Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Měla jsem letos to samé a tady mi bylo porazeno, že mám zkusit užívat vyšší dávky vitamínu c. Musím říct, že mi to neskutečně pomohlo. Ale ty dávky musí být opravdu o dost vyšší než kolik se doporučuje
@marinka5 píše:
Měla jsem letos to samé a tady mi bylo porazeno, že mám zkusit užívat vyšší dávky vitamínu c. Musím říct, že mi to neskutečně pomohlo. Ale ty dávky musí být opravdu o dost vyšší než kolik se doporučuje
A berete nějaké konkrétní vitamíny?
a na jakou dávku jste cca zvýšila? Všude píší na den 500 mg už jako zvýšenou dávku. ![]()
Ahoj, mela jsem roky uplne stejny problem, brala vsechno mozny a zabral mi az Urivax. Od te doby klid. Beru kazdy vecer jeden. Sezenes v lekarne. Tak at uz mas klid, vim co je to za peklo, pro me byla nejhorsi absence kafe. ![]()
@cassy Přesně tak, to kafe
přítel se mi směje, že jsem degradovala na caro ![]()
Záleží co byl spouštěč zánětu… Ecolli nebo streptokok? Podle toho se taky mm chová po dobrani atb.
U mě je rok co rok problém streptokok. Bohužel mam autoimunitní onemocnění, takže se nemohu dopovat třeba Wobenzymem. Snad ty názvy píši dobře. ![]()
Takže jedu jako ty Blokurimu, vitamíny, Urinal a jeste Lichorerianici. ![]()
Jako nekdo s chronickym zanetem mocaku rikam klidne pij vsechno, zkousej dal tu blokurinu, ale imho me asi nejvic pomaha proste zvyseny piti (denne minimalne 3,5l ted v zime, v lete klidne 4,5l) a pak to Cecko.. beru denne 500mg, pri potizich pridam treba dalsi dve tri tabletky na celkovych 2g a celkem pohoda. Tenhle rok prakticky bez atb.
Jo a domluv se s doktorkou a at ti napise ten furolin jeste jednou a kdyz fakt nejaky nabeh tak preventivne si vem tabletku, idealne vecer. Ten furolin se bezne pise i jako profilaxe po sexu u holek citlivych na styk takze kdyz si ho vezmes treba i 1-2× tydne tak by to melo byt ok.
Ale predevsim teda pitny rezim, to cecko, byt v teple: chodit doma v papucich, poradne se strojit ven, kdyz sedis tak si klidne dat neco okolo pasu apod.
Jo a samozrejme dukladna hygiena okolo sexu.. idealne pred, ale predevsim po se jit osprchovat tam dole.
Děkuji všem, lichorerisnice je zmiňovaná často, v těch kapkách od dr. Popová je taky, to je jeden z přípravku, který mě pořádně prožene na malou 😅 ten doporučuji také. Teď jsem opravdu změnila přístup k pitnému režimu, snažím se neprochladnout, hygiena po sexu samozřejmě. Jaká to byla bakterie bohužel nevím, e coli to nebyla, klepsibella jednou, snad to píšu správně a podruhé opravdu nevím
obvodní mi doporučila kontrolu na urologii, spíš si ale myslím, že jsou ty mocove cesty podrážděné a nechci zase brát úplně všechno možné, abych to nedráždila i tím
ale jsem z toho trochu špatná, mám strach aby se to pořád nevracelo
@Leenvecka na Furolin se zeptám, případně to zkonzultuji i s urologem. Vím, že se to tak dělá, ale trochu to odporuje tomu, že se nemají atb jen tak zobat, aby se nepěstovala rezistence. Samozřejmě věřím lékařům, nejsem biochemik ani odborník, takže asi ví co dělají ![]()
@Mista1 ono totiz ten furolin neni atb, ale je to chemoterapeutikum… tj kopirovano z netu:
„Na akutní infekce močových cest se v první řadě používají léky označované jako chemoterapeutika (nitrofurantoin, sulfamethazol, trimethoprim) – jedná se o antibakteriální látky, které působí obdobně jako antibiotika, ale mají nižší riziko vzniku rezistence. Běžná antibiotika, např. amoxicilin apod., jsou na zánět močového měchýře předepisována spíše v případě, že léky ze skupiny chemoterapeutik nemůže pacient užívat.“
Jinak moje perlicka: rok a pul dva zpatky jsem mela dost zanetu, skoncila jsem u skvely doktorky a ikdyz jsem mela nekolik odberu moci, z pochvy apod tak proste se neprislo na to, ktera ta bakterie mi to vyvolava..takze furolin na tri mesice a nejak to pomohlo a od ty doby kdyz je problem tak si vemu jednu tabletku a je to ok.
hlavně vysaď ten uru čaj, není dobré ho pít při zámětu, dráždí.
tady máš odkaz, ale jsou i jiné na netu:
Píšu to tady pořád dokola, je to takový zažitý nesmysl, na uro zánět uro čaj, asi tak jak zobat brusinky, které jsou sladké, sířené. Když brusinky tak pouze list.
Především PNC
@Leenvecka píše:
@Mista1 ono totiz ten furolin neni atb, ale je to chemoterapeutikum… tj kopirovano z netu:„Na akutní infekce močových cest se v první řadě používají léky označované jako chemoterapeutika (nitrofurantoin, sulfamethazol, trimethoprim) – jedná se o antibakteriální látky, které působí obdobně jako antibiotika, ale mají nižší riziko vzniku rezistence. Běžná antibiotika, např. amoxicilin apod., jsou na zánět močového měchýře předepisována spíše v případě, že léky ze skupiny chemoterapeutik nemůže pacient užívat.“
Jinak moje perlicka: rok a pul dva zpatky jsem mela dost zanetu, skoncila jsem u skvely doktorky a ikdyz jsem mela nekolik odberu moci, z pochvy apod tak proste se neprislo na to, ktera ta bakterie mi to vyvolava..takze furolin na tri mesice a nejak to pomohlo a od ty doby kdyz je problem tak si vemu jednu tabletku a je to ok.
snad doktorka poslala moč na kultivaci, aby se zjistila jaká bakterie a jaké Atb. Jinak takové léčení bez antb nemá žádný význam. Je to zánět.
Furolin je pouze udržovací po dobrání atb, mě nepomohl vůbec
Dobrý den, chtěla bych se svěřit s moji momentální situaci a doufám že zde najdu něco co mi pomůže. Měla jsem na začátku tohoto měsíce (dubna) zánět mm, po dobrání antibiotik ( fulorinu ) jsem měla jak moč tak i krev v naprostém pořádku, nicméně i poté problémy stále přetrvávali, sice už to nebylo tak hrozné jako na začátku ale stále strašný. Lékařka me poslala na gynekologii a sono ledvin a mm. Na gynekologii jsme dostala 7mi denní kúru na mm ( teflon myslím) to taky docela pomohlo. Kůru už jsem dobrala a včera byla na sonu ani gynekolog ani na sonu žádný nález vše v naprostém pořádku, doktorka mi tedy poslala na urologii stále ale nevim moc co s tím. Je to už skoro měsíc a ja mam stále neustále nutkání na záchod je mi 18 let a stále studuji nic méně je celkem těžké pro mě vydržet 45 minut v lavici neustále myslím jen na to ze potřebuji na záchod někdy jdu i 2× za hodinu. Potřebovala bych poradit co s tím, doma to nutkání celkem i zvládám potlačit ale venku a ve škole vůbec jen po cestě autem do školy (20 minut ) se musím zastavit na záchod. Celkem mi to momentálně ničí život, nedokáží chodit do skoly skoro a ani na brigádu, vždy když někam jdu musí byt poblíž záchod. Nutkání je vždy strašně silné a mám pocit jak kdyby to bylo k nevydržení i když jsem skoro nepila a na záchodě byla před 10 minutami. Prosím, poraďte mi někdo nějakou rychlou pomoc jak se vrátit zpět do normálního fungování 🙏🏻
Dobrý den, prosím o radu zkušenější. Během 3 měsíců jsem prodělala 2 záněty MM, vždy s rychlým průběhem, krev v moči, hrozná bolest…Furolin a po doléčení nález čistý. Od té doby se mi stává, že mám nutkání na močení, ale objem moči je velmi malý a pocitově se mi neuleví. Propláchnu se uro čajem, blokurimou a za dvě hodiny už je vše v pořádku. Blokurimu beru pravidelně každý večer, občas takhle i před den, bylinné kapky Dr. Popov a na imunizaci močových cest Urivac s lyzáty bakterií. Na urologii se chystám koncem ledna. Vyřadila jsem prakticky kávu, ovocné džusy i spoustu čajů, alkohol, všechno zmíněné jsem mívala ráda, alkohol s mírou samozřejmě
zažil někdo něco podobného, že měl močové cesty po zánětech citlivé? Zvlášť když byly záněty poměrně agresivní. Trpěla jsem na ně od mládí, ale zvládla jsem to s Urinalem, Blokurimou, atb asi jen 2× za x let. Za jak dlouho to přešlo a co vám případně pomohlo?