Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@BeNiPe jde o to, ze všude zriziovatel zadá maminky na Md, aby omezily docházku děti z důvodu velkého personálního oslabení ve školkách. Nejde o Covid jako takový, ale o pristup.
@Ellinda píše:
Myslíte to tak, ze Vam kamaradka, ktera je ucitelka rekla, ze schvalne nechava deti pocurane? Nerikam, ze to neni mozne, ale verit se mi tomu opravdu nechce.
V dnešní době si to žádná učitelka nedovolí. O toto povolání je velký zájem, dovzdělávaji se ženy během RD, aby potom mohly jít učit do školky. Přístup k tomuto problému musí být naprosto profesionální, dítě se musí ihned prevlect, nejlépe samo nebo s minimální dopomocí. Nekomentovat, nerozebírat před dítětem s dětmi ani s rodiči před dítětem a už vůbec ne před ostatními rodiči. Balíček s mokrým pradlem nesmí být na očích ostatním rodičům v šatně.
Ale dovedu si představit, že někdy v dřívějších dobách.. Já jsem naštěstí chodila do MŠ pouze půl roku před nástupem do školy a stačilo mi to
Co se týče počůrání, veřejně se to tam probírali, komentovalo u svačiny, oběda i během dne a děti byly vystaveny posměchu
A ano, na jednu tříletou/později čtyřletou holčičku, které se to stávalo často a dlouho, to ty staré Kr. vy zkousely, nechat ji v mokrém. A ještě instruovaly rodiče, ať jí pořádně nadaji, že se to jinak nezlepší.
Proto pro své děti instituce pečlivě vybírám a do MŠ dávám co nejpozději to jde ![]()
@janoma píše:
@BeNiPe jde o to, ze všude zriziovatel zadá maminky na Md, aby omezily docházku děti z důvodu velkého personálního oslabení ve školkách. Nejde o Covid jako takový, ale o pristup.
Předpokládám, že by ji ředitelka/učitelka požádaly ať si ji nechá doma, pokud by bylo potřeba.
U nás třeba ještě nebyla doma ani jeda učitelka, takže to tak nemusí být všude.
Ale primárně se tu opravdu neřeší kovid ale chování učitelky - zda je ok nebo ne.
Jsem učitelka ve školce. Dítě, které mě počůrá si taky po druhé na klín nevezmu, nemám tolik náhradního oblečení ![]()
Jinak nevěřte všemu, co vám děti o školce povídají, my taky nevěříme všemu, co říkají o vás… ![]()
@mackA159 píše:
Jenže stím počuranim to zřejmě nebylo tak vážny že by si toho na první pohled všimla.. Když si toho nevšimla ani babička která ji vyzvedávala, a musela ji strojit
Ty menší děti mají malou kapacitu měchýře, opravdu se dokáží počůrat jen lehce, že pod nimi louže není. Navíc většina dětí se více či méně pricura, aspoň když už to ovládá. K úplnému vyprázdnění dojde málo kdy.
A na tmavém oblečení to nejde na první pohled videt. U nás na té specce dávají maminky dětem, kterým se to stává, světle oblečení, tepláky, punčochy. Tuto žádost není pro ně problém respektovat. Proste aby to prosakle šlo okamžitě vidět. Na černých teplakach to vidět nejde. Na ven mají takové děti plenu, tam to není problém. Ještě bych podotkla, že některé děti s tím mají problémy ze zdravotních důvodů, třeba vrozené vady močového ústrojí, čekají na operaci nebo jsou po ní.
@Pears206 Ano drive bych tomu verila, dnes opravdu ne. Pristup je uplne jiny, navic si opravdu ucitelky dnes nemohou dovolit temer nic, protoze rodice vidi vetsinou chyby pouze v ucitelkach, at se deje cokoli.Taky si pamatuji, jak nas učitelky zaviraly do kumbalu atd, ale to uz se v teto dobe snad nedeje. Dokazi si opravdu predstavit, ze si ucitelka nevsimla, ze je holcicka pocurana, bohuzel, stalo se, ale pochybuji, ze by ji nechala pocuranou a neresila to.
@BeNiPe tak vzhledem k tomu, ze píše, ze tam bylo pet děti tak evidentně učinily😂 😂 😂
A
@Kolarkaa píše:
Jsem učitelka ve školce. Dítě, které mě počůrá si taky po druhé na klín nevezmu, nemám tolik náhradního oblečení
Jinak nevěřte všemu, co vám děti o školce povídají, my taky nevěříme všemu, co říkají o vás…
To mě nejvíce děsí, co tam naše mladá vypravi
… Když beru co výplod u nás ![]()
@Ellinda píše:
@Pears206 Ano drive bych tomu verila, dnes opravdu ne. Pristup je uplne jiny, navic si opravdu ucitelky dnes nemohou dovolit temer nic, protoze rodice vidi vetsinou chyby pouze v ucitelkach, at se deje cokoli.Taky si pamatuji, jak nas učitelky zaviraly do kumbalu atd, ale to uz se v teto dobe snad nedeje. Dokazi si opravdu predstavit, ze si ucitelka nevsimla, ze je holcicka pocurana, bohuzel, stalo se, ale pochybuji, ze by ji nechala pocuranou a neresila to.
Přesně. Zvlášť v dnešní době, kdy jsou tmavé až černé kalhoty moderní i pro malé děti. Jsou toho plné obchody. Myslím si, že si toho nevšimla.
@janoma píše:
@BeNiPe tak vzhledem k tomu, ze píše, ze tam bylo pet děti tak evidentně učinily😂 😂 😂
A
Jo? Minulý čtvrtek u dcery ve třídě byly tři děti a žádné opatření nemají, nikoho nežádají aby děti byly doma.. Takže zas tak bych se nesmála. To, že je to tak u vás, neznamená, že i všude jinde jsou lidi zmagoření z korony ![]()
@BeNiPe píše:
Předpokládám, že by ji ředitelka/učitelka požádaly ať si ji nechá doma, pokud by bylo potřeba.
U nás třeba ještě nebyla doma ani jeda učitelka, takže to tak nemusí být všude.
Ale primárně se tu opravdu neřeší kovid ale chování učitelky - zda je ok nebo ne.
Ta zadost byla všeobecně z úst Babise a Plagy na tiskovce večer, kdy byly uzavřeny školy. Prosili, aby Ti, kdo mají jinou možnost, své děti do MŠ nedávali.
@Pidulka1991 jako strašný hlášky z nich padaj - nejlepší je téma, co dělají rodiče (když je téma povolání), do dneška se směju - maminka píchá lidi na Karláku (pak jsme se dopracovali k tomu, že je zdravotní sestra a dává injekce
). Nebo - tatínek nedělá nic a čeká, co bude… -na co čeká, Kryštůfku? - no co mu máma nandá na talíř ![]()
@Pidulka1991 píše:
@BeNiPe ty nevíš jak se chová. Nejsi tam… A ruku na srdce, děcka si dost vymýšlí… Kolikrát co za pohádky dokáže vymyslet naše 4leta![]()
Jasný, nejsem tam. Ale u nás ve vedlejším městě se řešila šikana ve školce (ze strany učitelky). Samozřejmě v první etapě bylo děcko nevychované, vymýšlelo si, učitelka by si to přece nedovolila, bla bla.. Samozřejmě už tam dávno neučí a tuším se to řešilo i na vyšších místech. Takže jen mávnout rukou mě přijde málo. Důvěřuj ale prověřuj ![]()
@BeNiPe píše:
Jo? Minulý čtvrtek u dcery ve třídě byly tři děti a žádné opatření nemají, nikoho nežádají aby děti byly doma.. Takže zas tak bych se nesmála. To, že je to tak u vás, neznamená, že i všude jinde jsou lidi zmagoření z korony
U nás taky žádné omezení v docházce není…
@Pears206 píše:
Ta zadost byla všeobecně z úst Babise a Plagy na tiskovce večer, kdy byly uzavřeny školy. Prosili, aby Ti, kdo mají jinou možnost, své děti do MŠ nedávali.
To vím, něco jsem zaslechla. Každopádně byla to jen žádost a ne každé zařízení se tímto musí a chce řídit, viz. naše školka. Takto jsem to myslela ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat