Problém s tchánem

160
19.5.15 22:54

Problém s tchánem

Ahojte, dlouho jsem přemýšlela kam jít pro radu nebo spíš snad pochopení tak jsem se rozhodla napsat sem. Mám problém především s tchánem. Jde o to že jsem nejdříve tchána nemusela (slyšela jsem o něm nehezké věci i ho zažila při nadávání známému, který mu v danou situaci nic neudělal) poté jsem ho poznala měla s nim dobrý vztah a myslela jsem si že mě bere. Jen že se nedávno stala situace že se manžel opil hádali jsme se a on mě zbil (za střízliva by to neudělal) a tchán místo aby buď neřešil nic nebo to ze mě manžel zbil tak řešil ostudu…jak jsem se poté dozvěděla řeší to že jsem udělala ostudu já tím že jsem na manžela zavolala policii. S manželem jsme to urovnali, ale tchán napsal mojí mamce opravdu hnusný email kde na mě hází špínu a dokonce jí napsal že jsem neměla doma uklizeno ( bylo to jednou když mě propustili z nemocnice a měla jsem bolesti :/ ). Od té doby tchána nesnáším především proto, že je falešný. A poslední kapka bylo když k nám dojeli a on na mě začal mít hnusné narážky kvůli tomu co se stalo, ale to ze me manzel zbil neresil jako by to bylo v poradku. Teď nevím co dělat manžela trápí že se s tchánem a tchýní nechci stýkat a tím pádem se nestýkají s naší dcerou (pokazde kdyz dojeli ji nafotili a odjeli…jen aby se ni mohli chlubit) nechci aby se s ní stýkali samy protože vím že by jí ani nepřebalili :/ ale nedokazu si predstavit podivat se tchanovi do oci nebo se s nim bavit :/ treba me odsoudite, ale tak to proste citim :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16906
19.5.15 22:57

Tchán je zřejmě debil. Současně je to ale děda tvé dcery. Promluvit s ním nejde? Na úrovni, konstruktivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
19.5.15 22:58

@Mishicka1 Jsou to jeho rodiče, tak ať s dítkem vyrazí na návštěvu manžel… i když v mém případě by už nebyl manželem (nebo tak maximálně abstinujícím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
19.5.15 23:04

Tchán se od doby co zjistil že jsem naštvaná neozval a já se mu rozhodně první ozývat nebudu tudíž s ním promluvit nejde a nejsem si jistá zda bych si s nim zvládla v klidu promluvit…napsal tak hnusný email jaký jsme s mamkou nikdy neviděly :/ a manžel by s ní sám mohl, ale ví že teď si nepřeju aby s nima byla sama bezemě hlavně by mě tchán před manželem pomlouval a to on nechce :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
19.5.15 23:05

To, jak se tvůj tchán zachoval, je strašný. Máš naprostý právo ho nechtít vidět. Je mi líto, že to musíš zažívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
19.5.15 23:05

Chtěla bych aby se to urovnalo, ale zároveň si to nedokážu představit dělat že nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
19.5.15 23:08

@Mishicka1 tak pokud je to takhle vyhrocena situace, nekomunikovala bych s nim nijak. Urazil te, promluvil. Neomluvil se. Nazdar! Manžel se te nezastane, jestli jsem správně pochopila. Pak byste měli zapracovat i na vašem vztahu. Jinak bude zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
19.5.15 23:08

@Mishicka1 Já bych si na tchána už dávala velký pozor. Kdo jednou zradil, zradí zas. A ani manžel by tě bít neměl. Dávaj si na sebe pozor a kdyby se to opakovalo, řeš to radikálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
19.5.15 23:11

Holky s manželem chodíme do poradny a řešíme to. A s tchánem jsem ráda že mě chápete přemýslela jsem totiz ze treba je v právu on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
19.5.15 23:12

Souhlasím s Izz. Jestli budeš ustupovat a omlouvat je, strašně se ti to vymstí.

Na tvém místě bych si klidně sedla s manželem a jasně mu vysvětlila, co ci vadilo na tchánovu chování a že od něj čekáš, že se tě zastane. Komunikuj a obhajuj svoje práva. Nebo skončíš jako jejich fackovací panák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
19.5.15 23:18

@Mishicka1 To rozhodně není, bylo to od něj fakt sprosté a to dost.

Kolik ti je let, pro dokreslení situace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1453
19.5.15 23:20

Promiň, ale i když je tchán zřejmě de*il se kterým se nedá mluvit, tak mě více zarazilo to, že tě manžel zbil… ani za opila by si to přece neměl dovolit… jednou na mě můj přítel notně opilý ve značně depresivním a nasraném stavu napřáhl ruku…řekla jsem mu že jestli se mě někdy dotkne tak je konec…a tak by to mělo být.. to že tě chlap zmlátil osobně považuji za větší problém. Jedna výstraha (teď) a dost, pokud se to bude opakovat utíkej :)
A stojím za tebou když říkáš, že se s tchánem nechceš vídat, udělala bych to samé. S policajtama jsi udělala správnou věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4966
20.5.15 07:26

Taky mi přijde dobrá varianta, aby manžel chodil za tchány s dcerou sám. A když tě jeho otec začne před ním pomlouvatztak by se měl ozvat a zastat se tě nebo rict, že tohle poslouchat nebude a odejít. Jenze co čekat od chlapa, ktery zbije vlastní ženu, že..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
20.5.15 07:36

Řešíš tchána, ale měla bys spíš řešit manžela. Tchán je debil, ale s ním žít nemusíš. Měla bys spíš řešit manžela, protože není normální, aby ani opilý tě zmlátil. Udělá to jednou, udělá to znovu.
Návštěvy bych vyřešila tak, že bych se buď sebrala a po dobu jejich návštěvy jela/šla ven. Nebo bych za nimi poslala manžela s dítětem samotného. A určitě bych jim řekla proč to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
20.5.15 07:43
@Mishicka1 píše:
Tchán se od doby co zjistil že jsem naštvaná neozval a já se mu rozhodně první ozývat nebudu tudíž s ním promluvit nejde a nejsem si jistá zda bych si s nim zvládla v klidu promluvit…napsal tak hnusný email jaký jsme s mamkou nikdy neviděly :/ a manžel by s ní sám mohl, ale ví že teď si nepřeju aby s nima byla sama bezemě hlavně by mě tchán před manželem pomlouval a to on nechce :/

sorry, ale to je alibismus. Tvůj manžel je slaboch. Ať tě klidně tchán pomlouvá, nevím, co řešíš. Váš problém je daleko horší - jeho otec bude řešit tebe, ale už ne to, že tě manžel zbil. Tvůj manžel tě nebude bránit, protože je to slaboch, který si dovolí jen na ženskou. Ty máš uraženou hrdost - což chápu a souhlasím s tebou, ale nechceš, aby tě tchán před manželem poslouchal a tak raději budeš snášet jejich návštěvy u vás - což už tedy nechápu. Vykašlala bych se na pomluvy a řekla jim, že dokud nepochopí, že větší ostuda byla to, že tě manžel zmlátil, než že jsi zavolala policajty, tak je vidět nechceš. Nebudou chtít pochopit, fajn, jejich problém. A pokud by se to stupňovalo, prostě vnučku neuvidí, musíš si dupnout!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová