Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ještě verzi druhé strany a můžeme se bavit. Že pohoršuje tvou osobu pobavilo.
A co takhle to nechat byt a poucit se z toho?
Neslysela jsi nikdy, ze nejhorsi je pomoc v rodine? Ja uz to zazila hodnekrat v roli te, co pomaha a vzdycky se to obratilo proti me a proto uz nikdy vice..
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Prosím Vás je tu někdo kdo se v tom všem vyzná??? Přestupky, trestné činy, žaloby atd…
Přítelova sestra měla problémy se svým ex, vyhrožoval jí smrtí atd… mají syna 2r… už jen kvůli tomu maličkému jsem se rozhodla, že pomůžeme a na nějaký čas půjdou k nám.
Domluvili jsme se, že bude přispívat na nájem a jídlo a zbytek bude schovávat a šetřit na vlastní bydlení. Zaplatila jen první měsíc a naštěstí jsem z ní dostala na nájem za poslední měsíc (celkem 3 měsíce). Živili jsme jí i jejího syna a byla jsem jak služka… o jejího syna jsem se starala protože o něj nemá zájem (je zanedbany), uklizela jsem po ní bordel, vařila a nosila až pod nos… samozřejmě mě to přestalo bavit a řekla jsem a dost, zbal se a vypadni. Syn je už měsíc u tatínka (vrátila se k nemu) kdyby ho tu měla tak jednám jinak… no jenže teď začala dělat problémy nahlásila na policii že ji držím věci, všude rozhlasuje jak jsem jí stáhla z peněz a takovéhle *******…
No a teď k věci, zítra jdu na policii… ukradla nám klíče, znicila novou sedačku v hodnotě 12tis., pohoršuje mou osobu, a ještě mi nechce zaplatit co dluží (jen 1300..) je tam možnost že mi zítra na policii řeknou že mohu podat : kradez za ten klíč- to jsem s nimi už domluvená… ale třeba i škodu na majetku, obohacení nebo něco takového??? Popřípadě jak to celé řešit?
Moc děkuji
tak za dobrotu na žebrotu, pořiď si nový zámek, udělej tlustou čáru a zapomeň, a příště nikoho nezachraňuj
@hanka.br. spíše vy jste pobavila svým komentářem. Neprosila jsem se o Váš přihlouplý názor ale o radu jak postupovat dále ![]()
@Anonymní píše:
ukradla nám klíče …
Tůdle nůdle.
Sama jsi ji pozvala do bytu. K užívání bytu patří i držení klíčů. Nikdo Ti neuvěří, že jsi jí poskytla bydlení/ubytování/přístřeší, ale nedala jí klíč. Lhát můžeš, ale tak, aby to bylo uvěřitelné.
Modli se, aby ona nezačala tvrdit, že v bytě bydlí, a že jste ji přijali do vaší domácnosti. To by byl mnohem větší průšvih než poškozený gauč a nějaký směšný dluh 1300 Kč.
V tom okamžiku od toho dá policie ruce pryč a poradí Ti, aby sis to vyřídila soukromoprávní cestou. Policii to začne znou zajímat teprve až budeš mít v ruce vykonatelný rozsudek na vystěhování.
Příspěvek upraven 07.06.23 v 21:20
@Anonymní píše:
@hanka.br. spíše vy jste pobavila svým komentářem. Neprosila jsem se o Váš přihlouplý názor ale o radu jak postupovat dále
Rady jsi dostala, ať se na to vykašleš. Popsala jsi to ze svého pohledu, ono to zcela jistě bude trochu jinak.
Na policii bych se tedy ponizovat nešla.
Bůh ví jak to celé je, tady píšeš jen ty, druhá strana se nemůže vyjadrit…
Nový zámek a nazdar, konečná.
Není co řešit.
@Vesnickaholka píše:
Neslysela jsi nikdy, ze nejhorsi je pomoc v rodine? Ja uz to zazila hodnekrat v roli te, co pomaha a vzdycky se to obratilo proti me a proto uz nikdy vice..
Nejhorší je pomáhat někomu, kdo tvrdí, jaká je ex svi. ně, jak jí chce za. bít a ona je v tom nevině atd. On si člověk často hledá sobě rovné, což už asi zakladatelka pochopila.
@Vesnickaholka píše:
Aneb pro dobrotu na žebrotu co?
Jak se stalo, ze vam znicila sedacku? Co znamena, ze pohorsuje tvoji osobu? (Asi jsi chtela rict, ze te pomlouva…? treba nejsi Ceska, no). Pak mi prijde zajimave, ze ty jsi ji vyrazila a tobe dluzi, kdyz je to sestra tveho pritele - tak snad vam obema, ne? Ty jednas sama za sebe? Ty sama jdes na policii? Co si o tom celem mysli tvuj partner? Pominu, ze toto se stat sestre meho partnera, s malym ditetem, tak najem po ni fakt od prvniho mesice nechceme. No, myslim si o tom celem svoje.
@Jahudka82 píše:
Aneb pro dobrotu na žebrotu co?
Jj, presne tak
Darovanych nekolik desitek tisic, vybaveni domacnosti, obleceni a hracky po diteti, zaplacene obedy a vecery v drahych restauracich za sest lidi, i kdyz ja prisla jen s dcerkou a kdyz ted nechci sponzorovat rozmary rodinnych prislusniku, tak jsem za cernou ovci rodiny a nikdo se se mnou nebavi ![]()
@Vesnickaholka píše:
Jj, presne takDarovanych nekolik desitek tisic, vybaveni domacnosti, obleceni a hracky po diteti, zaplacene obedy a vecery v drahych restauracich za sest lidi, i kdyz ja prisla jen s dcerkou a kdyz ted nechci sponzorovat rozmary rodinnych prislusniku, tak jsem za cernou ovci rodiny a nikdo se se mnou nebavi
Tak na to já naštěstí ani neměla
Někdy je to lepší na to nemít
max posílám ty věci po dětech, to jsem ráda že se využijou. A i s tím jsem narazila - tchýně jednou přišla s tím že má kolegyni co má malou holčičku a byla by za oblečky ráda, poslala jsem jí 2 nebo 3 velké krabice, vše pěkné, žádné fleky, něco i funkční a tak, co měla nové, no ani bú, natož že by třeba dotyčná donesla blbou čokoládu, a když se jí tchýně ptala asi za měsíc, jestli věci ok a využije a potřebuje ještě něco, tak se prý na to ještě ani nekoukala, tak to radši dám na charitu, kde vím, že to někomu fakt pomůže, než to najít pak někde na bazaru za 100/ks… Jakože v rámci rodiny samozřejmě nechci nic, a ráda pomuzu, totéž i kamarádkám, nebo kdyby ta paní byla samoživitelka v nouzi, ale to nebyl ten případ.
Dobrý den,
Prosím Vás je tu někdo kdo se v tom všem vyzná??? Přestupky, trestné činy, žaloby atd…
Přítelova sestra měla problémy se svým ex, vyhrožoval jí smrtí atd… mají syna 2r… už jen kvůli tomu maličkému jsem se rozhodla, že pomůžeme a na nějaký čas půjdou k nám.
Domluvili jsme se, že bude přispívat na nájem a jídlo a zbytek bude schovávat a šetřit na vlastní bydlení. Zaplatila jen první měsíc a naštěstí jsem z ní dostala na nájem za poslední měsíc (celkem 3 měsíce). Živili jsme jí i jejího syna a byla jsem jak služka… o jejího syna jsem se starala protože o něj nemá zájem (je zanedbany), uklizela jsem po ní bordel, vařila a nosila až pod nos… samozřejmě mě to přestalo bavit a řekla jsem a dost, zbal se a vypadni. Syn je už měsíc u tatínka (vrátila se k nemu) kdyby ho tu měla tak jednám jinak… no jenže teď začala dělat problémy nahlásila na policii že ji držím věci, všude rozhlasuje jak jsem jí stáhla z peněz a takovéhle *******…
No a teď k věci, zítra jdu na policii… ukradla nám klíče, znicila novou sedačku v hodnotě 12tis., pohoršuje mou osobu, a ještě mi nechce zaplatit co dluží (jen 1300..) je tam možnost že mi zítra na policii řeknou že mohu podat : kradez za ten klíč- to jsem s nimi už domluvená… ale třeba i škodu na majetku, obohacení nebo něco takového??? Popřípadě jak to celé řešit?
Moc děkuji