Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
mám 14t.slečnu,která od narození byla andílek.Kojíme a zlatíčko přes den vydrželo 3-4h,přes noc jedla po 6-8h,prostě nádhera.Vždy pila tak 20min.
Všichni říkali,že se to od 3m.ještě zlepší.No,to teda jo…
Teď tak 3týdny jí přes den tak po 2-3h.,saje tak 15min.,ale v noci spí po koupání tak 4h a pak stáváme po 1-1a1/2.Saje sotva 10min. a usne.Už jsem zkoušela i odsát a v noci jí dát nejdřív lahev a i prso,za hodinu byla vzhůru znova.
Navíc při kojení začala dělat kraviny-přisaje se,párkrát zatahá a pak se utrhne,chvíli si saje jazyk a znova se přisaje,a pořád dokola.Když jí prso vezmu,je řev.Nemluvě o škrábání,tahání,štípání…
Dělaly to vaše mimča taky?Není to předzvěst konce kojení?Spraví se intervaly kojení nebo to už takhle zůstane?-všude se tvrdí,že si mimčo od 3m najede na pevný režim.
dík za radu
Jooo, taky se začal Dalísek u kojení bavit - někdy v tom věku, holt začíná víc vnímat
Může mít ten tříměsíční růstový spurt, u někoho je to hodně dramatické, věčně řvoucí mimi a tak, u někoho se jen vrátí k nočnímu kojení; některé děti se vrátí zpět k celonočnímu spaní za týden, jiné ne… To zkrácení doby kojení je normální, mimčo je silnější, umí lépe sát, vycucne si mlíčko raz dva a pak dělá ptákoviny ![]()
Režim jako teď vy jsme měli do zavedení příkrmů v 7 měsíci.
Ten režim se upraví hlavně dětičkám, co by předtím byly přisáté pořád. Tys měla zatím andílka ![]()
E.
Ahojky,
tak tohle taky znám ![]()
Zkrácení intervalů koja je normální, že saje kratší dobu taky. A protože je vnímavější a začíná se u toho bavit, tak občas dělá víc blbostí než aby pilo ![]()
Určitě to není předzvěst konce koja ![]()
Nikolka s tín taky začala, chtěla pít hrozně často, ale někdy se mi zdálo, že si jen párkrát cucla a dost.. Někdy pije pěkně, někdy si hraje, ale přes noc se budívá skoro pořád po 2 hodinách.
Teď je nám něco přes 4 měsíce a je to pořád stejný, ale pořád kojím ![]()
A že saje o hodně kratší dobu, to neznamená, že vypije míň než dřív, ale prostě cucá rychleji a stihne to se nasytit rychleji. Když jsem přišla z porodnice, tak jsem krmila klidně třičtvrtě hodiny a teď jí stačí klidně 5 minut.
Jarka a Nikolka
Jee, no tak tohle znam taky…
Navic, jeste ke vsemu Stella neni schopna se nakojit nikde jinde nez doma. Kdyz jsm enekde jinde, tak kouka kolem sebe, nenakoji se vubec. Kdzy doma dela tyhle nesmysly, tak ji proste mliko nedam. Kdyz ma hlad a zizen, tak se napije, ted ve vedrech kojim kazde dve hodiny, cca 6 minut. Kdyz se zacne odtrhavat a delat vsechno mozny jen ne pit, tak ji uz nedam…
Kojo v noci mame ted taky presne po dvou hodinach, je to vycerpavajici, ale snad se to s prikrmy zlepsi. Na ty se chystame pristi tyden.
Moc jsem nepomehla, ale aspon vis, ze je to normalni.
Nicol a Stella
Taky známe, taky taky ![]()
Přesně někdy kolem toho 3m začal dělat u koja blbosti … teď pije všehovšudy 5 minut, a u toho se ještě párkrát odtrhne, rahejká, zaprská …
Ale já dávám na noc rýžovou kaši, takže spí dýl, a pak se vzbudí jen jedou, cocne si a spí do rána …
A přes den to neřeším ![]()
Andělka
ahoj to je asi normální, že mimča začnou dělat blbosti. No a teď ta vedra k tomu častějšímu kojení napomáhají, i v noci je dusno. Myslím, že to chce vydržet, hlavně ty noci. Já jsem od 5-8 měsíce kojila denně v noci po hodině. A přežila jsem ![]()
A ve dne mi kojo po 2-3 hodinách nepřipadá jako trága, spíš naopak.
Když mi VCítek začal dělat u koja kraviny a nesál, tak jsem mu prso vzala. Samo, že řval, tak jsem mu po chvíli dala zas a většinou už pak pil normálně.
K.
Ahoj Stepiku, taky to znám - u staršího syna.
Kolem 2,5 měsíce začal HOROR, nakonec nebyl schopný se přes den vůbec napít, kojili jsme tak 2 - 3 minuty, pak nastalo kroucení, prohýbání do luku . MUDr. mi řekla, že v tomto období se dětem mění trávení a některé vnímají pohyb střev při kojení jako velmi nepříjemný až bolestivý a proto se pustí a začnou plakat. V noci, když jsou v polospánku, tak jim to tak nevadí. My jsme se „propracovali“ k 6-ti kojením za noc
.
Sotva jsme překonali toto, začalo lelkování a hrátky u kojení. Nakonec jsem ve dne kojila jen v ložnici se zavřenými okny a staženými závěsy… .
![]()
Vše se upravilo do 4 měsíců, ale noční kojení se ustálilo tak na 3× za noc. Míň ne.
Režim přes den jsme neměli snad do 10-ti měsíců, postupně se vytvářel na základě zavádění příkrmů.
Neboj, tohle období určitě jednou skončí. Vydrž!
![]()