Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Mám celkme problém s pletí… kupuji si běžnou kosmetiku a příjde mi, že se mi neutále zhoršuje.. Ať si kupuji regenerační krémy, hydratační, používám masky, mléka, tonika.. mám příšerně rozšířené pory a ty se mi neustále ucpávají. Jsem z toho celkem nešťastná, do toho se mi dělají milia.. takže jedno lepší jak druhé. Už přemýšlím i nad tím, zda si nemám dojít na kožní
mofiz píše:
Mám celkme problém s pletí… kupuji si běžnou kosmetiku a příjde mi, že se mi neutále zhoršuje.. Ať si kupuji regenerační krémy, hydratační, používám masky, mléka, tonika.. mám příšerně rozšířené pory a ty se mi neustále ucpávají. Jsem z toho celkem nešťastná, do toho se mi dělají milia.. takže jedno lepší jak druhé. Už přemýšlím i nad tím, zda si nemám dojít na kožní
jestli ti nepomáhají běžné přípravky, tak už ti jedině zbývá kožní…
doporučuju Biodermu, řada pro problematickou pleť, mě pomohla
Buď navštívit dobrou kosmetičku nebo fakt kožní. Ty milia odstraní zase jedině oni, musí se propíchnout. Možná by bylo lepší jednou měsíčně navštívit kosmetičku na ošetření a pleť se vzpamatuje, pokud to finance dovolí ![]()
holky no na kosmetiku se chystám.. finančně mi to je povoleno.. jen časově do ted nebyl, kdo by pohlídal dceru…
Já si myslím, že póry se tvoří na mastné pleti, snad se nepletu, tak ty hydratační krémy a mléka bych asi moc nepoužívala. Nevím, co používáš za značky, ale mně se nepotvrdilo, že čím dražší, tím lepší. Používám krémy českého výrobce za výbornou cenu a maximální spokojenost. Je ale pravda, že já měla vždycky pleť bez problémů a spíše suchou.
Já měla krémy jak dražší, tak třeba kosmetiku vichy a podobně.. takž oravdu jsem na tom nešetřila a změna nic moc…
Jestli máš problém spíš s těmi póry, tak by to chtělo více čistit a něco, aby se zatáhly. V krému to nejspíš nebude, pokud nemáš vyloženě vrásky. Chce to prostě nějak promašťovat, jen aby se nevytvořily. Já sama mám taky póry (asi jako většina) na nose a ty si jednou týdně vymačkám, občas použiju pleťový peeling od Freeman a je to perfektní. A každý večer mažu krémem (na suchou pleť). Je to kosmetika od Barekol a je přírodní. Mají i měsíčkové, sedmikráskové atd. krémy, které jsou určené na smíšenou a mastnou pleť. Ale jestli ti nevyhovuje žádná kosmetika, buď jsi špatně zvolila krémy a nebo by bylo dobré zkusit tu kosmetičku a chodit na čištění.
já bych si dovolila oponovat - mastná pleť se nepromašťuje, ale hydratuje, takže hydratační lehkýkrém ano. Jinak nic agresivního s alkoholem, co hodně odmastí, pleť se pak snaží to rychle dohnat a je mastná ještě víc
já mám problémy s pletí spojené s hormonama, kolem menstruace je to hnus, někomu vadí i sladké a tučné jídlo, pravidelná kosmetika by mohla pomoct
Příspěvek upraven 26.08.11 v 17:34
ja sem si s pleti uzivala svoje taky, no a v tehu to dosahlo vrcholu, ze sem si rekla dost…kozni mi porad psal jen masticky a zynerit, vcelku zabral ale jen docasne. No a pak sem si zasla na biostimulacni laser (jako jediny se da delat i v tehu), byla sem na nem asi 6× ted presne nevim a do toho mi pani tam doporucila kosmetiku od biodermy, mam pletovku a krem plus takovy gel a vrele doporucuju. Je sice drobet drazsi, ale ve finale stokrat levnejsi nez moje marny pokusy s levnejsi kosmetikou. Takze jak uz tady bylo zmineno - za me bioderma! ![]()
Já ale můžu k tomu napsat, čím více člvoěk na sebe paplá, tak je to horší ![]()
Taky v dobré víře, jsem si koupila masku, nějaký pieling, a začala jsem si občas váat masku, občas pieling a bylo to horší…
Já mám pouze odličovací mléko, vodu- na oči a mastím se obyč Niveu..
Ty drahé krémy mě celkově přijdeou hodně voňavé, přeparfemované.. Avon, Oriflein, ani nemluvím, ale to je věc názoru…
a můžeš ten laser popsat?jak to funguje, kolik to stojí, kdy se to používá?
jinak mě osobně nejvíc jako čistící maska přijde klasická droždí.. Zdá se mi, že ani kupované tak nevyčistí a hlavně nepodraždí plet, Černé tečky jsou pěkně nenásilně vytlačit, pomalu sami..
probihalo to tak, ze sem dvakrat do tydne dojizdela do kosmetickeho centra, kde me na 20 minut polozila na lehatko, predtim vycistila plet a pak na me pustila ten laser (takova lampa co ti blika na oblicej), ruda sem pak byla jako indian a chodila jsem tam cca mesic?takze vlastne celkem spis 8×…jedno to sezeni me stalo 500Kc, vim, nic levnyho ale proste sem to pro sebe musela udelat, uz sem byla protivna s tim jak sem porad nadavala
ucinek se teda dostavil pak az asi za dva mesice a to urcite jeste tim ze sem to podporila tou biodermou. A peelingy nedoporucuju, roznasi jeste vice ty pory a taky sem zastance toho, cim mene, tim lepe…rano a vecer otrit tou pletovkou a namazat kremem a hotovo..joo a je to lepsi asi na zimu ten laser no, tak nevim nevim ![]()