Problém s návratem po mateřské

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
35697
14.12.11 15:08

Problem s navratem po materske

dobrý den, 17.11.2011 dovršil muj syn 3. narozenin a tim padem mi skončila RD. před odchodem na RD jsem byla plně zaměstnaná na dobu neurčitou,a jako zaměstnanec právo na 20 dní dovolené ročně. ted po skončení RD jsme se se zaměstnavatelem sešli a bylo mi řečeno,že místo pro mě nemá a na vyplacení odstupného také ne. souhlasila jsem na odchod z práce dohodou,které bylo dohodnuto pouze slovem(žádný papír jsem nepodepsala). bylo mi řečeno,že do týdne mi pošle výpověďní smlouvu(dohodou) a zápočtový list. nyní je to tři týdny,majitel se mnou přestal komunikovat,já nemám žádný papír o skončení pracovní povinnosti. za celou dobu jsem nedostala výplatní pásku a už vůbec ne vyplacení,či vybrání dovolené. nyní už na dohodu přistoupit nechci,ale požaduji vyplacení. jak mám postupovat,pokud majitel se mnou přestal komunikovat?

Pisu za svoji sestru, není to moje dítě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
14.12.11 15:21

po RD je nárok na dovolenou? já myslela, že jen po MD. Takže pokud jsi měla nárok na dovolenou v délce 20dnů, tak dnes to je 19 dnů. Tudíž máš jeden den k dobru. Ihned zítra bych se obrátila na zaměstnavatele s tím, co bude dál. Protože pokud nebudeš mít v ruce papír o čemkoli, tak bys měla v pátek nastoupit do práce, jinak ti může dát áčko a jsi nahraná. Jinak to, že zaměstnavatel nemá peníze na odstupné, je sice zajímavé, ale ty na ně máš nárok - nebo on zkrachoval, nemá další zaměstnance? Jestli má, tak požaduj odstupné. Dál - pokud podepíšeš dohodu, máš automaticky od ÚP nižší podporu než bys měla kdyby ti dal výpověď. Zjisti si tu dovolenou a naklusej k němu a bez papíru doma nezůstávej - i kdybys měla v práci sedět na volné židli a jen na ně koukat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35697
14.12.11 15:24

ona neměla vyplacenou dovolenou ani při md, já si pravé nejsem jista, zda se proplaci, nebo ne, ale u sebe v práci jsem to myslím viděla. Jak to tedy je? Zaměstnavatele nemůže dohnat, ona byla jediná na HP, ostatní jsou jen brigadnici.
Já si taky rikam, ze nikoho nezajímá, zda na vyplacení má, problém je ale u nej i s dohodou, už jsme ho dohaneli před třemi lety kvůli nejakemu papíru pro socialku několik měsíců, musel mu dokonce volat nad táta.

Jde nám taky o to, aby tohle dal nedělal, oni s nim Maji problémy všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
14.12.11 15:35

No, tak každopádně ať to bylo, jak to bylo, teď má v ruce trumfy zaměstnavatel. Tvoje sestra měla před třemi týdny nastoupit do práce a nenastoupila a nemá v ruce žádný doklad o tom, že měla domluvené volno nebo ukončený pracovní poměr nebo tak. Čili pokud teď bude chtít dělat rozruch a na skončení smlouvy nepřistoupit, zaměstnavatel jí může ukončit pracovní poměr pro hrubé porušení pracovní kázně (neomluvenou absenci), bez nároku na odstupné i na podporu v nezaměstnanosti.

Papíry jsou problém, pokud majitel přestal komunikovat, nešlo by ho odchytit ve firmě osobně? Nebo nemá třeba mzdovou účetní, se kterou by problém probrala a která by vše vypapírovala (předpokládám, že s tou zaměstnavatel komunikuje)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
14.12.11 15:37

Taky se obávám,že je to tak jak píše Les.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
14.12.11 15:41

tak já jsem ta,o které se mluví :)
ale co mám teda dělat,když mě zaměstnavatel odmítl zaměstnat,protože pro mě nemá místo a na vyplacení také ne? přistoupila jsem na dohodu,kterou mi ale neni schopny ani dat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
14.12.11 15:45

před třema týdny jsem jim davala kopii smlouvu(protože ji nemuzou najit) a kopii obcanky. na to mi rekli,ze hned dalsi tyden mi daji smlouvu o vypovedi a zapoctak - papiry,ktere do dnes nemam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
14.12.11 15:47

no mela si tam proste prijit po ukonceni RD osobne a trvat na tom ze budes pracovat nebo ze ti da pisemnou vypoved…ted uz nemuzes nic moc..jak pise les…zamestnavatel te ted muze vyhodit protoze si nenastoupila do prace coz je hrube poruseni pracovni kazne..a to bez odstupneho diky tomu…takze tam dojdi a vyzadej si aspon papir o ukonceni pracovniho pomeru…nic moc vic ti ted uz nezbyva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
14.12.11 15:49

a pokud s nima fakt neni rec tak bych dosla asi na pracak a vysvetlila jak to je…tam je i nejakej odbor kontroly zametnavatelu…ale nevim presne jak to funguje…ale tam ti poradi co a jak kdyz ti nechteji dat papiry…treba staci ze tam zavolaji a necim postrasi ;)

Příspěvek upraven 14.12.11 v 16:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
14.12.11 15:59

nechala jsi se pěkně napálit :think: Tenhle boj vyhrál bohužel tvůj zaměstnavatel :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35697
14.12.11 16:06

takze když si prvního nestouplanza pult, dokud ji nevyhodi, tak je to špatné? Nemá ani výpověď, ale ani si zaměstnavatel nepřeje, aby u nej pracovala, bohužel vše bez papíru. Na pracak volala, bohužel ji moc neporadili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
14.12.11 16:10
pikola píše:
takze když si prvního nestouplanza pult, dokud ji nevyhodi, tak je to špatné?

presne tak..v tomto pripade je zamestnana od data kdy ji zkoncila RD..tzn ze 18.11. mela byt v praci a nebyla a porusuje pravidla ona a dokud nebude mit v ruce papir tak je porusuje stale…asi bych to resila rychle aby nebyl zamestnavatel vycuranek a jeste ji pak kvuli tomu nedelala nejaky problemy… bohuzel. takze osobne dojit do firmy a stat a dupat dokud nedostane papir o vypovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35697
14.12.11 16:14

Já myslim, ze on to ani neví, on ani netušil, ze se vrátí po mateřský. Problém je, ze je to živnostník, co má několik poboček, takže i kdyby tam vystala dulek, tak je Možné, ze on si toho ani nevšimne a ani ho nepotka. Oficiální kanceláře myslím nemají, ona naposledy mluvila s účetní, která je předpokládám externi a má v tom peknej bordel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
14.12.11 16:31

tak pak na socku se obratit…at mu udelaji kontrolu kvuli zamestnancum…nebo podobny instituce ktery toto zajima…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
14.12.11 16:38

Tomu se se říká vychcanost, je mi líto, že jsi takhle dopadla. Je to hrozný v dnešní době. Držím palce, at to nějak vyřešíš

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat