Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
mam takový problém a nevím si s ním moc rady. Mam první dítě, je to holčička Kačenka, je strašně uplakaná. Když jí kojím a když spí, tak nepláče, ale jinak skoro pořád, i když nemá důvod. Je přebalená, nakrmená a měla by být spokojená. Už jsem s ní byla i u dětské doktorky a ta mi řekla, že je v naprostém pořádku. Nevíte co pomůže, aby tolik neplakala? Existuje nějaké cvičení pro miminka? Díky za rady Karolína
Ahoj
zkousela jsi tesnejsi zavinovani-nektere deti to maji rady-pripadnou si jako v brisku.
U nas jeste fungovalo polozeni si maleho na moje bricho-ted kdyz jsou vedra, tak treba nahateho, kontakt kuze na kuzi a uslysi tve srdicko.
Alca
Ahojky, těsné uvazování jsem zkoušela, to nesnese, pláče víc.
Ahoj,
jelikož mimi nemluví, tak důvodů k pláči může být spousta a jedině tak ti řekne, že ho něco trápí. Zkus ji více obléknout nebo naopak svléknout. Pustit potichu hudbu, mazlit se s ní, nosit jí v šátku, hladit, hodně na ni mluvit. Může mít i prdíky, ale to by snad neplakala pořád. Zkus si koupit gel na masáž bříška, jmemuje se to Pupík. Nemá třeba hlad? Zkus ji nechat častěji přisát.
Renys
Ahoj Karolino,
vrele ti mozem odporucit knihu od Karpa - Nejstastnejsi miminko v okoli. Nam sice takmer nebola treba, pretoze Vivi je od narodenia pohodove babo, ale na chvalu inych som si ju zo zaujmu kupila a precitala a som rada, naozaj ti odpovie na mnohe tvoje otazky a da iny pohlad na vec. Podla toho co popisujes si myslim, ze by ti fakt pomohla.
Pevne nervy ![]()
Ahoj.Kojit,kojit..A má dudlíka?Mě taky plakal malej a tak jsem nic jinýho nedělala než přikládala k prsu a chovala..To je takovej koloběch,kojit, mazlit, chovat,spát..
Je fakt že vyznat se v miminkách je kumšt, každej musí najít tu svojí cestu. U nás bezvadně funguje dudlík. I když jsem byla proti němu, máme ho už od porodnice
Taky se mi osvědčilo chování a přitom se pohupuju na míči. Nebo nosení v babyvaku, taky pomáhá ![]()
Zkoušej co se dá, určitě se jí něco zalíbí. Držím pěsti ať je to co nejdřív
![]()
Terka je vcelku hodný mimčo,ale má taky dny kdy hodně pláče a nepomáhá skoro nic
![]()
Všechno co píšete zkouším. Mam mastičky na pupíček, skáču na míči a tak. Je pravda, že když jí mam na ruce, tak nepláče, ale to bych nedělala celý den nic jiného, než jí nosila a chovala, né že bych nechtěla, ale moc mi nestačí síly. Kačenka ráda papá a docela přibírá. Nevíte, jestli jí to může třeba přejít ve třech měsících? Rodila jsem císařem, může to být proto?
Ahoj,
vetsinou to byva tak, ze extremne nespokojene mimi se po nejake dobe zmeni v andilka. Moje prvni dcera byla hrozna. Porad jen kricela a vubec nic nepomahalo. Byla jsem z toho uplne hotova. Po ctyrech mesicich se naprosto zmenila a dodnes je naprosto uzasna. Druha dcera ma jen tri rvaci hodiny denne, takze kdyz nic nepomaha, odlozim ji a nevsimam si ji. Hodne taky pomaha manzel. No, moc jsem asi neporadila, ale aspon vis, ze v tom nejsi sama a ze to jednou prejde, hihi…
Terik
Ahoj Karolíno,
přesně vím o čem píšeš. Náš malý taky pořád brečel fakt pořád i když byl nakrmený, přebalený, vykakaný… prostě plakal pořád. Byla jsem z toho úplně hotová a naprosto vyčerpaná. Vůbec jsem si nevěděla rady. Taky jsem byla u dr. a ta mi vlastně nic neporadila. Zkoušela jsem všechno co kdo poradil a nic pořád řev. Jak píšeš klidný byl jen u prsu. Kojila jsem skoro pořád. Malému to nestačilo tak jsem dala příkrm. Trošičku se zklidnil, ale vážně jen trošičku. Ani nespal jako jiná miminka. Prostě mu to nešlo a když tak jen v autosedačce. Nepomáhalo ani nošení. No užila jsem si. Moc ti neporadím protože nám prostě nezabíralo nic. I když ti to nepomůže tak ti chci napsat, že v tom nejsi sama.
Z našeho Adámka se hodné a klidné dítko doteď nestalo, ale je to mnohem lepší. Ono se to začne pomalu zlepšovat, neboj a i ty si začneš užívat miminka. Mi se to sice zdálo jako nekončná doba, ale fakt se to zlepšilo. Jo ale třeba dodnes si neumí sám hrát. Hračky ho nebaví a vyžaduje neustálou pozornost takže moje mateřská dovolená není dovolená ani náhodou:-)
Přeji hlavně zdravíčko a ať už se to brzy začne zlepšovat.
Andrea a Adámek
karolinakarola píše:
Všechno co píšete zkouším. Mam mastičky na pupíček, skáču na míči a tak. Je pravda, že když jí mam na ruce, tak nepláče, ale to bych nedělala celý den nic jiného, než jí nosila a chovala, né že bych nechtěla, ale moc mi nestačí síly. ..
Karolínko, tak to vypadá, že máš doma to, co jsme měli my; čtyři měsíce jsem dceru chovala - doslova - protože při položení se okamžitě rozplakala. A tak jsem nosila a kojila, nosila a kojila - bylo to o to těžší, že dudlík nikdy nepřijala, takže nebylo čím ji „ošidit“. Začalo se to zlepšovat až ve čtyřech nebo pěti měsících, kdy si začínala sedat a měla trochu rozhled a zábavu.
Budeš to muset asi nějak vydržet
- když mne bolela záda od nošení, vázala jsem si ji do šátku na záda, to se tolik neunavíš, záda si nenamáháš a ještě u toho můžeš něco udělat v domácnosti
- ale ta tvoje je na to ještě malá, to můžeš až tak od dvou měsíců dál.
ahoj, měla jsem to samé, jak píšou holky přede mnou. Na to bohužel není žádný fígl, prostě máš doma uřvánka. Nejsi sama. Teď ti to připadá, že to nejde přežít, že je to nekonečné, a že to bude trvat věčně. Nebude! Jen musíš sebrat všechn síly a vydržet. Ono se to bude pozvolna lepšit. Je tu docela dost diskusí na tohle téma, hodně holek má stejný problém. Fakt nezbývá než chovat a kojit. PA mi radila nedat dřív jak za 2 hodiny. Zkoušela jsem to týden a počítala doslova minuty, kdy už mu budu moci dát napít. Bylo to děsné. tak jsem kojila víceméně pořád a pozvolna se intervaly prodlužovaly. Okolo 3.měsíce nastal menší zlom, pak to bylo lepší, když se ve 4. měsíci přetáčel na břicho-měl rozhled. A čím víc se mimčo hýbe, tím je to s ním lepší. takže vydrž, bude lépe! ![]()
Ahoj, přidávám se k Baboo s doporučením Nejšťastnějšího miminka v okolí. Ano, je od H. Karpa. L.