Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
poradíte mi, prosím, jakou koupit matraci pro svá děvčata (7 let a 1,5 roku) do postelí?
Starší má sennou rýmu a mladší atop. ekzém.
Matrací je na výběr strašně moc a já z toho mám hlavu nafouknutou jako balón. Nevím, jestli pružinové, tašičkové, studenou pěnu, latexové … Taky si nevím rady s potahem. Budou mít v postelích pevný laťkový rošt.
Prosím, prosím poraďte.
Díky
Maya
asi bych byla pro latexovou, ale vic ti urcite poradi v nejake studiu, specializujici se na spani a mozna ani Ikea. Tam maji velky vyber matraci a kdyz clovek narazi na sikovneho prodavace tak mu i dobre poradi.
Ahoj,
nas Domca ma take atopicky ekzem. Koupili jsme mu tuto matraci:
http://www.svetpostlek.cz/produkt.php?…, kupovali jsme to k postylce a trochu to prokonzultovali s tim dodavatelem. Zdalo se nam to ok.
Ale pokud si nejsi jista (ja se v tom taky poradne nevyznam), asi bych zasla do nejakeho studia zdraveho spani (JMP, Matex, Marttan), aby ti poradili. My jsme kupovali matrace pro nas dospelaky v Matexu
.
Podle me ti v techto specializovanych prodejnach poradi lip nez v Ikei, ale samozrejme zalezi na Vas, kolik muzete investovat atd.
Doporučovala bych se poradit ve specializovaným centru - asi jiná matrac bude pro atopika, jiná pro alergii na pyly a celkově to bude chtít brát v potaz i další vybavení. Nás se hodně ptali na existenci závěsů, koberců a podle těch „lapačů prachu“ pak připravili nabídku.
Mně se hodně osvědčil chránič marace, který jednou za čas celý vyperu. Tak vlastně malé nespí přímo na matraci… Ale my nejsme naštěstí alegičtí - jen mě napadlo, že i to by mohlo být řešení…
L.
Mame latexove matrace Martann (viz odkaz vyse) a jsou bezvadne. Latex nam byl doporucovan primo v prodejne, ze je nejlepsi vuci roztocum.
Jinak mame ty kryci podlozky, jak psala Lesina a jsou bezva - nejen, ze chrani matraci a dele vydrzi, ale takove ty nocni nehody - kdyz se vam nad ranem do postele nakvartyruji spolunocleznicci - ucurnuto, ublinknuto, vylity caj ci mleko se daji skvele zlikvidovat vypranim.