Problém s učitelkami v MŠ - jak postupovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
19.11.14 20:03

@sloninka prosim? Besídek se snad účastní všechny děti a jestli ne, tak je to chyba učitelky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
19.11.14 20:10

Je naprosto nepedagogické někoho vyškrtnout z besídky. I když jsou děti, které prostě před ostatními nezpívají, nechám je „zpívat“ s ostatními v chumlu, nebudou mít sólové vystoupení, ale ten pocit, být na besídce jako vystupující zažijí. Tolik k problému, který je naprosto evidentní. To ostatní se dá hodnotit dost subjektivně, prcek ti moc nepoví, těžko říct, jak co bylo, ale určitě bych se pokusila s učitelkou v dobrém promluvit, myslím, že poznáš, jestli začíná okamžitě s nějakýma výmluvama nebo bude působit rozumně. Pokud by se mi něco nezdálo, kontaktovala bych ředitelku, protože ona může učitelku napomenout, domluvit jí apod. Není sranda mít třídu 27 prťousků, ale co je moc, to je moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
19.11.14 20:24

@berry4

Já nemluvím o dětech, které se nezapojují, ty jsou v pohodě. Ale děti, které neposlechnou / a tím nemyslím napomenout jednou nebo dvakrát/ se prostě neberou. A znovu opakuji, pokud se učitelka s ředitelkou domluví, jedná se o známé " zlobidlo", ta ředitelka učitelku podrží a najdou důvod. Nechci, abyste si mysleli, že to schvaluji, ale je to častá praxe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
19.11.14 21:44

Máme taky problémy s učitelky. Já to rešila tak, že zkušela jsem zaprve jít k učitelce a promluvit s ni všecko, co mě trapí, pokud nic se nezmenovalo, tak rovnou k ředitelce a stížnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
19.11.14 22:03

@Křováček Já někde píšu o „podlézání“…??? Já píšu o slušnosti a pochopení…obou stran…jde o styl vystupování, tón hlasu…nenechat si sr**t na hlavu a ubližovat mému dítěti, ale taky se nějak umím chovat a vystupovat…asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
19.11.14 22:04
@berry4 píše:
@SIMONA1234 @Slečna Ferka vy dvě máte nejspíš nulovou zkušenost s týráním, nebo špatným zacházením s vašimi dětmi ve školce, což? :roll:

Mám jedno dítě…ne, nebylo nikdy nikým týráno, ani mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
19.11.14 22:07
@SIMONA1234 píše:
@Křováček Já někde píšu o „podlézání“…??? Já píšu o slušnosti a pochopení…obou stran…jde o styl vystupování, tón hlasu…nenechat si sr**t na hlavu a ubližovat mému dítěti, ale taky se nějak umím chovat a vystupovat…asi tak.

Doslova ne, ale mne to proste z toho tveho prispevku tak vyznelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
19.11.14 22:10

@zuzkasim naprosto souhlasím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
19.11.14 22:11
@SIMONA1234 píše:
@Křováček Já někde píšu o „podlézání“…??? Já píšu o slušnosti a pochopení…obou stran…jde o styl vystupování, tón hlasu…nenechat si sr**t na hlavu a ubližovat mému dítěti, ale taky se nějak umím chovat a vystupovat…asi tak.

Jaj, promin, ma chyba. To podlezani patrilo spis k prispevku slecnyFerky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
19.11.14 22:13

@Křováček V pohodě…čtené může být někdy blbě pochopeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.11.14 22:19
@sloninka píše:
@berry4Já nemluvím o dětech, které se nezapojují, ty jsou v pohodě. Ale děti, které neposlechnou / a tím nemyslím napomenout jednou nebo dvakrát/ se prostě neberou. A znovu opakuji, pokud se učitelka s ředitelkou domluví, jedná se o známé " zlobidlo", ta ředitelka učitelku podrží a najdou důvod. Nechci, abyste si mysleli, že to schvaluji, ale je to častá praxe.

Tak to nevím. U nás ve školce byl skutečne problemovy chlapeček, rodiče za nim stali a fakt si nikdo nedovolil z něčeho ho vylučovat, i když skoro nemluvil a napadal deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4737
19.11.14 22:19

Nečetla jsem žádné reakce. Ale my si zažili své ve školce a syna jsme dali jinam - problém byl tehdy ve mně, paní učitelce se nelíbilo, že tam má dítě, když je jeho mamka na mateřské s druhým. Dávala to přes něj najevo a naváděla ho.

Každopádně bych se zeptala učitelek, jaký je postup atd. zkusila bych to určitě po dobrém. Není dobré si učitelky rozházet, né každá to snese a opravdu jsou i některé, které si pak budou „vylévat zlost“ na dítěti. Chytrá a pohodová učitelka to snese a přístup popřípadě individuálně k dítěti změní. Pokud by to nepomohlo, šla bych si promluvit s ředitelkou, co se mi nelíbí, jaké mám obavy, co bych chtěla změnit a proč. Pokud nepomůže ani to, dala bych dítě případně jinam (kdyby to bylo hodně zlé).
Pokud učitelky potřebují mít dokonalou besídku měly by změnit přístup. Vždyť přeci dítě nemusí zpívat, když nechce, ale můžou mu navrhnout jinou veledůležitou činnost, která dítě zaujme. Tyhle přístupy nesnáším a jsou to jen výmluvy učitelek, protože pracovat s dětmi nechtějí. Jen se musejí děti přizpůsobovat jejich podmínkám. Natož to řešit před dítětem, nebo vystavovat na nástěnku. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4737
19.11.14 22:21

Jo ještě jsem chtěla napsat, že bych vše uklízečce nevěřila, ani bych ji v rozhovoru nezmiňovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
19.11.14 22:22

Rozhodně bych vynechala uklízečku, asi nestojí o problémy, anebo se jí zeptat..taky mohla přijít o práci, že ti chtěla pomoct..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
19.11.14 23:03

@Bábrdl
Ono totiž strašně záleží na tom, jaké k tomu zaujme stanovisko učitelka. Víte děvčata, mám za sebou hodně let praxe u dětí od 2 - 11 let a OPRAVDU skoro vždy se vše odvíjí od učitelky. A věřte, že většina stížností se řeší tak, že se uchlácholí rodiče. Ředitel si většinou nechce rozházet učitele, a proto pronese něco ve stylu: „Byla tady Nováková, zase si stěžovala. Je to kr…, dej si na ní bacha.“ Celou svojí praxi se s takovýma karikaturama učitelek potkávám a nějak se s touto praxí neumím smířit. Mluví ze mně bohužel čerstvá zkušenost. Odcházím ze současného místa ve zkušební době právě proto, že jsem se proti podobnému krytí zad ozvala.
Bohužel - došlo také k nutnosti doplnění vzdělání. Ze školek odešla celá řada kvalitních učitelek s praxí a najednou je nedostatek učitelek do mateřinky. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin