Rekonstrukce. Půjde to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9649
6.6.12 11:06

Cele ti to statik vybourat urcite nedovoli… muzes to ale obejit velkym pruchodem a podperou - jak uz tu zaznelo… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
6.6.12 11:07

no to bych brala udělat větší průchod no uvídíme ale všem děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
6.6.12 11:24

Máte někdo zkušenost s tím, zda se dá udělat větší otvor (v podstatě přes celou stěnu) do zdi, která drží klenbu (ta je jen v té jedné místnosti)? Případně jak moc velký problém je sundat celý ten klenutý strop a postavit zeď i se stropem znova?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
6.6.12 12:43

Vercabob, otázka je , kde bydlíte.
Pokud máte byt ve společnství vlastníků, tak k vybourání nosné zdi či její části potřebuješ stav.povolení, dokumentaci statika a především souhlas 75 % nájemníků. Ják je to ošetřeno v dr. bytech či rodinných domech , nevím.
Rozhodně realizace nebude problém, podmínky určuje statit /tj. překlad, traverza, jištění/.
My jsme to chtěli dělat, všechny dokumenty jsme měli,ale spolunájeníci nám nedali souhlas, tak to není možné zrealizovat. Už mě ta zlost přešla, ale proč má někdo výhrady k tomu, že si ve vlastním bytě za vlastní peníze chci udělat rekonstrukci, to nechápu. Lidí se řídí heslam - Já to nemám, tak ty to taky mít nebudeš. Jinak nevím......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
6.6.12 12:51

Holky, já teda nevím, ale myslíte, že má cenu řešit to takhle tady? :-) Tohle Vám přece od stolu nikdo neřekne :-) hlavně jsme tu převážně ženské a těch, které mají nějaké technické vzdělání v oboru, je řekla bych minimum :-)
Tohle Vám řekne odborník na místě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
6.6.12 13:01

Nevím, na co potřebuješ technické vzdělání?
Dle stav, zákona musíš předložit na st. úřadě shora uvedené dokumenty.
To určitě zakladatelka vědět chtěla, nyní ví, kam se obrátit a co vyřizovat.
To by se už nemohl zeptat nikdo na nic.
Pokud nechceš poradit nebo nemáš k tématu co říct, tak se do diskuse prostě nazapojuj......

Příspěvek upraven 06.06.12 v 13:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
6.6.12 13:01

Tak mě šlo o to že kdyby někdo věděl že nemá cenu se ani chodit ptát tak to nechám být ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
6.6.12 13:04

Přesně tak,vercabob.
Někdo, kdo situaci již řešil ví, co je potřeba a jaké dokumenty na st. úřadě předložit.
Diskuse je první odrazový můstek a pak se každý dle úsudku rozhodne, zda zavolá na st. úřad, statikovi atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
7.6.12 06:56

@daniela4 Ja jsem mela co rict :-) konstatovala jsem, ze jestli se da neco zbourat nebo ne musi posoudit odbornik na miste - coz si myslim, ze je pravda :-) Vubec to nebylo mysleno nijak spatne…

Koukam, ze podle tebe by se tu nesmel zeptat nikdo na nic a podle me tady zase clovek nesmi pomalu nic rict :-)

Navic muj prispevek patril zakladatelce a ne tobe, myslim ze sama umi psat, aby se pripadne ozvala a nepotrebuje tiskovou mluvci :-)Navic do jake diskuse se zapojim a do jake ne bych si s dovolenim rozhodla sama, 18 uz mi bylo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
7.6.12 18:19

ženy klid ;) všem moc děkuji za příspěvky tak sme byli na magistrátu a vypadá to že by to mohlo jít možná to bude chtít něčím podepřít jde jen o kousek tak snad jo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
miparime
25.6.12 14:36

Ahoj my jsme řešili stejný problém, nakonec jsme zeď zbourali a namísto ní daly hodně festovní trám a o zbytek se nám postarala firma radekbukvald. cz a rekontrukce byla už pak hračka ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný