Problém s příkrmy v noci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Problém s příkrmy v noci
Ahoj holky,
Mam takovy mensi problem. Male byl v utery rok. Jime jak normalni stravu tak nekdy jeste kupovany prikrm.
Problem se tyka noci, kdyz dam kasi k veceri sni mi z porce cca polovinu a za 20 minut chce znova. V noci se budu cca po 3-4 hodinach na mliko.
Poradili by jste mi co ji dat aby vdrzela trochu dele v kuse spinkat??? Dekuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@nevernamrcha
v roce v noci co 3 hodiny mliko, to mi prijde hodne casto (predpokladam, ze myslis UM?). pokud pres den pekne ji, tak by v noci nemela mit hlad, pujde uz jen o zvyk. nasi prcci kolem roka dostali vecer kasi a pak za hodinu nebo dve se dorazili mlikem a do rana nic.
v tu noc nejde osalit dudlikem a zase uspat bez piti? nebo dat napit jen trochu vody?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud nemam mliko ale caj nebo vodu tak zacne vyvadet vztekat se.
Dudlika ma normalne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera bude mít rok koncem ledna a taky jí na etapy. Nedávám večer kaši, ale masozeleninu jako na oběd. Usíná později(mezi devátou a desátou) a když to vše nesní tak hodinu a půl před usnutím(obvyklý čas večeře),dokrmím ji ještě před spaním. V noci se budí jednou.
Kaši nedávám, protože v tom nevidím žádnou pozitivní hodnotu, nějak to nepovažuju za nezbytnou složku výživy. Navíc nesnese mléčné a výběr nemléčných, které jdou rozdělat jen ve vodě tak, aby chutnaly, je omezený. Někdy dávám Nestlé Sinlac.
Někdy, když sní celou porci „na poprvé“,dávám později ještě kousek chleba s máslem nebo křupky.
Myslím ale, že problém není v hladu, ale v tom, že dostane „nášup“ podle potřeby v noci.Zkus přesunout její postýlku do druhého rohu místnosti nebo spi v jiné místnosti. Noční kojení u ročního dítěte je podle mě „zlozvyk“.Tolerovala bych období nemoci nebo nějaké jiné nepohody, nebo jednou za čas taková „zdařilá“ noc(jako třeba u nás),ale rozhodně by to nemělo být pravidlem. Čaj ani vodu bych v noci nedávala, musí si zvyknout, že v noci se nejí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je ještě maličká, mě holka doháněla co nesnědla přes den právě v noci, ale neřešila jsem, měla potřebu tak at, skončilo to někdy kolem 2 let
od cca 18 měsíců sem tam vydržekla spát celou noc, ale v roce mi přijde dost brzy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych jí teda mléko už nedávala, maximálně jednou až někdy k ránu. Tohle už je jen o zvyku. Zkusila bych na tvém místě vydržet, když se vzbudí, dát maximálně vodu, dudlík, pomazlit a být u ní, dokud neusne. Možná budeš pár dní muset snášet pláč (jasně, když doteď byla zvyklá, že dostane lahev jakmile si kníkne),ale tipuju, že do týdne budeš mít klid ![]()
- Citovat
- Upravit
@nevernamrcha nic, co jí chceš dávat? buď zkusíš mlíko nahradit vodou nebo pokračuj tak, jak nadále.. může se přestat budit, když bude dostávat vodu, ale taky ne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že je jen zvyklá, že jí něco dáte. Já bych prostě dvě noci vydržela trochu pláče a prostě jí nic nedala ( ani vodu nebo čaj, protože to nic nevyřeší- bude se budit dál jen na jiné pití). Oba moji synové se budili 1× až 2× za noc až do 9 měsíce, pak jsem je zkrátka ze dne na den odstavila s nočním pitím. Zvykli si opravdu rychle a od té doby spali celou noc, jen když se začali v postýlce vrtět, tak jsem strčila dudlík a spali dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muj syn totakto delal do rijna, v lednu mu budou tri. Zkouseli jsme ho tyden nechat rvat, nic, proste nic. Samozrejme mel dikytomu i plenu na spani. Jeden den rekl, ze mleko nechce a hotovo, je bez pleny na noc a ani jednou nehoda, ani probuzeni se na mleko.Uz ponekolikate se mi tak potvrdilo, ze nenutit a nelamat pres koleno je idealni a dite si na to prijde samo.Jem bych v nocidavky mleka omezila a davala fakt malicko, jen pro jeji pocit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nevernamrcha Mne sw dvacetimesicni budi, co hodinu a pul
Co bych dala za tri hodiny ![]()
Nehrotila bych to. Hlady se nebudi, proste neumi spinkat, je jeste malicka.
Zkusila bych jednou za cas nabidnout vodu / caj a jinak dala mleko. Casem z toho vyroste ![]()
- Citovat
- Upravit