak se snažím odstříkávat), homeopatika beru (3kuličky 2× denně) a už jsem se dokonce i uklidnila. Nutrilon jsem pro klid duše zakoupila a uklidila pro strýčka příhodu do poličky. Víc už udělat nemůžu, takže budu už jen čekat, že se to zlepší. Snad to přijde brzy… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
16.8.06 10:42

Ahojky,
taky jsme měli podobný problém s Leničkou cca v 6ti týdnech, pomohl kojo čaj od Lerosu na zachování tvorby mlíčka(všechno co psaly holky o klidu a pohodě je taky pravda, ale buď klidná, když mimi je na nervy…viď)no a potom jsem zjistila, že taky špatně pije, když není dobře vykakaná, prostě měla plné bříško, kroutila se apod…takže jsem dávala kapičky Sab simplex a vše se upravilo do 2 dnů.Tak Pevné nervy !!!
Aileen a 2 berušky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
16.8.06 12:01

..ještě jsem si vzpomněla, když mi takhle Matýsek začal řvát, tak jsem krom odříhnutí, ještě chvíli chovala v klubíčku, pokud jsou to střívka, uleví se mu, pak už jsme dokojili v klidu.

Zvládnete to neboj:-)

Jazzi a Matýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
16.8.06 13:02

tak mi toto právě prožíváme taky. Nikolka za začátku krásně pije a pak se vzteká, odtahuje, musím ji nechat odbrknout, pochovám, ona se uklidní a pak pokračujeme. Taky jsem si myslela, že mám málo mlíka, ale když si odstříknu tak to stříká na všechny strany. vzteká se hlavně odpo a večer. Asi taky procházíme tím růstovým spurtem, budou nám 3 měsíce. Zkouším ji kojit v sedě, v leže, ale nic. Musíme to vydržet, pevné nervy a hlavně být v klidu. Miminka to poznají, že jsme nervozní. Kojení je přece to nejlepší co může být pro mimi.

Pevné nervy a hlavně to nevzdávat :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
21.1.15 20:16

Ahoj holky. už nevím co dělat. máme 7 denní miminko, jsem po císaři, mléko se mi spustilo asi 4. den po řezu. malá mi prso odmítá, když už se přicucne tak vypije tak 10 ml, ale buď u toho usne nebo řve. už nevím co s ní. snažím se odsávat a dávat ji MM, ale to přece nejde dělat do nekonečna. je tu někdo kdo měla taky takový problém? fakt nevím co s ní. děkuji za jakoukoli radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
21.1.15 20:32

Když byla moje novorozeně, tak taky často usínala u prsu.. Zkusit prstem hladit po spodní čelisti, to by mělo pomoct mimčo aktivovat k sání. Když mi takhle věčně usínala u prsa v porodnici, tak dětská sestra ji vzala a trochu s ní zatřepala :mrgreen: a pak mi ji zas k prsu přiložila. A ten řev.. třeba jí mléko špatně teče, může jít o špatnou techniku kojení, a proto se vzteká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí