Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte mám jeden problém a chtěla jsmese zeptat jestli se vám totaky nestalo.Když vyperu prádlo na třeba dvou kousích pradla se objeví fleky ale ne třeba bilé ale jak špinavé a už se to neda nosit protste vec pak na vyhozeni je to hnus nechutný a vubec nevím co tohle spusobuje ale stava se me to teda docela často předtím třeba jednou za dva mesíce ale už me to tak zničilo i ryfle a detem oblečeni jsme z toho fakt už neštastná vždy to odese třeba jen jedno tričko a zbytek nic pračku mam asi 4 roky a už me to fakt nebaví
Mně se objevují fialový fleky. Od čeho jsou, to vůbec netuším. Z něčeho se vyperou rychle, z něčeho vůbec. Taky je mi to záhadou ![]()
Taky se mi to stávalo, jakoby vyžraná barva na tmavém, zjistila jsem ze je to když mám hodně narvanou pračku a dám tam víc prášku. Prášek se pořádně nevymáchá, zůstane na jednom místě a vyžere barvu
ahoj, stává se mi to samé, ale jenom na bodýčkách co nosí malá, dám je do pračky v pořádku, ale vytahnu je flekaté, takové nahnědlé fleky, které neodstraní už nic
. dávala jsem na to ariel gel na skvrny a nic, ale je to jen na věcech pro malou
,už mě i napadlo jestli to nedělají šťávy (jako sirupy), protože těmi se často pocintá
Hm…tak na tuhle diskuzi jsem zvědavá…respektive jestli se objeví nějaké vysvětlení,neb tohle se mi taky stává, zvláště teda u světlého prádla, např. na ručnících či útěrkách se mi po vyprání objeví tmavé fleky a vyprat nejdou a nepomůže ani žádný odstraňovač skvrn.
Pračka mi fleky nedělá, ale napadlo mě, jestli nepotřebuje vyčistit. V Rossmannu maji čističe pračky - Dr. Beckmann a ještě jeden, ale to bohuzel nevím výrobce. Cena max 100Kč. Zkus to.
Mě to dělá u utěrek a kapesníků
A je to fakt rovnou na vyhození
A narvanou pračku nemívám ![]()
Já měla kdysi takové do šeda fleky na oblečení, nevypratelné, akorát když jsem to pořádně promydlila jelenem a vydrhla kartáčkem, tak to šlo dolů, ale praním fakt ne. Přišel známý - opravář - a zjistil, že kdesi v pračce jsou šílené nánosy plísně v nějakém chuchvalci.. všechno to projel, vyčistil, nechalo se to s čističem plísně projet vyvářkou a od té doby nic, dobrý. Zkontrolovat filtr, projet pračku na prázdno jen s nějakým čističem kvalitním a třeba to bude ok. Já jsem trochu praštěná, ale čas od času si vyperu pračku naprázdno a jen do přihrádky na prášek, gel a aviváž dám bílí Bref do záchodu - „vypralo“ mi to i plísně z těsnící gumy v pračce. Opravář se sice smál, ale říkal, že to tam vypadá dobře. ![]()
Mám stejný problém, na půlce oblečení dcery mám fialovo-hnědé fleky, takže z pěkných věcí jsou kusy „na lítačku“. Dokud jsem nepoužívala aviváž, nestalo se mi to. Ale může to být i něčím jiným ![]()
Vyžrat barvu může prášek. Stává se to, když je v pračce více prádla, tak se prášek pořádně nerozpustí a vyžírá barvu tam, kde se usadí.
Pak jsem měla fleky na oblečení, když jsem vyprala manželovi zaprasené montérky, tak mi v těsnění zůstal takový tmavý humus. Bohužel jsem si toho všimla až po několika vypráních, kdy jsem měla pár kusů oblečení zničených
![]()
A také se mi občas stává, že když hodím do pračky třeba tričko zacákané od oleje, tak ty mastné skvrny se mi „promastí“ do dalšího kusu oblečení (zpravidla do nového pěkného trička
) a potom to nejde vyprat ![]()
Až zjistíte, z čeho máte fleky vy, tak mi prosím poraďte, proč mi pračka žere ponožky…
(opravdu dám do pračky pár ponožek, ale vytáhnu jen jednu
)
taky nemívám narvanou pračku už si fakt nevím rady prvně to začlo na kristynčiným pižamu pak dlouho nic ona se ozvracela a jak to namočila myslela jsme že jsou ty fleky z toho bohužel pak se to objevilo zase a opet na pižamu.Tad me to udelalo na bilím ričku a na svetlích ryflách a dnes na novém triku pro tu nejmneší a tak krasny bylo proste hnedy skrny jak pšinaví ale už je ničím nikdy nedám dolu nepomáhá nic přemyšlím zda nezavolat opravaře filtr manžel čistil je to ais mesíc a už fakt nevím čím tohle muže bejt prašek používám persil gel
@Katrinka píše:
@Elata Máme novou pračku, mám to zkusit „vyprat“ naprázdno![]()
Jestli to dělá uplně nová pračka, tak to zkus naprázdno vyvařit, třeba to vařící voda pročistí a když ne, tak volat reklamaci. ![]()
Zkuste pořádně promydlit ty fleky jelenem, nechat nějakou dobu ležet a působit a pak přeprat kartáčkem opatrně. Mně jelen vypral skoro všechno kromě jednoho mrkvové pitíčka a zrovna na bílých šatech pro malou. ![]()