Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Bouchání hlavy o postýlku máme taky
Navíc poslední dobou mi přijde, že si snad bere nějakou nabuzující piluli, najednou z ničehonic rapl a je šíleně divoký
Jeho nejoblíbenější zábavou je hlavně skákání na nožičkách, jednou mu to tatínek ukázal a od té doby to dělá pořád. Jak se sejde rodina, tak putuje od jednoho k druhé, protože za chvíli z toho jeho skákání každého bolí ruce a on neúnavně pořád skáče dál ![]()
Když mu byly dva měsíce, tak mi spával celou noc, a to až do prvního očkování, které mu úplně zbořilo spaní. Estvillova metoda byla fakt super, hrozně se mu zlepšilo i spaní přes den, ale to padlo s točením na bříško. Dudlík nemáme, protože malý nechce, tak by se třeba aspoň ududlal, ale prostě máme smůlu ![]()
Taky bych řekla, že v půl roce už by měl spát celou noc ![]()
@cotaholka Mi spal malý taky nejdřív celou noc, dokonce celé 4 měsíce a taky se to změnilo po očkování, ze dne na den… divná náhoda, že? ![]()
Já mám 8 měsíční a taky bohužel nespí celou noc, budí se na mléko kolem třetí ráno. A teĎ poslední dny i hodinu v noci čučí, vypije to UM a kouká, dám do postýlky, hned stojí a řve, budí starší, která pak bulí taky
Když si jí vezmu k sobě do postele, sice nebulí ale šťourá se mi v nose a tak
Taky moc nevím co s tím
@fenny Já z očkování moc nadšená nejsem, nelíbí se mi, že to s těma malýma dělá pak takový bordel. Mně malý po očkování nejenom, že přestal spát, ale 4 dny v kuse pak řval.
My jsme to vyřešili tak, že malý spí sám v ložnici a my v obýváku. Může si tam řvát jak chce. Ví, že nikdo nepřijde, takže to vydrží maximálně 5 minut a je klid. Není to ideální řešení, ale lepší mě bohužel nenapadá. Když ho vezmu k nám do postele, prospí zbytek noci přilepený u prsa a to ve 13. měsících už fakt nemíním snášet. Jestli bude druhé (jakože se snažíme), tak to fakt nevím, co potom.
@aleba Mně se budí 3×, někdy i víckrát za noc. Kdyby aspoň z hladu, ale ne, on se prostě vzbudí jen tak, chvilu tam sebou mrská, jak se snaží usnout a pak začne kňourat, bo mu to nejde ![]()
@cotaholka píše:
Bouchání hlavy o postýlku máme takyNavíc poslední dobou mi přijde, že si snad bere nějakou nabuzující piluli, najednou z ničehonic rapl a je šíleně divoký
Jeho nejoblíbenější zábavou je hlavně skákání na nožičkách, jednou mu to tatínek ukázal a od té doby to dělá pořád. Jak se sejde rodina, tak putuje od jednoho k druhé, protože za chvíli z toho jeho skákání každého bolí ruce a on neúnavně pořád skáče dál
Jojo tak to máme podobně
kňourá, že je ospalá, ale jakmile ji uložím nebo vezmu na ruku, tak poskakuje a kouká, kde by co spáchala a prozkoumala..všichni koukají a říkají jakej je to živel, že to není ani možný.. ![]()
@cotaholka Já měla dojem, že se to s tím očkováním moc řeší a že je kolem toho takový zbytečný humbuk… no a u dalšího dítěte budu rozhodně odkládat, co se dá a hodně si rozmýšlet, co vůbec nechám naočkovat.
@fenny Jo s tím přilepením k prsu, to máme taky tak
ale taky se mi to moc nelíbí, takže pokud to jde, tak se tomu vyhýbám
Já chtěla taky dvě, ale teď po těch bojích si říkám, jestli mi ty nervy stojí za to ![]()
@fenny My jsme hooooodně přemýšleli nad tím, zda nechat naočkovat dobrovolné vakcíny. Furt jsme se ptali kde koho, ale každý říká něco jiného. Docela mi přijde, že to dobrovolné očkování je hlavně o penězích, bo to jsou pěkné pálky.
@aleba píše:
Mě vstává i v pytliA řve a dožaduje se pozornosti
@fenny píše:
@smon83 Moje se tam i v tom spacáku klidně postaví
Jste mi připomněly komickou situaci z Vánoc 2012. Je 23.12., asi 21:30. Dítě uspáváme od osmi, ve spacím pytli huláká z ložnice. My s mužem znaveně sedíme na gauči, maraton příprav vrcholí, hledíme na stromek na terase a vzpomínáme na krabice ozdob pod schody. Potřebujem ten megastromek ještě nazdobit
. Taky zabalit kupu dárků… Jsme naštvani, ale netušíme, že může být i hůř. Znenadání se totiž hulákání dcerky mění ve spokojené žvatlání, které se přibližuje
. Naše akrobatka v tom spacím pytli přelezla z postýlky do naší postele, hupsla dolů a štrádovala si to za náma po bytě
. S dudlem v puse, bloňdatá, vypadala jak Maggie ze Simpsonů
. Myslím, že je jasné, že radu nemám…
![]()
@cotaholka píše:
Taky bych řekla, že v půl roce už by měl spát celou noc
Moje dcerka se narodila v září a prvně jsem spala celou noc v květnu. A taky na dlouho naposledy
.
Náš péroval v posteli cca měsíc. Chtěl spát, ale do toho se otočil na břicho, na čtyři a už jel. Do to ho plakal, protože se mu chtělo spinkat… Bylo to šílené, ale přešlo to. Nakojím, položím, pohladím, pusu a jdu. Cestuje si tam, vrtí se, mrčí, ale usne sám, jenom na břiše. Musíš vydržet, jiná rada na to není.
@Genovesa Pěkná příhoda
Taky mám něco podobného, byla jsem s prckem u našich, mohl mít tak 10 měsíců. Spal se mnou v posteli, u prsa (v postýlce by hulákal a prarodiče by ho přišli krotit…). V 5 ráno už toho měl asi dost, slezl z postele a štrádoval si to v tom pytli po chodbě, kde ho potkal děda, který zrovna vstával do práce… já měla samozřejmě půlnoc ![]()