Rekonstrukce. Půjde to?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3755
6.6.12 10:39

Rekonstrukce.Půjde to?

Ahojte holky chtěla bych se zeptat jsme v přízemí a chtěly bysme zbourat nosnou příčku mezi obývákem a kuchyní ale je nosná,známý nám řekl že to nepůjde.Není tady některá která řešila to samé?nevím zda to vůbec začít zařizovat když to ani vůbec jistě nepujde :nevim: děkuji za odpovědi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3248
6.6.12 10:40

@vercabob Tak do toho bych se určitě nepouštěla, maximálně se zeptat ještě nějakého statika :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
6.6.12 10:42

no, nosná je od toho, že něco nese :D ale jde to vyřešit podepřením průvlakem. záleží na tom, jak moc trváte na tom, aby se místnosti úplně spojily - s rovným stropem a stěnama, prostě jeden kvádr, to bez kompletního překopání stropů nepůjde… dál je otázka, co všecko nese.

jakou odbornost má známý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
6.6.12 10:42

no tak statik bude potřeba ale mě jde o to zda to vůbec má cenu za ním chodit když bude jisté že to nepujde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
6.6.12 10:44

je to statik právě a jenom co mu tchán říkal tak se právě ptám zda ste to nějaká neřešila,no vybourat to chceme zarovno s nynějšíma dveřma ne až ke stropu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
6.6.12 10:46

já bych řekla že nosnou zed nemůžeš zbourat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
6.6.12 10:46

Tak z vlastní zkušenosti:
bydlíme v řadovce a v garáži jsme měli 2 místnosti které mezi sebou měli NOSNOU zeď, tchán jí ale vyboural (udělal díru jak vrata, asi 4 metry) a dal tam mega traverzu, která celý dům drží. Řadovka má garáž + přízemí + patro + obytné podkroví a drží to zatím na jedničku :palec: Takže určitě se poradit se statikem, ale myslím si, že to půjde vyřešit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
6.6.12 10:48

Děkuji holky tak já to teda zkusím oběhat a uvidíme no :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
6.6.12 10:49

@vercabob Tak do toho bych se určitě nepouštěla, maximálně se zeptat ještě nějakého statika :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
6.6.12 10:50

no tak statik to bude muset schválit bez něj to nejde tak to alespon zkusíme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
6.6.12 10:51

Měli jsme taky nosnou zeď mezi obývákem a kuchyní - je to přízemí rodinného domku, v patře máme vestavbu. Normálně nám vybourali obří otvor, ale né až úplně ke stropu, je tam od stropu odskok asi dvacet centimetrů. Dávali tam silnou traverzu, jako problém to nikdo neviděl :nevim: Všechno drží, nikde nic nepraská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27002
6.6.12 10:53

Taky jsem chtěla bourat nosný zdi aměla jsem smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
6.6.12 10:54

děkuji moc za odpovědi no hold se nechám překvapit :roll: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
6.6.12 10:56

My taky bouraly nosnou zed a šlo to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
6.6.12 11:00

My nebourali celou zeď jen jsme do ní udělali pořádnou díru aby se spojila pidi kuchyň s pidi jídelnou. Vyřešilo se to traverzou - překladem. Jestli jde zrušit celá zeď to nevím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný