Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Chce to míchat ručně, a cukr mít přesít, a přesít i škrob.
pak to nedělá hrudky, a šlehat ručněš, pomalu a dlouho do doby, než se bude souvisle táhnout.
@Ariadne šlehač ti sice urychlí práci, ale zároveň udělá v polevě moc vzduchových bublinek a poleva se po pár dnech olupuje…někdy už druhý den…je to díky těm bublinám…
Musíš prosít moučkový cukr…velké síto…bílky taky proleju přes čajové sítko, zbaví se cucků…citr. šťávy stačí pár kapek…cukrářky přidávají i Solamyl (škrob)…pro lepší konzistenci polevy. A ruční práce…15 minut cca.
Ručním šlehačem to klidně šlehej, ale nedávej tam citron a cukr přidávej po lžičkách a prosátej, dává se ho fakt hodně, no a pokud ti to nejde štětcem, používej sáček, tím si udělej okraje a pokud máš větší plochu, „roztírej“ to něčím špičatým musíš mít zhruba stejnou vrstvu všude a pak s tím jakoby trochu zatřep, tím to taky trochu dorovnáš ![]()
Cukr jsem 2× přesila, škrob dala, ale je fakt, že toho citronu jsem dala asi moc. Zkusím dneska ručábo a uvidím.
Tchýně tam ještě přidala trochu teplý vody na naředění.
Hm, tak nevím, kde dělám chybu
dneska jsem ji dělala z 3× prosátého cukru, bílek, ručně a prostě ten cukr se nerozpustí a ucpává se mi to ![]()
jsem zoufalá ![]()
Já prosívám cukr postupně do bílku a rozmíchávám a pak začínám šlehat, třeba to chceš moc uspíšit.
No já dala bílek a míchala metličkou a po lžících jsem přidávala cukr. ![]()
@Ariadne píše:
No já dala bílek a míchala metličkou a po lžících jsem přidávala cukr.
Tak nevím, mě se to nikdy nestalo a to dělám perníčky každoročně. ![]()
@Lussye píše:
Tak nevím, mě se to nikdy nestalo a to dělám perníčky každoročně.
mně do teď taky ne. V zimě jsem ji dělala bez problémů - teda šlehačem, ale ok. Teď tragédie ![]()
@Ariadne píše:
mně do teď taky ne. V zimě jsem ji dělala bez problémů - teda šlehačem, ale ok. Teď tragédie
nemůže to být špatnný cukr, že by moc hrudkovatěl.
@Lussye píše:
nemůže to být špatnný cukr, že by moc hrudkovatěl.
jj taky mě to napadlo. Dneska si koupím extra jemný v pytlíku a zkusím to znovu, i proseju.
Ahoj všem,
potřebovala bych radu ohledně polevy na perníčky. Včera jsem ji zkoušela a neumím odhadnout, jak má být hustá, aby mi udělala pěknou souvislou vrstvu na perníčku. Buď prosvítá hnědý podklad nebo to je teda ve vrstvě, ale po zaschnutí to je hrbolaté
Nanášela jsem to štětcem plochým i špičatým, slabým i tlustým a asi mám teda volšový ruce
ředila jsem ji citronovou šťávou, ale je to moc kyselé. Taky v ní mám bublinky, ale to je asi tím, že jsem ji nešlehala ručně, ale ručním šlehačem.
Poraďte, jak to ještě zachránit
Díky