Problém s mléčnými výrobky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
102
9.11.08 17:06

Problém s mléčnými výrobky

Mile maminky, potrebovala bych poradit. Od narozeni Klarka kaka „150 x za den“, doktorka rikala, ze nektere deti to tak maji, nektere kakaji jednou za tyden. Tak jsem to neresila. Ted jsem zacala chodit cvicit, malou prebalim, nakrmim a po 30 az 45 minutach zacne rvat a musim prebalovat znova, takze si cviceni moc neuzivam. Tak jsem se nad tim zacala zamyslet. Den predtim jsem varila koprovou omacku. Tak jsem usoudila, ze to caste kakani muze byt zpusobene mlekem. Hodne casto (skoro kazdy den i nekolikrat denne) jim mlecne vyrobky - syry, jogurty, tvaroh, vypiju hodne mleka. Tak jsem zkusila prestat a uz dalsi den se dostavil vysledek - Klarka byla daleko klidnejsi, kaka porad nekolikrat denne, ale ne kazdou hodinu a navic prestala hned kricet, jakmile je plinka plna. Doktorka rekla, ze to tim muze byt, ze ma mala ode me hodne bilkoviny, ale ze mleko potrebuji a ze se muzu trochu omezit, ale ne uplne mleko vynechat. Klarka ma 2 mesice a kojim.

A muj dotaz na vas: mate nekdo podobne zkusenosti? Pripadne daji se mlecne vyrobky nejakym zpusobem nahradit, aby potrebne latky v me strave byly, ale nemusela bych mleko konzumovat? Co jist na snidani, kdyz ne syr, jogurt atd.? (driv jsem byla hodne salamova, pastikova atd., to jsem se behem tehotenstvi odnaucila v ramci „zdrave vyzivy“. Obcas si dam musli nebo jen vlocky, ale zase s jogurtem).

Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
397
9.11.08 17:38

Žofko, u mého syna se už od malička takto projevovala alergie na bílkovinu krav. mléka. Ještě k tomu měl ekzém, ale jiné příznaky ne. V 5 měsících mu tato alergie byla potvrzena i krevními testy. Já jsem ho kojila až do necelých 22 měsíců a od potvrzení alergie jsem samozřejmě mléčné výrobky nejedla. Navíc jsem taky nemohla nic s pšenicí a vejci, protože na ty má kluk alergii taky. Vápník jsem doplňovala sardinkama, mákem (i když tím taky kvůli alergiím s mírou) a tabletkama. Dalo se to, přežila jsem ve zdraví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
10.11.08 09:42

ahoj, já bych předně uvažovala o změně doktorky, což je v brně docela problém.
koukala jsem že jsi z líšně, jestli chodíte tam na středisko k jedné z těch dvou… uvažuj o tom.

mě se nezdá moc normální, aby pořád kadila. dítko které prospívá by mělo mít za den 7-8 pomočených plen v kterých může mít i stolici barvy jako čerstvě smažená vajíčka.
můj brácha měl podobný problém a nesměl ani UM, jen nemléčné náhrady. měl totiž stolici jinak zbarvenou

my měli od narození problém s rýmou a až po roce jsem změnila doktorku, která nás ihned poslala na alergologii, kde prokázali alergie i astma. zkus se poptat na jinou doktorku.

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
10.11.08 10:46

Ahoj Zofko,

ja jsem na eliminacni diete, protoze Domca ma atopicky ekzem. S tim tvym problemem zkusenosti nemam, ale napisu ti alespon, co muzu a nemuzu jist. Takze: nesmim vubec mlecne vyrobky, vejce, med, cokoladu, citrus.plody, ryby, cukry a vubec :roll: Soju taky ne, to je tez alergen.

V lekarne jsem si koupila rozpustne kalciove tablety na doplneni vapniku, v bio prodejnach si kupuji rostlinna masla (slunecnicove, olivove), ryzove mleko, ruzne „zdrave“ susenky a treba ryzove dezerty. :wink: K snidani si davam kukuricne lupinky nebo ovesne vlocky s ryzovym mlekem no a nebo pecivo s tim rostl.maslem a libovou sunkou.. Trochu jednotvarne, ale da se to.. 8)

Je to trosku drazsi, ta chut mleka a masla mi fakt chybi, ale da se to vydrzet a kvuli Domcovi to proste vydrzim :wink: Jogurt bych si faaakt dala 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
4.12.08 23:59

Ahojky, pokud pozoruješ radikální změnu po vysazení mléka a mléčných výrobků - zkus to udělat na 3 týdny, rozhodně přejdi na bezmléčnou dietu. My měli podobný problém, ale naše nesnášenlivost se projevila až po přechodu na příkrmy, tedy při zavádění mléčných výrobků. Také se nám to projevovalo četnými stolicemi, často opruzeným zadečkem a to jsem malého omývla jen vodou, a přesto běžné prostředky na opruzeniny nám nestačily.

