Je to ekzém ?

káťa
22.10.08 23:06

Je to ekzém ?

Ahoj všichni,
moc vás prosím o radu, hlavně ty z vás,které máte zkušenosti s atop.ekzémem.
V těhotenství se mi udělal na ruce ( v oblasti mezi prsty a kolem prstních kloubů ) takový jakoby ostrov suché kůže, který pálil a postupně se rozrůstal a byl červený, potom mi ta kůže úplně začala praskat a měla jsem to místy až do krve. Chtěla jsem s tím zajít k doktorovi, ale pak to začalo samovolně mizet.
Pak byl nějaký čas klid a asi půl roku po porodu se mi to objevilo znovu- (vypozorovala jsem , že se to hodně horší v zimě) v těch samých místech a zase ten samý postup- hpršení,rozšiřování a pak ústup.
Zase byl nějaký čas klid a asi před měsícem to zase začlo a už se mi to objevilo i na druhé ruce ( taky mezi prsty a na prstech) a začíná se to opět horšit. Nesvědí to, ale pálí hlavně když přijdu zvenku anebo když si máčím ruce např. při mytí nádobí.
Dost mi na to pomáhá dětský balzám od saloosu- je hodně mastný a vyhlazuje to-
Prosím o radu- projevuje se takto atopický ekzém ? A je možné, aby se mi poprvé objevil ve 30 letech v těhotenství ? Máte někdo obdobný problém a jak ho případně řešíte ?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2010
23.10.08 07:19

Ahoj, já mám něco podobného, ale jen na prsteníčku pravé ruky. Taky se mi to objevilo v těhu, nejdřív jako suchá kůže a pak do červena s jakoby puchýřkama. Někdy to bylo hodně, jindy to zmizlo, pomáhala mi na to zinková mast. Taky jsem u dr. nebyla, myslela jsem, že je to třeba hormonální… No, neporadila jsem:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek