Včelí/vosí bodnutí

826
3.9.08 08:04

vceli / vosi bodnuti

ahojky!
muzete mi prosim poradit co na vceli nebo vosi stipnutí ? (fakt nevim co byla ta mrcha zac :twisted: ) nicmene zihadlo manza vytahl l(takze asi vcela co ?)… ale ruka je otekla … a je to porad stejne.. uz treti den …
k doktorce se chystam ale bohuzel u nas dneska neni a bude az v patek…
je nejaka babska rada (ocet i cibuli jsme zkouseli, jinak chladime chladime chladime) nebo mam zacit plasit a jet na pohotovost ?
je to u naseho batolete (2,5 roku), na ruce
kuju
 hope

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5677
3.9.08 08:17

ahojky

no asi bych jela..... já sama reaguji na bodnutí takhle, vždy mi nateče ruka a nepomáhá nic… až doktor který napíše zyrtec a ještě něco… a mazat fenistilem

raději s prckem jed, za to nic nedáš....... chce to léky na zmírnění reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Efa
208
3.9.08 08:58

Taky bych jela. Mam stejne reakce a pomuze az kalciova injekce a zyrtec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
3.9.08 09:46

Zajeďte na pohotovost nebo si zajdi do lékárny a kup si šumivé kalciové tablety. Mě je prodali bez problémů, jsem jim řekla, že to mám na včelí bodnutí, viděli tu opuchlou ruku a dali mi nějaké silnější. Po těch mi otok slezl. Byla jsem totiž na pohotovosti, že mě ta ruka fakt bolela, píchanec jsem měla na prstu a otok až za loket a oni mi na to řekli, že si mám ruku dát do šátku :roll: . No takže do lékárny pro kalciové šumivé tablety a ty mít doma pro případ dalšího včelího bodnutí. Mě to fakt pomohlo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
3.9.08 11:58

packa: kuju :) ruka vypada malinko lepsi tak skaknu jeste pro to kalcium a kdyby neco zavolam dr. jestli za ni muzu dojet do jine ordinace (ma ordinace po nekolika vesnicich) ale zatim to vypada lip :)
 kuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kmochacek
24.2.12 11:26

Vosi vs. Vceli bodnuti

Mozna jen malo lidi vi, ze :
Vosi bodnuti je zasadite, tudiz ho neutralizuje kyselina ( ocet, citron )
Vceli bodnuti je kysele, tudiz ho neutralizuje zasada ( mydlo, sodny roztok )

Timto apeluji na rodice : misto koukani na hloupe serialy se radeji vzdelavejte.

PS: At jsou vase deti chytre, at sportuji a at jedi same zdrave jidlo ( a ne parky, hranolky a hamburgry. Tyhle jidla jsou v restauracich ta nejdrazsi. A ukazte jim co jsou zac cigarety. Pak nebudou nemocny a nemusej se cpat lekama, obohacenyma o dalsi jedy. Takhle tech chytrych bude vic ;-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek