Problém s tělískem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
NumLock
11.6.13 14:50

@mian Když řešíš spolehlivost, tak já nehormonální tělísko Goldlily měla a otěhotněla jsem stejně. Je to prostě bez hormonů, takže je větší pravděbodobnost otěhotnění než přes hormonální tělísko, to jsem nenašla nikoho kdo by přes hormonální otěhotněl, ovšem přes nehormonální spoustu ;)

• Citovat
  • Upravit
448
11.6.13 14:54

@Miriamm No já právě uvažovala nad tím hormonálním. Ty hormony prý nejsou ale tak drastické jako normální HA. Já s dětma už opravdu skončila, takže spolehlivost na prvním místě :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
11.6.13 14:57

@Kačab Ptám se, protože je to prostě cizí těleso v těle. Nechtě si to vytáhnout, tak mě mrskne :mrgreen: No, mám ještě nějaký pátek na rozmyšlenou… Můj drahý mi nabídnul, že by se klidně nechal i podvázat, ale co když otěhotním jinde? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ne, vážně, tobych po něm nechtěla, ale hezké gesto to bylo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2286
11.6.13 16:43
@mian píše:
@Kačab Ptám se, protože je to prostě cizí těleso v těle. Nechtě si to vytáhnout, tak mě mrskne :mrgreen: No, mám ještě nějaký pátek na rozmyšlenou… Můj drahý mi nabídnul, že by se klidně nechal i podvázat, ale co když otěhotním jinde? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ne, vážně, tobych po něm nechtěla, ale hezké gesto to bylo :mrgreen:
:mrgreen: to je od něj hezký :palec:.Tak když si tam to tělísko nahmatáš, tak za něj nesmíš tahat apod. to by se asi vytáhnout mohlo :think:.Já to raději nezkoumám :mrgreen:.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
11.6.13 17:24

Já se pokusím to nedělat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jarča21
11.6.13 18:39

@mian posílám odkaz, kde jsem to studovala já. http://farmaceutika.info/mirena rovnou kopíruju odstavec Nežádoucí účinky - 4.8.2 Seznam nežádoucích účinků v tabulce
Frekvence nežádoucích účinků hlášených po zavedení Mireny jsou souhrnně uvedeny v následující tabulce. Frekvence výskytu jsou definovány jako velmi časté ( 1/10), časté (1/100 až < 1/10), méně časté (≥1/1000 až < 1/100), vzácné (≥1/10 000 až < 1/1000) a není známo. Tabulka níže uvádí nežádoucí účinky podle MedDRA tříd orgánových systémů (MedDRA SOCs). Četnost je vyjádřením hrubého výskytu událostí pozorovaných v klinických studiích v indikaci kontracepce a idiopatická menoragie / silné menstruační krvácení, zahrnující 5091 žen a 13 320 žen-rok.
Nežádoucí účinky v klinických studiích v indikaci ochrana před endometriální hyperplázií během estrogenové substituční terapie (zahrnující 511 žen a 1218,9 žen-rok) byly pozoroványs podobnou četností, pokud není v poznámce pod čarou uvedeno jinak.
Třída orgánových systémů
Velmi časté Časté
Méně časté
Vzácné
Není známo
Poruchy imunitního systému
Hypersensitivitavčetně vyrážky, kopřivky a angioedému
Psychiatrické poruchy
Depresivní nálada/ Deprese
Poruchy nervového systému
Bolest hlavy
Migréna
Gastrointestinální poruchy
Bolest břicha/bolest v oblasti pánve
Nauzea
Poruchy kůže a podkožní tkáně
AknéHirsutismus
Alopécie
Poruchy svalové a kosterní soustavy a pojivové tkáně
Bolest zad**
Poruchy reprodukčního
Změny krvácení včetně silnějšího a
Infekce horní části
Perforace dělohy
Stránka 9 z 13
Třída orgánových systémů
Velmi časté Časté
Méně časté
Vzácné
Není známo
systému a prsu
slabšího menstruačního krvácení, špinění, oligomenorey a amenoreyVulvovaginitidaGenitální výtok
pohlavního ústrojí Ovariální cystyDysmenoreaBolest prsouVypuzení intrauterinního kontracepčního inzertu (úplné a částečné)
Vyšetření
Zvýšený krevní tlak
Pro popis určitých reakcí, jejich synonym a příbuzných stavů jsou použity nejvhodnější termíny dle MedDRA.
*Studie ochrany endometria: časté
Studie ochrany endometria: velmi časté
4.8.3 Popis vybraných nežádoucích účinků
Stavy v těhotenství, perinatálním období a šestinedělí:Pokud žena otěhotní se zavedenou Mirenou, relativní riziko mimoděložního těhotenství je zvýšeno.
Poruchy reprodukčního systému:Partner může během pohlavního styku cítit vlákna pro vyjmutí systému.
Choroby prsů:Riziko rakoviny prsu není známo, pokud je Mirena používána v indikaci ochrana před endometriální hyperplázií během estrogenové substituční terapie. Byly hlášeny případy rakoviny prsu (četnost není známa, viz bod 4.4 Zvláštní upozornění a opatření pro použití).
Zranění, otrava a procedurální komplikace:Následující nežádoucí účinky byly hlášeny ve spojení s procesem zavádění nebo vyjímání Mireny:Procedurální bolest, procedurální krvácení, vasovagální reakce související se zaváděním se závratí nebo synkopou. Proces může u epileptických pacientek vyvolat epileptický záchvat.
4.9 Předávkování
Není relevantní.

• Citovat
  • Upravit
448
11.6.13 18:42

@Jarča21 Děkuju, podrobně prostuduju!!! Moc mi to tady pomohlo!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jarča21
11.6.13 18:45

@mian není zač :-) já to studovala, studovala, až když jsem došla na vedlejší účinky, tak jsem si to rozmyslela :lol: když jsem došla na deprese, možnosti spuštění epileptického záchvatu po vložení u žen trpící epilepsií atd :zed: to by ze mě doktorka byla nadšená, kdyby mi to tam šoupla a já sebou začala na koze házet :zed: :cert: hodně štěspí při hledání vhodného ;) to moje jde příští týden pryč, hned jak paní doktorka přestane dovolenkovat :lol:.Mám zánět a prej je to z toho tělíska. :zed:

• Citovat
  • Upravit
448
11.6.13 18:48

@Jarča21 No já bych do toho snad ani nešla, ale doktor mi to doporučil ze zdravotního hlediska… Jak to tak všechno pročítám, tak mě to začíná trochu strašit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jarča21
11.6.13 19:16

@mian tak nemusíš mít zrovna tu mirénu, né? Mě doktorka neřekla, že je třeba nějáký zlatý, nebo stříbrný, nebo plastový, prostě mi napsala měd' a ted' mam problém. Ještě si musim před případnym vloženim jinýho zajít na alergo a nechat si udělat testy na reakce kovu.Aby mi tam zas něco nevrazila a já tam zase příjdu s tim samim problémem. Ale přítel řikal, at' už si to dávat nenechávám. Tak taky nevim, aby se problém neopakoval. Ještě prej existuje nějáká bezhormonální ochrana femcap pesar. V kombilaci se spermicigním gelem, který nevyvolává záněty atd. Jestli chceš, pošlu odkaz.Taky jsem nad tim uvažovala, ale chci se nejdřív poradit s dr.

• Citovat
  • Upravit
Jarča21
11.6.13 23:02

sex po výjmutí?

Ženy jak je to se sexem po výjmutí tělíska. Někde jsem četla že se musí čekat do další MS, někde že né… :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1