Mléko podle posledních studií dělá paseku, dokonce existuje studie, která tvrdí, že člověk jako jediný savec na Zemi konzumuje mléko jiného savce po celý svůj život, což není přirozené. Ostatní savci kojí své mláďata jen určitou dobu a ty pak přecházejí na klasickou stravu, mléko k dalšímu životu nepotřebují. Z toho pak vznikají problémy, střevo na to není zvyklé…

Nechci tu psát přednášku, pouze chci napsat, že se možná přeceňuje konzumace mléka a ve všech příručkách pro maminky se píše, dávejte mléčné výrobky. Je to pro dítě nutné, kvůli vápníku.

V mléku je vtedy ápník - náhradu za něj však najdeš - v luštěninách (ve všech - já vím při kojení v jeho 2.měsících špatná rada, ale později bych zařadila třeba červenou čočku, tak je lehce stravitelná), ořeších, máku, sezamu, u některých druhů zeleniny, jako např. z květáku, růžičkové kapusty či z brokolice.
Takže než začneš příkrmy řešila bych to vitamíny, po zavádění příkrmů, pak přejít na toto.

vytaženo z netu:
Jako daleko spolehlivější zdroj vápníku, než jakým je mléko, je
možné doporučit zelenou listovou zeleninu, která je bohatá i na
chlorofyl (obsahující hořčík), vitamín C a D. Pro tyto její vlastnosti
je možné použít zelenou listovou zeleninu i ke zlepšení vstřebávání
vápníku z mléka. Využití vápníku z mléka může přispět kakaový prášek,
který má vysoký obsah hořčíku. Nejvyšší obsah vápníku mají (sestupně
uspořádáno): mák, fazolové lusky zelené, sezamová semena, slunečnicová
semena, zelený hrášek, sardinky, lososi konzervovaní i s kostmi, nať
petržele, lískové ořechy, vodnice, mandle, sójové klíčky,sójové boby,
sójová mouka, pampeliškové listy, kapusta, brokolice, tuřín, mangold
(listy), červená řepa, mladá pšeničná tráva, pšeničné klíčky (pšenice špalda má více vápníku než pšenice obyčejná), ovesné vločky (tepelně
nevyrobené a tepelně neupravené), grepy, pomeranče, rajče, rýže. Tyto
potraviny mají většinou vysoký obsah i dalších cenných látek
a minerály mléka dobře nahradí. Z bylin má značný obsah vápníku např.
aloe, andělika, arnika, artyčok, bažanka, celík, čajovník, černohlávek, fazole, hořčice, hruška, karbinec, kontryhel, kostival,
kozlík, len, libeček, mateřídouška, měsíček, mochna, mydlice, okřehek,
ostropestřec, oves (tepelně neupravený), ožanka, pelyněk, peťour,
pivoňka, plicník, popenec, přeslička, puškvorec, rozchodnice,
rozmarýn, :,-(ec, silenka, sladké dřevo, sporýš, štětka, vrbovka, yzop,
zemědým.

Co se týče nemléčné diety, protože je nás tu víc a víc - zkusme se sejít na nějakém foru a vyměnit si zkušenosti s bezmléčnou dietou- třeba to, které jsem dnes založila

http://emimino.cz/modules.php?…

pet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
5.12.08 18:10

Pet, dekuji za vycerpavajici prispevek.
Pri zalozeni vlakna jsem prestala melcne vyrobky na par dni jist, mala se sklidnila a i brisko se uklidnilo. Po nejake dobe jsem se vratila k nizkotucnym syrum a tvarohu, mleko piju porad polotucne. Spis si myslim, ze nas problem byl prilis mnoho tuku - kdyz jsem si driv dala neco vice tucneho, napr. smazene nebo sardinky v oleji, tak priznaky byly uplne stejne. Ted pri vyberu co snim hledim na obsah tuku a je vsechno v poradku, i kdyz porad nachazim dalsi a dalsi veci, ktere nejspis pro kojici matku nejsou nejvhodnejsi.
Co se alergii tyka, tuto variantu beru jako posledni moznost. Vim ze je toho vsude moc, ale v mnoha propadech si za to muzeme sami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
11.12.08 00:56

Ahojky, tak pokud se bříško uklidnilo, tak je to super. Koukám na metřík a malá je dost malá na to, dělat závěry o její stolici, u ní četné stolice jsou v pořádku, když ještě kojíš, navíc se dostáváš do fáze dětských kolik, takže přeju hodně trpělivosti a výdrže, a hlavně vám přeju, a´t se vám alergie vyhnou obloukem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek