Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Ahoj, chtěla bych se jen informovat. Pracuji jako servírka v hotelu. Může mě zaměstnávatel vyhodit když se někde nakazím koronavirem a budu tedy muset zůstat doma? Žádné problémy se mnou nejsou, do práce docházím poctivě, práci splňuji dobře, bojím se ale aby mě právě z důvodu nakazy a tím že nebudu moci do práce, nepropustili
Předem děkuji
Příspěvek upraven 18.09.20 v 20:03
@Barca.sir píše:
Ahoj, chtěla bych se jen informovat. Pracuji jako servírka v hotelu. Může mě zaměstnávatel vyhodit když se někde nakazím koronavirem a budu tedy muset zůstat doma?
Předem děkuji
Ne
Ne, nepropusti.
Ale muze se stat, ze bude krachovat, protoze bude nuceny zavrit provoz, tak dojde i na propousteni/ osekavani zamestnancu.
Firma, kde pracuje muz, tak v jarnich mesicich propustila nekolik stovek chlapu. Nejvic se to dotknulo rocniku 50+ a tesne pred duchodem.
A vlastne i v kancelarich se propoustelo.
@Kelsey je to docela velký Prazsky hotel, nechci jmenovat, propuštění proběhlo, jsme tu už ale poslední obsluha, takze kdyz jednoho z nás propustí, nebo právě onemocní, tak se to rozpadne jak domeček z karet ![]()
@Svistice mám normálně HPP a v hotelu pracuji na smlouvu 6 let
@Barca.sir píše:
@Svistice mám normálně HPP a v hotelu pracuji na smlouvu 6 let
Tak vyhodit Tě legálně z důvodu nemoci pravdu nemůže. Pokud by jsi onemocněla, tak prostě půjdeš na nezbytně ntnou dobu na nemocenskou.
Mimot je i v zájmu zaměstnaatele, aby jsi nelezla do práce mezi další lidi a nota bene hosty nemocná.
Kvůli tomuto tě nepropustí, ale může si hledat tak dlouho důvod, až si ho najde. Nebo ti to tak znepříjemní, že radši odejdeš sama. Držím pěsti, ať vše dobře dopadne!
Ptám se spíš jen předběžně, kdyby ta situace nastala a hotel by mě chtěl propustit kvůli tomu že onemocním koronavirem, zda mě z tohoto důvodu vůbec propustit může, nebo zda se i já mohu pak nějak bránit. V hotelu pracuji 6 let na HPP, žádné problémy se mnou nikdy nebyly, práci odvadim dobře a s čistým svědomím.
Příspěvek upraven 18.09.20 v 20:29