Zaměstnání a koronavirus

110
18.9.20 20:01

Zaměstnání a koronavirus

Ahoj, chtěla bych se jen informovat. Pracuji jako servírka v hotelu. Může mě zaměstnávatel vyhodit když se někde nakazím koronavirem a budu tedy muset zůstat doma? Žádné problémy se mnou nejsou, do práce docházím poctivě, práci splňuji dobře, bojím se ale aby mě právě z důvodu nakazy a tím že nebudu moci do práce, nepropustili
Předem děkuji

Příspěvek upraven 18.09.20 v 20:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35792
18.9.20 20:02
@Barca.sir píše:
Ahoj, chtěla bych se jen informovat. Pracuji jako servírka v hotelu. Může mě zaměstnávatel vyhodit když se někde nakazím koronavirem a budu tedy muset zůstat doma?
Předem děkuji

Ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.9.20 20:13

Ne, nepropusti.
Ale muze se stat, ze bude krachovat, protoze bude nuceny zavrit provoz, tak dojde i na propousteni/ osekavani zamestnancu.
Firma, kde pracuje muz, tak v jarnich mesicich propustila nekolik stovek chlapu. Nejvic se to dotknulo rocniku 50+ a tesne pred duchodem.
A vlastne i v kancelarich se propoustelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.9.20 20:16

@Barca.sir Co máš za smlouvu? Od toho se to odvíjí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
18.9.20 20:20

@Kelsey je to docela velký Prazsky hotel, nechci jmenovat, propuštění proběhlo, jsme tu už ale poslední obsluha, takze kdyz jednoho z nás propustí, nebo právě onemocní, tak se to rozpadne jak domeček z karet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
18.9.20 20:21

@Svistice mám normálně HPP a v hotelu pracuji na smlouvu 6 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.9.20 20:24
@Barca.sir píše:
@Svistice mám normálně HPP a v hotelu pracuji na smlouvu 6 let

Tak vyhodit Tě legálně z důvodu nemoci pravdu nemůže. Pokud by jsi onemocněla, tak prostě půjdeš na nezbytně ntnou dobu na nemocenskou.

Mimot je i v zájmu zaměstnaatele, aby jsi nelezla do práce mezi další lidi a nota bene hosty nemocná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13177
18.9.20 20:25

Kvůli tomuto tě nepropustí, ale může si hledat tak dlouho důvod, až si ho najde. Nebo ti to tak znepříjemní, že radši odejdeš sama. Držím pěsti, ať vše dobře dopadne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
18.9.20 20:26

Ptám se spíš jen předběžně, kdyby ta situace nastala a hotel by mě chtěl propustit kvůli tomu že onemocním koronavirem, zda mě z tohoto důvodu vůbec propustit může, nebo zda se i já mohu pak nějak bránit. V hotelu pracuji 6 let na HPP, žádné problémy se mnou nikdy nebyly, práci odvadim dobře a s čistým svědomím.

Příspěvek upraven 18.09.20 v 20:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
18.9.20 20:27

@Samina007 děkuji mockrát, je to strašná doba nejistoty :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí