Problém s rouškou - bolí mě z ní hlava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59
14.10.20 13:59
@Rajstajblik píše:
Ahoj, mam velke bolesti hlavy z jednorazove rousky. Mate to nektera take? Co vam pomohlo?

Mám to úplně stejné a to jsem úplně zdravý člověk, bez nadváhy, sportovec apod. Prostě jak nemam kvalitní kyslík ale ten vydýchaný oxid začíná mě bolet hlava. Zkoušela jsem měnit roušky - nepomohlo. Vždy se snažím zklidnit dýchání, nemluvit a dýchat pouze přes nos, ale prostě někdy sundávám roušku abych se nedechla - nedá se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
15.10.20 08:15

Nenosit roušku. Je absolutně nezdravé, být v tom celý den a nemoci se se pořádně nadechnout. A jak vidno, evidentně to stejně vůbec nepomáhá.

• Citovat
  • Upravit
23974
15.10.20 08:28
@Sonarka píše:
Nenosit roušku. Je absolutně nezdravé, být v tom celý den a nemoci se se pořádně nadechnout. A jak vidno, evidentně to stejně vůbec nepomáhá.

Nosit roušku, evidentně to pomáhá, abych neprskal viry a bacily do ksichtu jiným… Nevím, co v sobě nosím, co mé osobě nevadí, ale jiným může těžce ublížit… Nosím ji jen v uzavřených prostorách, kde jsou lidi… Doma jí nenosím, v autě jí taky nemám, venku jí taky nenosím, ale nemluvím lidem do xichtu z 20cm vzdálenosti a snažím se držet aspoň 1-2m odstup… :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.10.20 08:34
@Ou píše:
@pe-terka hele v tom vedru velkej a fakt mě to ke kašli dráždí mnohem méně, což přičítám tomu, že to vlákno je tenčí a pevnější a tak vdechuju méně mikročástic, než z bavlny a nebo papíru.

Ale je to fakt silné hedvábí - krep, pokud by to někdo šil z ponge, tak to nebude fungovat na zachycení kapének.

Asi by fungoval i nějaký jemnější len, ale ten jsem neměla a nejsem si jistá tím, jestli by se z něj „prášilo“ méně, než z bavlny.

Viskozu a nebo jiná umělá vlákna jsem zamítla, že když už mikročástice, tak raději přírodní, ale je to spíš pocit, bez podložení.

teď si tím taky úplně jistá nesem, protože mám jen jednu vrstvu - přes léto to bylo jedno, protože pravděpodobnost přenosu byla mizerná, ale jak se ochladí a exponeciála se rozjede ještě víc, tak budu muset dořešit pár dilemat.

Viskóza je umělé vlákno? Vždyť se dělá že dřeva… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.10.20 08:41
@Sonarka píše:

Fakt s tebou nemůžu souhlasit… Nějaký význam určitě má. Operátéři a personál na sále ji také nosí, tak jim řekni ať ji sundají, že je to nezdravé…a že některé výkony trvají jo dlouhé hodiny… a jiné věci jsou teda nezdravější - alkohol, cigarety a lidí se toho vzdát nechteji… Rouška je fakt minimum, co můžeme udělat…ale je to na zodpovědnosti každého… Akorát mi přijde blbý, když na JIPu skončí odpůrce roušek, který odmítl udělat to minimum a bude zabírat lůžko nemocnému, který tu roušku nosil a snažil se proti šíření viru udělat aspoň něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
15.10.20 10:33
@bse.pedro píše:
Nosit roušku, evidentně to pomáhá, abych neprskal viry a bacily do ksichtu jiným… Nevím, co v sobě nosím, co mé osobě nevadí, ale jiným může těžce ublížit… Nosím ji jen v uzavřených prostorách, kde jsou lidi… Doma jí nenosím, v autě jí taky nemám, venku jí taky nenosím, ale nemluvím lidem do xichtu z 20cm vzdálenosti a snažím se držet aspoň 1-2m odstup… :nevim: 8)

Akorát že největší riziko představují lidé, se kterými jsme v bližším a delším kontaktu, tedy nejčastěji rodina, různé sešlosti a pod a tam nikdo roušku nenosí. Naproti tomu ve městě, obchodech, zastávkách a pod, kde se roušky nosí, je riziko minimální. Nehledě na to, že přenos se často děje prostřednictvím rukou a kdo z nás nosí rukavice, či si neustále myje ruce v dezinfekci? Prý by dokonce měly být zakryté i oči :nevim: Takže rouška za mě efekt nula prd. Ale ať si každý dělá, co chce. Já v tom v práci celý den sedět nehodlám a ani to nedělám a zatím jsem nic nechytila. Zajímavé.

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
15.10.20 10:34
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Fakt s tebou nemůžu souhlasit… Nějaký význam určitě má. Operátéři a personál na sále ji také nosí, tak jim řekni ať ji sundají, že je to nezdravé…a že některé výkony trvají jo dlouhé hodiny… a jiné věci jsou teda nezdravější - alkohol, cigarety a lidí se toho vzdát nechteji… Rouška je fakt minimum, co můžeme udělat…ale je to na zodpovědnosti každého… Akorát mi přijde blbý, když na JIPu skončí odpůrce roušek, který odmítl udělat to minimum a bude zabírat lůžko nemocnému, který tu roušku nosil a snažil se proti šíření viru udělat aspoň něco…

Už jsem odpověděla - viz můj příspěvek výše.

• Citovat
  • Upravit
378
15.10.20 10:41

On to má každý jinak. Mě se dělá špatně z látkové bavlněné roušky. Jednorázovka o něco lepší, ale jinak stejně na houby. prostě je to vrstva na puse a brání volnému dýchání… i kdyby byla z čehokoliv, někomu stejně bude vadit. Ale nosím jí, o tom žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
15.10.20 10:50
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Fakt s tebou nemůžu souhlasit… Nějaký význam určitě má. Operátéři a personál na sále ji také nosí, tak jim řekni ať ji sundají, že je to nezdravé…a že některé výkony trvají jo dlouhé hodiny… a jiné věci jsou teda nezdravější - alkohol, cigarety a lidí se toho vzdát nechteji… Rouška je fakt minimum, co můžeme udělat…ale je to na zodpovědnosti každého… Akorát mi přijde blbý, když na JIPu skončí odpůrce roušek, který odmítl udělat to minimum a bude zabírat lůžko nemocnému, který tu roušku nosil a snažil se proti šíření viru udělat aspoň něco…

No ono to to tak dost bývá. Odpůrci roušek… jak puberťáci. I ta desinfekce v obchodech má význam, a dost lidí na to absolutně kašle… oni si přece ruce desinfikovat nemusí, bych vraždil. To samé někteří se o sebe celý život nestarají, jedí jako čuňata, a pak… zdravotníci starejte se o mě. Chlapi vyžraní, ženské totéž, kardiovaskulární problémy jak kráva, nadváha minimálně 50 kilo, je to někdy až nechutné jen na pohled, takový nemocný člověk, a stejně mu to nelze vysvětlit. Tihle lidi jsou nenapravitelní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí