Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, přemýšlíme s rodinou o přestavbě bytu. A zajímalo by mě, jaký největší problém jste kdy řešili při zařizování a přestavbě bytu/domu. Jen pro inspiraci, abych věděla na co se mám připravit
.
Příspěvek upraven 07.06.12 v 09:57
no rozhodne jestli bouchnete do stěn tak se priprav na spousta nekonečneho prachu .......... fuj taky jsem si to zazila a jednou vytrela a druhy den to hleslo znovu a pak znovu a znovu
ale pak to za to stoji
drzim palce
Prave u nas probiha prestavba, nova kuchyn s jidelnou a obyvaci pokoj, nove rozvody plynu,vody,elektrika. Ano,vsude prach a sileny neporadek,remeslnici to neresej,takze kazdy den uklizeci kolecko. ![]()
No s tím prachem, to už se psychicky připravuji na každodenní úklid. ![]()
Já budu taky nakukovat. Chceme dělat koupelnu a záchod (máme dvojgenerační byt takže na dvou různých stranách bytu), dlažbu do předsíně, která má přes 22 m2 a když už bude bordel v celým bytě tak mi vrtá hlavou jestli to nevzít víc z gruntu a neprobourat zeď z jídelny a kuchyně do obýváku a naopak nezazdít dveře z kuchyně do předsíně a nezvětšit tu koupelnu… Ale bojím se, že by to byla děsná pálka. Navíc ten binec asi bude s dvouletým děckem neřešitelnej ![]()
Sousedi nad náma dělají novou elektroinstalaci. Týden tu vrtali do zdí a dělali ten tunýlek pro dráty a když manžel potkal pána, co jhim to dělal, tak ten mu říkal, že oni jsou ještě slušná firma a mají na to supr vybavení takže to jde rychle. Když prý to dělají nějací amatéři tak to může trvat i měsíc
A to samozřejmě není ještě konec, musí se to zazdít, vymalovat…
Presne tak, hlavne mit dobry remeslniky a ne nejaky paka a vzit to sakum prdum od podlahy,kdyby nam ucet dovolil vemem to i s koupelnou
dobry je to naplanovat at je to co nejdriv hotovy,u nas binec kam se podivam ale az se to uklidi to bude parada!
My jsme začali letos, kompletní přestavba celého baráku + zateplení, fasáda, střecha. V loni jsme v zimě měnili okna
i když se momentálně dělá venku, doma máme hodně prachu.
S těmi řemeslníky to máš pravdu, jenže do vejce nevidíš a člověk to pozná, až když udělají první botu. Kamarádka se spálila i u doporučené firmy. No zkušeností se člověk učí.
A ještě by mě zajímalo jestli jste si nechávali radit nebo si najali nějakého profesionála - stavební dozor, architekta nebo designera nebo jste všechno řešili sami?
No my zatím řešíme všechno sami.Mám šikovného chlapa. Nedovedu si představit, na kolik by to celé vyšlo, kdybychom platili ještě architekta, stavaře nebo odborníky, případně i designéra pro interiér ![]()
My si to taky resili sami, vedeli jsme jak co chcem a taky podle dispozic domecku. Sehnat dobry remeslniky je fakt kumst, muz jim stal porad za zadkem a hlidal aby neco nepo… designer je zbytecny vyhazovani penez, zahraj si na nej sama na netu jsou programy ke stahnuti, ja budu pristi rok navhovat zahradu tak se tesim ![]()
Jen bych chtěla reagovat na binec a dvouleté dítě. Trošku jsme rekonstruovali před dvěma měsíci, tzn. malá měla dva a čtvrt. Ona jediná z toho bince byla nadšená…není to o nic horší než bez dítěte. Binec byl všude a malá byla nadšená, že jsme ji pořád neokřikovali, že se zašpiní…Samo, že byla furt jak čuně, od malty, od prachu, lepidlo ve vlasech, ale konečně se u nás doma dělo něco zajímavého. Mohla si půjčit kladívko a oklepávat cihly, klackem míchat maltu v malém kýblíčku, no paráda. Dle ní bysme mohli dělat binec pořád. A teď všude po návštěvách vykládá, že už doma nemáme boldel… ![]()
@šárkajak píše:
Jen bych chtěla reagovat na binec a dvouleté dítě. Trošku jsme rekonstruovali před dvěma měsíci, tzn. malá měla dva a čtvrt. Ona jediná z toho bince byla nadšená…není to o nic horší než bez dítěte. Binec byl všude a malá byla nadšená, že jsme ji pořád neokřikovali, že se zašpiní…Samo, že byla furt jak čuně, od malty, od prachu, lepidlo ve vlasech, ale konečně se u nás doma dělo něco zajímavého. Mohla si půjčit kladívko a oklepávat cihly, klackem míchat maltu v malém kýblíčku, no paráda. Dle ní bysme mohli dělat binec pořád. A teď všude po návštěvách vykládá, že už doma nemáme boldel…
Dobrý
![]()