Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@kastneli mám ten stejný typ a párkrát se mi začalo dít to co popisuješ, když jsem spěchala. Prostě stačí dát mu chvilku a pak páru upouštět pomalu. Určitě to brzy vychytáš ![]()
Jj, dnes jsem nespěchala a jídlo zůstalo v hrnci místo po kuchyni ![]()
Jj, dnes jsem nespěchala a jídlo zůstalo v hrnci místo po kuchyni ![]()
Základní problém je v upouštění páry, což je naprosto nesprávný způsob otevírání tlakového hrnce. Hrnec je zcela nutné vložit do dřezu a zvrchu nechat téci studenou vodu tak dlouho, dokud je uvnitř přetlak. Ten okamžik, kdy se tlak srovná je jasně sluchem vnímatelný.
Je třeba si uvědomit princip tlakového hrnce. Pokud je v něm díky tlaku voda vře při např 105 stupních, tak pokud začnete jakkoliv manipulovat s ventilem, který uvnitř udržuje svou váhou požadovaný tlak, začne se tekutina bouřlivě vařit, kypět a hrozí nebezpečí úrazu touto vroucí tekutinou.
Oživuji diskuzi… Mám tlakáč uz 19 let… Funguje, upouští páru… Ale strašně dlouho trvá, než maso změkne… Je to tím, ze už je starý? ![]()
Oživuji diskuzi… Mám tlakáč uz 19 let… Funguje, upouští páru… Ale strašně dlouho trvá, než maso změkne… Je to tím, ze už je starý?
Díky.
@peta81 píše:
uplne stejne jako u nasja se ho taky bala a manzel hucel, jak je super. pak jsme ho jednou koupili, ze zacatku ja tam nandala jidlo, pripravila a volala manzela at to zavre. ja se klidila z dosahu a pri tom syceni jsem ho porad po ocku hlidala z bezpecne vzdalenosti jestli nam tam nevybuchne. ted uz ho mam tak 5 let a za tu dobu jsem s nim mela mozna pet karambolu. chce se to jen s nim naucit. uz se ho nebojim!
Tohle, co popisuješ se děje buď, když je hrnec moc plný. Nebo, když se neztlumí plamen, plotýnka, když začne šumět a pořád ji máš puštěnou na plno nebo moc.