Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Slečna Ferka A nebyla učitelka ve zkušebce? Jinak je fakt problém dostat špatnou učitelku ze školky…tedy na dohodu…
@SIMONA1234 Jo, vím, že je to problém - ale když je ředitelka dobrá, tak do toho jde (jako ta naše). Kdyžtak holt vyhazovem.
@Slečna Ferka No právě, že nejde „jen tak vyhodit“…musí tam být buď dohoda nebo hrubé porušení pracovní kázně…třeba vyhodit proto, že se názorově neshodneme při vedení a práci s dětmi není důvod vyhazovu…nebo, že křičí na děti, zesměšňuje je apod. taky není důvod k vyhazovu…proto by mě zajímalo, jak se jí to podařilo…
@MartinaIrena píše:
@berry4 No tak to je strasny. Tenhle rozhovor bych tak, jak je, pretlumocila reditelce.Je to sice tvrzeni proti tvrzeni, ale proc by sis proboha takove veci vymyslela…
Tohle je 10 let stará storry, ovšem již na ZŠ. Tam je to krapet horší, protože když má učitelka výsledky, tak ten ředitel za ní stát bude. Pokud to nezavání opravdu fyzickým násilím, tak nic nedokážeš, raděj smetou to „hloupé“ dítě ze stolu, než aby zpacifikovali kantorku.
Zažila jsem toho za mého působení na ZŠ dost, včetně opilých kantorek, kterým to procházelo, dokud se třeba nepředvedly v celé své opilé kráse před rodičy, to už se ututlat nedalo.
V MŠ je to přeci jen průkaznější, stačí se stmelit pár rodičů. Pokud mají všichni jeden a ten samý problém, pak není co řešit.
Jsem překvapená, jak si dává ředitelka naší MŠ pozor, co který rodič kde řekne na její školku, jak dokáže rodičům i podlézat, když projeví nějaký nesouhlas, nebo výtku.
Já teda problém nemám, jen s úsměvem občas poslouchám příběhy jiných. ![]()
Ahoj, s timto problemem jsem se taky setkala. Spatne chovani k detem tem nejmensim co ted v zari nastoupili se ucitelky nechovaji tak jak by meli. Nechavaji je sedet u stolku cele dopoledne, krici na ne ze si za to muzou sami ze chodi do skolky rodice je doma nechteji. Nechavaji je samotne ve tride a jdou si vyzdobit chodbu. A TOTO SE DEJE V MS NERATOVICICH CTYRLISTEK U VCELICEK.
@marika m píše:
Nechavaji je sedet u stolku cele dopoledne, krici na ne ze si za to muzou sami ze chodi do skolky rodice je doma nechteji. Nechavaji je samotne ve tride a jdou si vyzdobit chodbu.
Twl, bych snad požadovala tam dát skrytou kameru. Nejhorší je, že jak se má člověk bránit, když pí učitelka/ky mají evidentní zastání v ředitelce? Jako já u syna vím na 100%, že ta učitelka prostě padáka nedostane. Nevím, čí je to tlačenka, ale tipuji že jednoho vlivného místního podnikatele, který nepřímo řící celou obec. Přeřazení do jiné třídy nelze, je narváno. Takže mi zbývá dát ho do jiné školky, což učiním. Ale co ostatní děti? Ta babizna už je prý v důchodu, tak sakra proč konečně neuvolní místo mladším a se zdravými nervy? Jak dlouho tam proboha hodlá strašit?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.