Problém s usínáním 15 měsíčního chlapečka

131
25.7.18 08:15

problém s usínáním 15měsíčního chlapeč

Ahojte :) Mám dotaz co se týče spaní, poslední dobou s tím nějak bojujeme. Malý vstává kolem 6:30 - 7:30, potom kolem 10.si protírá očka, otvírá se mu pusa, tak ho jdu zkusit uspat. Většinou usne(na hodku a pár minut) ale občas se stane, že tam jsem s ním HODINU a buď musím hladit po hlavičce a něco potichu vykládat, nebo škrabkat na bříšku apod. Záda už necítím, na malém jde vidět že už by prostě spal, ale furt ne a ne usnout 8o Takže někdy fakt uspávám hodinu a mám už toho plné kecky :nevim: Potom zase kolem 2. či 3.je unavený, opět tře oči atd. A to uspávám taky kolem těch 45min a více. Když odejdu a nechám ho tam, tak chvíli leží, potom si stoupne a dělá kraviny. Takže takto když jsem tam já, tak se uklidní a skoro po té hodině usne no. Už mě napadlo, že by to mohlo být na jeden spánek za den. Kdysi jsem to zkusila, šel spát kolem půl 1. ale spal jen hodku a kolem 5.6.večer byl protivný :( Tak nevím či nechat dva spánky a prostě hodinu uspávat (to asi brzo přijdu o nervy) nebo jeden spánek po obědě (ale spánek asi na hodku a večer pan protiva :zed: )Stalo se vám něco podobného? Nebo jak myslíte že by to bylo lepší?? Už mám fakt dost někdy :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
25.7.18 08:21

@lolaOV já mám osmiměsíčního,vstává nejdéle v šest. V devět hodin je šílené unavený,dám ho do postýlky a spí mezi 30 a 60 minutami. Problém přijde po obědě. Je protivný, fňuká,mně si oči,dám ho do postýlky,řev jako k.áva, stojí a prostě neusne. Jenže neusne ani v kočárku. Večer chodí spát kolem sedmé,takže je celé odpoledne ukňouraný. Už také nevím,co s ním,ale je pravda,že to jednou za tři dny dohání a pak vydrží spát o tři hodiny. Jenže je strašně akční a přijde mi,že má strach,že mu něco uteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
25.7.18 08:24

Měly jsme to velmi podobně, proto jsem kolem 13 měsíců přešla na 1 spánek. V 15 měsících už určitě zaveď. Navíc Ti spí dlouho, mně dcera vstávala v 6 i driv a taky jsme to zvládly. Dávej spát po obědě, já začínala kolem 11, 11.15 max spala. Zezacatku to musíš vydržet, že bude odpol protivný, ale časem si zvykne, že druhý spánek nebude a ten poledni se mu prodlouží. Dcera teď chrupe v 17 měsících 1,5 až 3 hodky (dle situace a nočního spaní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
25.7.18 08:34

Kdyz syn přecházel na 1 spanek (cca 13 mesicu), usinal kolem 11, spal 2-3 hodiny, vecer šel spat v 7. Takto to bylo cca půl roku, potom si to začal posouvat a ve dvou letech uz pohoda, spat chodi kolem 12:30, spi cca do 15, vecer jde spat v 8. Ja osobně bych to zkusila treba takto: kdyz je dopoledne unavený, dej ho do kocarku a bez se projít - nemusí spat, ale odpocine si, nabere nove sily a mohl by vydržet do oběda. Spat bych ho dala klidne v 11–11:30, ale bez nějakého tajtrlikovani. Do postýlky a nazdar. Max bych za nim občas přišla, pohladila, dala dudlik, zakryla…atd, ale jen pokud by brecel, jinak bych ho nechala. No a večerní spanek bych upravila podle situace, ale aby nebyl pretazeny. Pevné nervy preji.

• Citovat
  • Upravit
131
25.7.18 08:47

@Aduš8 Přesně tak :D Jako mě nespí v kočáru už pár měsíců,takže fakt jen doma v postýlce nebo v autě. Ale jezdi autem někde a ještě v takovém vedru. Náš je taky akční,takže uklidnit ho v postýlce opravdu stojí za to :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
25.7.18 08:52

@Lex1 Až 3hodky? Co já bych za to dala :D No spí 2× za den po té hoďce a večer vkuse cca od 20:15 do rána. Dneska vstával v 7:15 a je mi jasné,že kolem 10.už si bude zase třít oči a tak :? A nebývala k večeru už moc přetažená jak spala na začátku jen chvilinku 1× za den? Nedělalo ji to potom problém večer usnout? Mám z toho celkem obavy jak potom bude odpo protivný a půjde na něm vidět,že by moc moc spal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
25.7.18 08:55

@Marie432875 V tom je problém,protože mu se v kočáru poslední dobou nelíbí :D On mrčí a chce z něho ven a chodit a chodit x km :D A co když bude takto v postýlce stát třeba hodku? To ho mám nechat tak? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
25.7.18 09:21

@lolaOV no, ja jsem v některých vecech nekompromisní, takže ja bych ho v te postylce nechala stát klidne hodinu :lol: proste dokud by neusnul a nevyspal by se. Moje deti to taky občas zkousi, ale uz vi, ze po obědě se chodi spat a nenadelaji nic. Kdyz nespí, jsou protivne, unavené a vsechno je špatne. Kdyz se vyspi, jsou to uzasne pohodové deti. Takže u nas vidím, ze udržet je v postylce proste ma význam. No a k tomu kocarku - nepomůže dat neco do ruky, jako jablko, piskot, atd? Nevydrží tam ani půl hodiny-hodinu? :think:

• Citovat
  • Upravit
131
25.7.18 09:41

@Marie432875 Tak aspon už chapou,že se jde po obědě spinkat. A když ho dám spát kolem té 11. půl 12.tak to má být po obědě?? Nene,veme si něco do ruky a stejně po 10min řve :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
25.7.18 10:04

@lolaOV my uz většinou měli po obědě, nedavala jsem odpolední svacinu, ale byl obed v 11, odpoledne měl svačiny 2. Mladší syn si zatim drží dva spanky, po druhe chodi spat prave po obědě kolem 12:30 spolu se starším. Určitě ti je jasný, ze si musíš rezim a pořádek doma zorganizovat ty - ty jsi máma, ty to musíš mit tak, aby jsi byla spokojena. S ohledem na potřeby dítka,, samozřejmě. Podle me úspěch spočívá v duslednosti - ať uz to nastavis jakkoli, musíš byt důsledná a vytrvat. Deti se přizpůsobí.

• Citovat
  • Upravit
131
25.7.18 10:29

@Marie432875 Ano ano chapu :) Já to jen pořád nějak nemůžu ten spánek s malým vychytat no. Jenže když vidím,že by strašně moc spinkal a nejde mu usnout,tak jsem z toho potom na nervy občas. A kolik je mladšímu že spinká ještě 2×?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
25.7.18 11:52
@lolaOV píše:
@Lex1 Až 3hodky? Co já bych za to dala :D No spí 2× za den po té hoďce a večer vkuse cca od 20:15 do rána. Dneska vstával v 7:15 a je mi jasné,že kolem 10.už si bude zase třít oči a tak :? A nebývala k večeru už moc přetažená jak spala na začátku jen chvilinku 1× za den? Nedělalo ji to potom problém večer usnout? Mám z toho celkem obavy jak potom bude odpo protivný a půjde na něm vidět,že by moc moc spal

Záleží na Tobe, pokud myslíš, že to fakt nepůjde, nelamej to přes koleno. U nás to šlo v poho, odpol vydrží v pohodě, i driv vydržela. Horší bylo to dopoledne, usínala v židlicce při jídle. Večer v poho, to nikdy nebyl problém. Jak já záviděla maminkám, co jim děti po o spí, 2 hodky, 3 hodky přišlo mi to jako scifi. Ale věkem k tomu dospeje, neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
25.7.18 12:50

@lolaOV mladší ma 11 mesicu. Očekávám během příštích par tydnu přechod na 1 spanek :lol:

• Citovat
  • Upravit
131
25.7.18 13:53

@Lex1 no jako podle mě u nás 2hodky nehrozí :D tak dneska vstával v těch 7:15, spát šel v 11:20 a spal hodku a 10min. Jen jsem zvědavá,jak to teda bude odpo. Zase po té 5.už to nemá cenu aby šel spát,večer by neusnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
25.7.18 13:54

@Marie432875 Třeba nee :D No tak spal přes oběd hodku a 10min. Jen teda nevím,jak to vydrží do večera :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí