Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak trochu jinak:
Za střízliva by to neudělal. Jo, jistě, ale můj otec byl namol téměř každý večer. A každý večer se to opakovalo! Všechno přišlo postupně a bylo to horší a horší! Všechno před námi dětmi! Žili jsme na malé vesnici a máma nikdy nezavolala policii - nic. Až když sestra málem přišla ve 3 letech o sluch, tak to máma nahlásila. Tchýně jí vyhrožovala, tak u fotra zůstala. Ten dostal podmínku a vše jelo dál. Dodnes jí to vyčítám a nikdy nebudeme mít ideální vztah.
Nikdy bych nedovolila, aby mé dítě vidělo to co já - otec nám vyhrožoval, že nás všechny pozabíjí, mámu kopal do hlavy, topil ve vaně, házel po ní nože a několikrát se mu povedlo jí dokonce pořezat.
30 let…pak odešla, udala ho. Jak dopadla? Vše promlčeno, poslední napadení jen přestupek. Bez peněz, bez majetkového vyrovnání a musí ještě zaplatit jeho náklady na právníka.
Vím, je to extrém, ale pokud to udělá jednou, udělá to znovu! Jako dítě jsem prožila v rodině skutečné peklo a nyní jako matka budu za všechny tyto děti bojovat!!!
TY BY JSI MĚLA HLAVNĚ ŘEŠIT TO, ŽE TĚ ZBIL A NÉ NĚJAKÝHO PRDLÝHO TCHÁNA! JISTĚ, JE TO OSTUDA! POSTAVILA JSI SE A ZAVOLALA POLICII - JE TO OSTUDA, PŘEDSTAV SI, ŽE TO UDĚLÁ TVŮJ SYN - TVŮJ TCHÁN SE VE SKUTEČNOSTI NESTYDÍ ZA TEBE, ALE ZA SVÉHO SYNA - A CHLAPI MAJÍ EGO - NIKDY TO NEŘEKNE!
Protože evidentě nemáte žádné problémy, lze očekávat, že s manželem zůstaneš - tak ti přeju, ať se tohle už nikdy neopakuje. ![]()
Proč řešíš tchána, že tě pomlouvá když tě mlátí manžel?? Tam vidím problém!!
Nevím, proč čekáš, že by se Ti měl tchán omlouvat. Tvůj manžel musel jasně někde tento styl chování k ženě někde okopírovat, a kde jinde než doma? takže je jisté, že Tvůj tchán bití nepovažuje za nic zlého, zřejmě se řídí heslem - ženě můžeš vždycky natlouct, ona už bude vědět proč.
takže neřeš tchána, kašli na něj, ale řeš manžela. Protože pokud tohle udělal jednou, opilý nebo ne, zkusí to jistě zas. tady můžeš udělat jediné - jasně říct, že pokud se na tebe pokusí ještě jednou sáhnout, odcházíš i s děckem a ať věří tomu, že soud klidně rozhodne, že dítě se s nimi stýkat nebude. Není v jeho zájmu, aby se stýkalo s opilci a ještě k tomu agresivními. Ale musíš to i Ty vzít vážně, žádné výmluvy.
Ahoj holky.taky si jdu pro radu
..píšu anonymně protože sem chodí příbuzní.. Do 35 žil přítel u svých rodičů (resp. u svého táty a babičky) tudíž byl zvyklý na každodenní babiččinu starostlivou péči… ikdyž mi i říkal že už ho to v minulosti i štvalo že babička je zvědavá a nedá mu chvíli pokoj..dělá si z něj kecací kamarádku.. ale k věci.. když jsme se seznámily tak se ke mě nastěhoval ( podle jeho slov zaplaťbůh)…pak jsme se přestěhovali k nim do baráčku a taky to žádnou dobrotu nedělalo takže jsme zmizeli ani ne za 3 měsíce.. jenže jsem během té doby poznala to je babička i tchán zač.. babička z přítele dělá 5leté dítě co není ničeho schopné takže vše pod rypáček a tchán přítele jen využívá.. teď když bydlíme opět sami.. jakmile tchán zavolá přítel „hodnej blbec“ ikdyž spí a je to v 7 ráno kdy má dovolenou vstane a pro tatínka se přeskočí
štve mě to protože vidím jak se k němu chovám a myslím že s tchánem mám tak špatný vztah právě kvůli tomu že jsem si dovolila říci co si o tom myslím.. všechno se stupnuje ted kdyz jsem tehotna a skoro pred porodem.. tchánovi se to nelibi ikdyz se pritel tesi.. jenze jak mam priteli vysvetlit ze uz toho je moc.. ze pro me nic takoveho nedela..ale z tatinka se muze poprdet.. omlouvám se za dlouhý text…snad poradíte
Chlapa nepředěláš. Pokud ti to vadí, nezbývá, než se s schováním přítele SMÍŘIT.
Odstěhujte se někam dál, pokud to jde. Vsadím se, že kdybyste byli třeba alespoň 100 kilometrů, tak přítel na každé zavolání nepřiletí.
Jinou radu nemám. Dokud budete v dosahu, nezmění se to.
To by mi taky přišlo jeko nejlepší nápad kdyby to šlo
… jinak bydlíme doslova 5 minut od nich:( vím že z půlky to jsou i moje těhotenské hormony ale nedávám to..
A proč to nejde? Máte už hypotéku? A jak daleko máš rodiče Ty?
Nevím, zkusila bych opravdu nad stěhováním přemýšlet. Je mi jasné, že teď nemáš velké páky, protože třeba nové zaměstnání by mohl být skvělý argument.
A s přítelem jsi zkoušela mluvit? Řekla jsi mu úplně v klidu bez výčitek, že Tě to trápí?