Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak ty jsi doma s mladším dítkem a tříletou posíláš do školky i když ti doma brečí, že tam nechce a počůrává se? Ještě v téhle době covidu? Hmmmm no chtěla bych slyšet názor té učitelky.
Já tě chápu, 2 z mých dětí měly problémy se školkou a přesně, jak píšeš, dcerka když viděla neempatickou učitelku, tak se rozbrečela, že do třídy nepůjde. Ta učitelka neuměla s dětmi slušně komunikovat, posmívala se jim, zesměšňovala. Citlivější děti pak to nesly těžce.
Ale vše co jsi popsala, může být jen nedorozumění, nejsou to prohřešky, kvůli kterým by měla být učitelka nějak kárána. Určitě dělaly s dětmi víc, než koukaly na Mášu, jen děti si to nepamatují, to mi ani druhačka nedokáže pořádně popsat, říká, že nic ![]()
Asi bych zkusila změnit školku nebo si malou nechala chvíli doma, než se třeba začne těšit. Je ještě maličká a zjevně tyto situace špatně zvládá.
Tady se asi zastání nedočkáš, protože minule ty slepice zastávaly učitelku, která dala děcku na zadek. Nemám slov, opravdu. Chudáci děcka, když už nemají zastání ani u rodičů. A nedivím se, že státní školky jsou k blití, když ještě matky učitelkám v tom teroru přitakávají. Pak ta společnost nemá vypadat, jak vypadá…
No, každopádně tohle není v žádném případě ok, okamžitě bych to řešila a děcko už tam nedala. Hlavně když nejsi první, která si stěžuje. Dala bych si schůzku s ředitelkou i učitelkou, pokud možno přizvat ty další rodiče, zapni si nahrávání a bojuj.
A pokud ti můžu poradit, tak si najdi soukromou školku. Za ty prachy to opravdu stojí!
Dcera chodí od nějakých dvou let, kdy začínala na pár hodinách. Teď má šest a školku miluje. Učitelky se jim věnují i když je jich ve třídě pár. Neexistuje pustit děckám pohádku na PC nebo aby učitelka seděla na mobilu apod. Ty nejmenší normálně přebalují. Jakoukoli nehodu hned řeší naprosto v klidu, nikdo po nich neřve. Hlásí mě co vše se událo, každý den máme foto report z celého dne. Učitelky děti hladí po hlavě než usnou, pokud to vyžadují. Opravdu přístup na jedničku, ne ta hrůza co popisuješ ty.
Ty si vážně matka roku. Doma s mladší a strkas chuderu do školky v době Covidu
@Ellinda no bohužel jsou učitelky, které dítě počurané nechají, aspoň nějakou dobu:( Vím od jedné kamarádky učitelky:(
@janoma píše:
Ty si vážně matka roku. Doma s mladší a strkas chuderu do školky v době Covidu
Pokud neumíš číst, tak její dcera tam chtěla sama a než byl problém s učitelkou, která bude citlivá asi jako kus ledu, neměla problém a byla tam ráda.
A z toho covidu se má jako po… nebo co? Jestli se ho bojíš, tak si zalez do sklepa a pro jistotu nikam nechoď ale nevyčítej druhým, že se ho nebojí.
Promluv si otevrene s ditetem, kdyz si cvrkne do gati, ze se ma preslect, ze v tom nema zustavat. Je to temer 4r. dite, tak snad pochopi, kdyz ji to vysvetlis.
@BeNiPe píše:
Pokud neumíš číst, tak její dcera tam chtěla sama a než byl problém s učitelkou, která bude citlivá asi jako kus ledu, neměla problém a byla tam ráda.
A z toho covidu se má jako po… nebo co? Jestli se ho bojíš, tak si zalez do sklepa a pro jistotu nikam nechoď ale nevyčítej druhým, že se ho nebojí.
Jsme v době, kdy se mají omezit zbytečné kontakty. K vůli takovým jako je zakladatelka, se to tu šíří jako lavina.
Ani ne tříleté nebo čerstvě tříleté dítě matky na RD nemá ve školce co dělat. Ani dřív.
@Anonymní píše:
@Ellinda no bohužel jsou učitelky, které dítě počurané nechají, aspoň nějakou dobu:( Vím od jedné kamarádky učitelky:(
Myslíte to tak, ze Vam kamaradka, ktera je ucitelka rekla, ze schvalne nechava deti pocurane? Nerikam, ze to neni mozne, ale verit se mi tomu opravdu nechce.
@Sam17 píše:
Zdravím, máme takový problém a nevím jak ho řešit.
Dcera nastoupila do školky letos v lednu. Moc chtěla mezi děti, když jsme je potkávali na procházce, tak se ptala, kdy půjde do školky a tak. Byla jsem se zeptat, zda by tam nebylo místo a dceru nevzali. Místo bylo, takže dcera mohla začít chodit. V tu dobu jí byli 2r 5m. Všechno vypadalo celkem fajn. Když tam byla asi po 4tý, tak se jí prostě stala nehoda a počůrala paní učitelku (jsou tam 2, jedna jakoby tady s těma menšíma a druhá pak s většíma) Tady ta nehoda se stala s pí. učitelkou od těch větších dětí. Sice když jsem pro dceru po obědě přišla, tak pí. učitelky se smály, že nic, že se to stává, ale dcera mi pak řekla, že jí pí. učitelka nadala a už jí nechtěla pochovat, což sem nechápala, ale budiž. Jenže od té doby se jí bojí a když je tam ona, tak tam nechce jít. Plače, že nechce do školky. Už toho bylo víc, víc lidí na ni nadává, dokonce i sepsali rodiče nějakou stížnost, ale měnila se ředitelka a do toho tady ta situace s covidem, no přijde mi, že to bylo smeteno ze stolu. Je jich tam celkem asi 30 dětí. Dcerka je asi stydlín, doma tu pusu nezavře, je moc šikovná, ale v té školce se straní dětem, nechce se zapojovat do her s nima, nechce tam jíst, nevím co s ňouteďka bývají dohromady větší s menšíma, myslela jsem, že když jich tam bude takhle pár, tak že ty učitelky ji zkusí nějak zapojit, že se jim budou věnovat víc, ale opak je pravdou. Třeba tento týden jich tam bylo 5, včera 4,když sem se ptala holky co dělali, tak prej nic, dívali se na Mášu
včera ráno strašně plakala, že nechce do školky a pak když sem pro ni přišla, tak měla počůraný gatě, že to nestihla je sundat, ale byla tam tady ta pí. učitelka, takže se jí to bála říct, že se dívala do počítače, takže v tom mokrym byla víc jak hodinu. Doma jak se převlíkala, tak měl úplně studenej zadek, měla sem strach, aby se nenachladila. To už nás doma fakt namíchlo! Co se s tím dá dělat? Aby to už začal někdo řešit. Ta učitelka se k malým dětem vůbec nehodí. Jedná s každým jako by byl předškolák a všechno uměl, všechno zvládl. Nechce ani pomáhat oblíkat, to snad 3letýmu může ne? Od čeho tam potom je?! Snad je to trošku ke čtení a poradíte mi. Děkuji.
Celý problém spočívá v tom, že Tvoje dcera není na školku ještě zralá - na tom nic nezmění ani fakt, že „když jste potkávali děti na procházce, tak se ptala, jestli půjde taky“. To se ptá většina dětí a není to žádný ukazatel školkové zralosti.
Paní učitelka je pravděpodobně zvyklá jednat s předškoláky - klidně věřím, že to tak je.
Nicméně Ty nemáš možnost dosáhnout toho, že paní učitelku předěláš nebo že ji na Tvou žádost vymění… to je Ti snad jasné. Takže buď budeš bojovat s učitelkou ve školce a s dcerkou doma… nebo prostě bojovat nebudeš, protože žádný objektivní důvod k tomu boji nemáš. Jsi doma s mladším dítětem, takže si dceru klidně můžeš ještě rok nechat doma a přestat všechny zúčastněné takhle nesmyslně trápit.
@Sam17 na tom co píšeš mi přijde pár věcí zvláštních. Beru to dle naší státní školky. Dceru, když vedu do školky, tak ji musím prevleknout. Takže když si ji beru domu, tak bych si logicky všimla, zda je pocurana. Z hygienických důvodu, chtějí mít oblečení uvnitř jiné, než co nosí venku. Přijde mi tedy divný, že by si babička nevšimla, že je holka pocuranana neprevlekla ji nebo tam nemáte náhradní oblečení a neměla ji do čeho prevleknout.
… Ostatní nekomentuji nejsem tam s nimi…
Příspěvek upraven 04.11.20 v 16:27
@Pears206 píše:
Jsme v době, kdy se mají omezit zbytečné kontakty. K vůli takovým jako je zakladatelka, se to tu šíří jako lavina.
Ani ne tříleté nebo čerstvě tříleté dítě matky na RD nemá ve školce co dělat. Ani dřív.
Já osobně být na rodičáku, nedám dítě do školky ani čtyřleté, pokud by nechtělo, o tom žádná.
Ale zakladatelka se neptala zda ji dát do školky, tady se řeší učitelka. A je jedno jestli se chová jako pííí ke dvouletému, tříletému nebo čtyřletému. O to jde.
A koronu bych neřešila, mám na to uplně jiný názor jako ty, to už je vedlější.
@BeNiPe ty nevíš jak se chová. Nejsi tam… A ruku na srdce, děcka si dost vymýšlí… Kolikrát co za pohádky dokáže vymyslet naše 4leta
![]()
@Pears206 píše:
S tím posledním nesouhlasím. Učitelky v MŠ by měly vizuálně pravidelně kontrolovat, zvlášť u menších dětí a těch, o kterých se ví, že mají problémy s počůráváním, jestli jsou v suchu. Děti se za ty nehody stydí a snaží se to maskovat, zvlášť ty větší.Souhlas s tím, že dát dítě do školky, až bude zralé. Zvlášť, pokud má zakladatelka mladší dítě, se kterým je na RD, nerozumím tomu tam cpát dceru čerstvě tříletou.
Jenže stím počuranim to zřejmě nebylo tak vážny že by si toho na první pohled všimla.. Když si toho nevšimla ani babička která ji vyzvedávala, a musela ji strojit ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Já tě tedy chápu. Naše dcera nastoupila do školky až po 3 roce. Je šikovná, od 2 let bez plen, na wc chodí jak potřebuje. Bohužel tady ve školce se v jeden čas naženou všechny děti na wc čůrat a umýt se. Dcera hned druhý den ve školce nechtěla a vznikl tam konflikt mezi ní a učitelkou. Ten den mi ona ani učitelka nic neřekla. Až o víkendu, když jsme se mazlily se rozplakala, že ve školce dostala na zadek. Že nechtěla čůrat. Byla jsem v šoku. Ale zase dcera je malá na to aby si to vymyslela a ona je taková kecka, že vykecá úplně všechno. Když jsem ji ukázala druhý den fotku dotyčné, tak se rozbrečela, že se jí bojí.
Ve školce to učitelka samozřejmě zapřela, podle ní se nic nestalo. Dcera prý měla jen tak hysterický záchvat, ona prý ani hlas nezvýšila. Nevěřím tomu a ze školky jsem ji vzala. A také jsme nebyli první rodiče, co měli negativní zkušenost.