Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A já se zas přidávám k doporučení nosit v šátku nebo babyvaku, bez toho bych se první měsíce asi zbláznila..Dělala jsem s dítětem na břiše (většinou spokojeně spalo) doma úplně všechno. Sama ležet a jen tak koukat nechtěla,a to ani v kočáře..Kdy se to zlomilo ani nevím, dost dlouho byla mamánek věčně mi visící na noze - to už lezla (od sedmi m.). Ale nakonec z ní mám samostatnou holčičku, která si vyhraje půl dne sama a jen občas se přijde přesvědčit, že žiju ![]()
Klaris
Holky, prepáčte že vám sem leziem ale zaujímalo by ma kde sa dá prosím zohnať tá kniha : Nejšťastnejší miminko v okolí ??? Som z PHY, internetový vyhľadávač mi nič nenašiel…
já ji koupila normálně v obchodě, ale nejsem z phy
jinak zkuš tyhle odkazy:
http://www2.vltava.cz
http://www.knizniweb.cz
http://shop.nwt.cz
když zadáš např do www.google.com „karp nejšťastnější miminko“ tak ti vyběhne několik odkazů - stačí projít a pak už jen objednat ![]()
to znám! Nedávno jsem hledala inzeráty na peugeot 306 a když mi nic google nevyhledal, tak mi došlo, že to neumím správně napsat ![]()
P. Karp má docela dost publikací a co jsem četla to nejštastnější miminko tak mi to přijde logicky a dobře napsané pro nás mamky
Ahoj holky,
tak jsem si pořídila knížku Nejšťastnější miminko v okolí a fakt musim poděkovat za dobrou radu. Knížka je super. Když už nic jiného, tak se už necítim jako neschopná máma. Je moc hezky a citlivě napsaná. Ještě nejsem u konce, ale už se těšim, jak ty techniky vyzkoušim. Ahoj Karolína
Ahoj, mám holčičku 3 týdny a 2 dny a také pláče bez zjevné příčiny. Ne sice pořád, ale dost často. Stoprocentně u nás zabírá vysavač nebo digestoř. Chvilku ji pochovám za zvuku vysavače, potom ji dám do postýlky a za max.10 minut spí, nebo se zklidní natolik, že může v postýlce zůstat sama. Zkus to a dej vědět, zda to pomohlo. Soňa.
Tak se taky přidávám do klubu maminek s miminky, které pláčou bez zjevné příčiny. Jak už jsem psala, pomáhá ten šátek, jenže posledních několik dnů, hlavně k večeru, už nezabírá nic. Brečí a brečí a já už někdybrečím s ní… ![]()
Ovšem v 90% zabere jedna věc, a to vám možná přijde zajímavé - hraju v pop-rockové kapele na akordeon a hrála jsem celé těhotenství (ještě několik hodin před porodem
). Naštěstí jsme asi před měsícem dokončili nahrávání cédéčka, což je jediná věc, která malou uklidní! Pustím teda to naše CD, vezmu jí a tančím s ní a zpívám. Po prvních několika taktech většinou utichne, zpozorní a je klid. Většinou už u druhé písničky spí… Bohužel když cédečko dohraje, probudí se a začne znovu
Bohužel jsme natočili jen 6 písniček a už je mám pekelně ohrané, protože to s ní poslouchám několikrát denně… Na jinou hudbu mi takhle nereaguje.
Ahojky,
Markéto, na hudbu mi taky zabírá. Je to zvláštní, ale v těhotenství jsem poslouchala Hrley a dost nahlas, v zoufalosti z toho breku jsem si to pustila a s malou jsem si sedlane míč a skákala jsem s ní, za dvě minutky byla tuhá, ale ta hudba mi hrála fakt dost nahlas a já jsem jí k tomu musela zpívat, no jak v těhotenství.
Podle tý knížky Nejšťastnější miminko by se mimi měla zavinovat, máte to někdo vyzkoušené? Já jí zavinula jednou a krásně spala asi 3 hodiny v kuse, ale potom mi to dala pěkně sežrat. Brečela snad ještě víc, jako by mi říkala, že to mam za to.
Karolína
Karolino - děti prý poznají hudbu, kterou v těhotenství matka často poslouchala, takže na tom asi něco bude. Co se týče toho zavinování, tak já zavinuju na noc, ale v průběhu noci semi z toho většinou vykope, přes den vůbec, protože v těch vedrech mi to přišlo blbé. Ale je pravda, že v tom šátku je dítě taky takové zavinuté a na těsno, jako když bylo v bříšku.
Marketa182
Ahojky
My taky pláčeme..už týden… Dneska je to extrém.. Prej to opravdu přejde..už aby to bylo ![]()
Ahoj. do 4 měsíců Lukášek plakal a plakal a já s ním, protože jsem si s ním vůbec nevěděla rady, Plakal přes den, s prdíky i bez nich, já nemohla ani nikam třeba s kočárkem, každá kamarádka se mnou jela na procházku jen jednou… Taky babička mi moc nepřidala „to dítě je nějaké divné nebo nemocné“
Až jednou u mě byla jedna kamarádka a já jí vysvětlovala že s ní a jejíma holčičkama na procházku prostě nemůžu. Tak jsme nakonec šly a Lukášek nezklamal, řičel jako když ho vraždí a já ho nesla v náručí a kámoška tlačila prázdný kočárek. Ona zůstala naprosto klidná a vyprávěla mi že její dcerka která má dnes už pět let taky takhle brečela a časem to prostě samo přešlo. Mě tím tenkrát moc pomohla, já z toho obviňovala sebe.