Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@BeNiPe píše:
Jasný, nejsem tam. Ale u nás ve vedlejším městě se řešila šikana ve školce (ze strany učitelky). Samozřejmě v první etapě bylo děcko nevychované, vymýšlelo si, učitelka by si to přece nedovolila, bla bla.. Samozřejmě už tam dávno neučí a tuším se to řešilo i na vyšších místech. Takže jen mávnout rukou mě přijde málo. Důvěřuj ale prověřuj
Já chápu, že svět není ideální a lidi zlatí.. Když si toho počůrá i nevšimne babička, tak jak učitelka a jak říkám, jsem zvyklá dítě prevlekat do věcí ve kterých do školky přišlo
@Pidulka1991 píše:
Já chápu, že svět není ideální a lidi zlatí.. Když si toho počůrá i nevšimne babička, tak jak učitelka a jak říkám, jsem zvyklá dítě prevlekat do věcí ve kterých do školky přišlo
Tak já vždycky ne. Děti musí mít do školky z hygienických důvodů na pobyt venku jiné věci než na pobyt uvnitř. Ale když bylo stabilní počasí nebo teplo, dcery klidně šly do školky v legínách, ve kterých jsem je potom poslala do třídy a nechala jsem jim legíny, ve kterých jsem si je vyzvedla ze třídy nebo nejčastěji ze zahrady, školka mých dětí chodí ven i odpoledne od jara do podzimu, co to počasí dovolí. Doma potom hodíme do špíny, ráno čisté věci. V zimním období se moje děti samozřejmě převlékaly, když jsem si je vyzvedávala(všechny, ale postupně, protože u nás se nikdy nesešli dva sourozenci ve školce, dáváme později). Když ale někdy vozil ráno tatínek autem, tam jsem dítě připravila tak, jak jsem chtěla, aby ho předal do třídy, aby nemusel čekat, než se dítě převleče, když spěchá do práce.
Ale já jsem dávala děti do školky až starší a s pomočováním problémy nemělo ani jedno. Ale jak říkám z praxe z té školky, pokud má děcko tmavé tepláky nebo kalhoty a počurá se jen trochu, je možné si toho nevšimnout. U tmavých věcí není možná vizuální kontrola a proto jsou rodiče žádány, aby dětem, pokud mají tyto problémy, tmavé kalhoty nedávaly.
@Sam17 tak ale za to můžete vy, že jste nepřevlékly.. Je jedno, jesltli byl tatínek, babička, tetička…
Asi dostanu čočku, ale tak jako pokud vidím v šatně mokré kalhoty, tak převlečeu.. Nebo nevím, kde je přesně problém…
To co vytýkáte učitelce, tak se opakovalo a ještě s vědomím
Jako asi bych nešla řešit počůrané kalhoty, kdyby mi dítě šlo domů v mokrém… a sama nepřevlékla- doprovod, když o tom vím..
To jakobych šla vytknout učitelce,, že si nevšimla, mokrých kalhot, a pak dodala, že dítě v nich šlo až domů ze šatny.. nevim co by mi na to řekla
@Kolarkaa píše:
Jsem učitelka ve školce. Dítě, které mě počůrá si taky po druhé na klín nevezmu, nemám tolik náhradního oblečení
Jinak nevěřte všemu, co vám děti o školce povídají, my taky nevěříme všemu, co říkají o vás…
Ano, presne tak to je, myslim, ze by se dost casto rodice divili, co vsechno rikaji ditka o tom, co se deje doma
bereme to ale s rezervou a stejne tak by to meli brat i oni.Tim nerikam, ze nemohou nastat situaci, kdy je dite v právu, to je jasne.
@Janasas píše:
@Sam17 tak ale za to můžete vy, že jste nepřevlékly.. Je jedno, jesltli byl tatínek, babička, tetička…
Asi dostanu čočku, ale tak jako pokud vidím v šatně mokré kalhoty, tak převlečeu.. Nebo nevím, kde je přesně problém…
To co vytýkáte učitelce, tak se opakovalo a ještě s vědomím
Jako asi bych nešla řešit počůrané kalhoty, kdyby mi dítě šlo domů v mokrém… a sama nepřevlékla- doprovod, když o tom vím..
To jakobych šla vytknout učitelce,, že si nevšimla, mokrých kalhot, a pak dodala, že dítě v nich šlo až domů ze šatny.. nevim co by mi na to řekla
Já jsem teda slyšela opakovaně ve svém okolí od kamarádek a známých a sem tam i četla na různých diskuzích, že se poměrně často stává, že mokré dítě doveze domů právě tatínek autem, který ho nechá ve věcech, ve kterých bylo ve školce(děláme to tak taky, i když nejedeme autem, ale venku je podobná teplota jako uvnitř, to už jsem psala). A nejen ve školce, ale občas i v první třídě v družině se to stane. Všimne si až doma maminka.
Nicméně já bych s tou učitelkou neřešila primárně mokré kalhoty, ale jak vidí tu čerstvě tříletou holčičku, jak se ve školce jeví, jestli je zralá nebo jestli má názor, že by mohla zůstat ještě doma, zvlášť v tomto období a když je zakl. na RD s mladším. Není nutno hned odhlašovat, ale dát si pauzu a nastoupit do školky třeba znova v lednu. U nás toto možné je. Platí se polovina školného, což je u nás 220 Kč.
Příspěvek upraven 04.11.20 v 17:23
Nebo ted čtu, řekla nám to cestou domů.. tak otázka kde se pořůrala, když teda v šatně si toho nikdo nevšiml..
Já bych neřešila, dala náhradní oblečení, jenom bych učitelce řekla, že mívá nehody, a prostě si víc v šatně a cestou všímat…
@Pears206 ale určitě si nikdo neběží stěžovat, protože si toho sám nevšiml…Na podzim jí v mokrém,,, každý to má jinak za mě ani omylem, a pokud doprovod usoudil, že mokré nevadí, tak ten případná náchlad přece neni vinou školky. Pokud neveděla babička a zjistila cestou, tak ne jenom učitelce holčička neřekla, ale ani babičce..a jí se asi nebojí
Za mě rada.. si dovolím, nabrat náhradního oblečení, říct, učitelce, že se stávají nehody a při převlékání domů víc kontolovat..
A ted dostanu čočku, protože jak se člvoěk hned nezastane dítěte tak je zle.. ale prostě to tak vidím.. u nás se taky kluk občas počůral, v šatně jsem kontrolovala, kdyby mi prošel domů, tak bych zjistila, že nejen učitelce neřekne, ale ani mě, takže asi mu to tak nevadí-nevnímá
Učila jsem řadu let ve školce. Dítě, které by se mi počůralo na klín, bych už opravdu podruhé nechovala.
Nechápu zakl., že dává tak malé dítě do školky když nemusí.
Zakladatelko stejně jako většina diskutujících nestačím zírat nad Tvým způsobem uvažování a řekla bych skoro až drzostí.
Odložit ani ne 2,5 leté dítě do školky pokud to opravdu není nevyhnutelně nutné, to o rodičích dítěte už něco vypovídá. Nevymlouvej se na to, že dcera do školky chtěla. U Vás o takto podstatných věcech rozhoduje 2 leté dítě???Až bude chtít skočit z okna, tak půjdeš a otevřeš jí ho?
Daleko spíše sis to Ty chtěla usnadnit a teď když to zcela logicky nejde jak bys chtěla hledáš viníka. U sebe bys měla začít…
Všechno tady už asi napsali ostatní, neodpustím si jenom jedno. Zjevně považuješ za samozřejmost, že učitelky budou Tvojí dcerku chovat
To už je přeci natolik blízký fyzický kontakt, že by měl být vyhrazen rodičům a nejbližším lidem. A za druhé, pokud bude učitelka chovat všechny děti, nebude už dělat nic jiného
.
A myslím si, že dítě, které je dostatečně vymazlené a „pochované“ doma, toto nevyžaduje od cizích lidí.
Svých dětí mám hodně, v různých věkových kategoriích, takže „z vody nevařím“ ![]()
@prokr píše:
Zakladatelko stejně jako většina diskutujících nestačím zírat nad Tvým způsobem uvažování a řekla bych skoro až drzostí.Odložit ani ne 2,5 leté dítě do školky pokud to opravdu není nevyhnutelně nutné, to o rodičích dítěte už něco vypovídá. Nevymlouvej se na to, že dcera do školky chtěla. U Vás o takto podstatných věcech rozhoduje 2 leté dítě???Až bude chtít skočit z okna, tak půjdeš a otevřeš jí ho?Daleko spíše sis to Ty chtěla usnadnit a teď když to zcela logicky nejde jak bys chtěla hledáš viníka. U sebe bys měla začít…
Všechno tady už asi napsali ostatní, neodpustím si jenom jedno. Zjevně považuješ za samozřejmost, že učitelky budou Tvojí dcerku chovatTo už je přeci natolik blízký fyzický kontakt, že by měl být vyhrazen rodičům a nejbližším lidem. A za druhé, pokud bude učitelka chovat všechny děti, nebude už dělat nic jiného
.
A myslím si, že dítě, které je dostatečně vymazlené a „pochované“ doma, toto nevyžaduje od cizích lidí.
Svých dětí mám hodně, v různých věkových kategoriích, takže „z vody nevařím“
Musim rict, ze je to dite od ditete. Nektere dvouleté deti nastoupi a funguji v pohode.Je jich ale minimum a samozřejmě vyzaduji neustalou pozornost.To nikomu nevadi a rady se postarame. Nicméně je to opravdu narocny v tom poctu deti, co tam je. Většina tehle malinkých ale potrebuji hlavne maminku a snasi skolku tak, ze placou cele dopoledne.To je potom narocne pro vsechny.
Pokud je problém, je vhodné ho řešit s danou učitelkou…ne se ředitelkou
![]()
Tuto situaci jako problém nevidím. Ve 2,5 letech je toto normální. Učitelka tam není od toho aby osahavala dětem zadky ale něčemu je naučila. Pokud by to bylo moje dítě..vysvětlila bych spíš jemu, že to musí nahlásit. Pokud dítě neni zrale na školku… nepatří tam.
@Petkaelik píše:
Tak ty jsi doma s mladším dítkem a tříletou posíláš do školky i když ti doma brečí, že tam nechce a počůrává se? Ještě v téhle době covidu? Hmmmm no chtěla bych slyšet názor té učitelky.
U nás do školky táhnou každý den jednoho kluka s hysterákem doslova smykem. Nikdy jsem nic podobného neviděla. Matka doma s mladším na MD.
Prý neví co by doma s oběma dělala…
Já už se nedivím ničemu.
@BeNiPe píše:
Já osobně být na rodičáku, nedám dítě do školky ani čtyřleté, pokud by nechtělo, o tom žádná.
Ale zakladatelka se neptala zda ji dát do školky, tady se řeší učitelka. A je jedno jestli se chová jako pííí ke dvouletému, tříletému nebo čtyřletému. O to jde.
A koronu bych neřešila, mám na to uplně jiný názor jako ty, to už je vedlější.
No, zato ty jsi tedy dáreček. Ta (byť nedokončená) nadávka směrem k neznámé paní učitelce, to je tedy paráda.
Osobně bych, pokud dcera do školky chtěla před tím sama chodit, hledala jinou školku. Když si vzpomenu na to, jak jsem každé ráno před školkou plakala a nechtěla tam jít z důvodu šikany. A jak dlouho mi trvalo než jsem si pak našla vztah k vrstevníkům… A rodiče se nikdy nepídili, proč tam nechci. Učitelky to přehlížely. Brrr. Raději jednat, co nejdříve, ať se nezatvrdí.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat