Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Cele ti to statik vybourat urcite nedovoli… muzes to ale obejit velkym pruchodem a podperou - jak uz tu zaznelo… ![]()
no to bych brala udělat větší průchod no uvídíme ale všem děkuji ![]()
Máte někdo zkušenost s tím, zda se dá udělat větší otvor (v podstatě přes celou stěnu) do zdi, která drží klenbu (ta je jen v té jedné místnosti)? Případně jak moc velký problém je sundat celý ten klenutý strop a postavit zeď i se stropem znova?
Vercabob, otázka je , kde bydlíte.
Pokud máte byt ve společnství vlastníků, tak k vybourání nosné zdi či její části potřebuješ stav.povolení, dokumentaci statika a především souhlas 75 % nájemníků. Ják je to ošetřeno v dr. bytech či rodinných domech , nevím.
Rozhodně realizace nebude problém, podmínky určuje statit /tj. překlad, traverza, jištění/.
My jsme to chtěli dělat, všechny dokumenty jsme měli,ale spolunájeníci nám nedali souhlas, tak to není možné zrealizovat. Už mě ta zlost přešla, ale proč má někdo výhrady k tomu, že si ve vlastním bytě za vlastní peníze chci udělat rekonstrukci, to nechápu. Lidí se řídí heslam - Já to nemám, tak ty to taky mít nebudeš. Jinak nevím......
Holky, já teda nevím, ale myslíte, že má cenu řešit to takhle tady?
Tohle Vám přece od stolu nikdo neřekne
hlavně jsme tu převážně ženské a těch, které mají nějaké technické vzdělání v oboru, je řekla bych minimum ![]()
Tohle Vám řekne odborník na místě ![]()
Nevím, na co potřebuješ technické vzdělání?
Dle stav, zákona musíš předložit na st. úřadě shora uvedené dokumenty.
To určitě zakladatelka vědět chtěla, nyní ví, kam se obrátit a co vyřizovat.
To by se už nemohl zeptat nikdo na nic.
Pokud nechceš poradit nebo nemáš k tématu co říct, tak se do diskuse prostě nazapojuj......
Příspěvek upraven 06.06.12 v 13:01
Tak mě šlo o to že kdyby někdo věděl že nemá cenu se ani chodit ptát tak to nechám být ![]()
Přesně tak,vercabob.
Někdo, kdo situaci již řešil ví, co je potřeba a jaké dokumenty na st. úřadě předložit.
Diskuse je první odrazový můstek a pak se každý dle úsudku rozhodne, zda zavolá na st. úřad, statikovi atd.
@daniela4 Ja jsem mela co rict
konstatovala jsem, ze jestli se da neco zbourat nebo ne musi posoudit odbornik na miste - coz si myslim, ze je pravda
Vubec to nebylo mysleno nijak spatne…
Koukam, ze podle tebe by se tu nesmel zeptat nikdo na nic a podle me tady zase clovek nesmi pomalu nic rict ![]()
Navic muj prispevek patril zakladatelce a ne tobe, myslim ze sama umi psat, aby se pripadne ozvala a nepotrebuje tiskovou mluvci
Navic do jake diskuse se zapojim a do jake ne bych si s dovolenim rozhodla sama, 18 uz mi bylo ![]()
ženy klid
všem moc děkuji za příspěvky tak sme byli na magistrátu a vypadá to že by to mohlo jít možná to bude chtít něčím podepřít jde jen o kousek tak snad jo ![]()
Ahoj my jsme řešili stejný problém, nakonec jsme zeď zbourali a namísto ní daly hodně festovní trám a o zbytek se nám postarala firma radekbukvald. cz a rekontrukce byla už pak hračka ![]()