Problém s usínáním - pasení koníků

12
23.9.14 10:22

Problém s usínáním - pasení koníků

Milé maminky, máme půlročního chlapečka, který usne jenom v autě, v kočárku, na rukách a přísátím k prsu. Dříve jsem ho naučila spát pomocí Estvillovy metody, jenomže ta vzala za své, když začlo otáčení na bříško. Pokaždé, když ho položím do postýlky, tak se okamžitě přetočí na bříško, pase koně, péruje na čtyřech, cestuje po postýlce a spát prostě nechce. V noci se mi pořád budí, ne kvůli hladu, ale protože se prostě vzbudí a neumí sám usnout, chvíli se o to pokouší, ale pak začne mrčet, protože mu to nejde a já ho musím vzít a uspat. Nemáte nějakou radu, jak ho udržet na zádech, nebo ho naučit spát samotného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6942
23.9.14 10:24

Odejít z místnosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
23.9.14 10:25

Tohle má každé dítě moje v postýlce stojí a zlobí tam tak dlouho než se uzlobí a usne. usna na zádech jenom tehdy když je fakt unavená a když jí dám ještě dopít trošku flašky mlíka nebo čaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
23.9.14 10:32

Mylím že si to musíme odbýt každá, rada neni, jen vydržet. Já malýho chodila obracet zpátky na záda, to když to ještě neuměl sám, tak kolem 4 měs. A co se v 10 měs. naučil stát u nábytku, tak v postýlce zase pořád stojí, ale už umí sám dolu, tak ho nechávám být a pak ho jdu jen srovnat, páč usne vždycky třeba napříč, s hlavou pod peřinou apod. Ráno se kolem 4 budí na mlíko a to taky hned stojí v postýlce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
23.9.14 10:32

Nevím, jestli to pomůže, ale já syna dávám do postýlky jen večer, tzn. pouze na noční spaní. Přes den spí většinou tam kde odpadne - na koberci, na pohovce, nebo v ohrádce. Myslím, že tím, že jde do postýlky, jen když je unavený večer, tak si to nespojí s tím, že je potřeba tam nějak zahánět nudu pasením a tak.
Synovi je 11 měsíců, sedí, leze, stojí a obchází nábytek, ale ještě ho ani nenapadlo, že se to dá dělat i v postýlce, takže i třeba ráno, když je vzhůru a já za ním dojdu, tak ho najdu vleže, jak si hraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
23.9.14 10:34

Dítě položím do postýlky a odejdu. Většinou (pokud není opravdu tak unavené, že mi napůl spí už při pokládání) vždycky následuje ještě doba, než usne. Děti si tam žvatlají, převalují se, stojí, chodí… pak si lehnou a usnou. Dokud mi dítě vyloženě neřve, tak tam nechodím. Je to naprosto normální situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
23.9.14 10:35

Zkuste spací pytel, trochu znesnadní pohyb…Moje děti jinak usnout neuměly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
23.9.14 10:36

@Fima Mám to stejně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
23.9.14 10:37

Mě vstává i v pytli :roll: A řve a dožaduje se pozornosti :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
23.9.14 10:37

@smon83 Moje se tam i v tom spacáku klidně postaví :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.14 10:40

Mě to syn dělal taky, nechala jsem ho tak, jen když se šprajcnul někde tak jsem mu pomohla, ale nebrala jsem ho na ruky a on se pak po týdnu naučil sám usínat, chce to jen vydržet. :hug: A nebo jak tu holky píšou odejít z místnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
23.9.14 10:41

@fenny No když už byly větší tak taky, dokonce se syn snažil i s vakem přelézt postýlku :)…Ale malým dětem to jde hůř… Bez vaku se celou noc jen převalovaly a pobrekávaly a byl to děs… Každopádně večer jsem je dala do postýlky, zapnula kolotoč se světýlkem a hudbou, dala do vaku a po chvíli kňourání byl klid a spinkaly celou noc.Ale každé dítě je jedinečné a na každé funguje něco jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
23.9.14 10:42

Spací pytel už dávno nefunguje, malý překoná i větší zábrany :) Dříve, když byl unavený tak klidně usl tam, kde byl, teď když je unavený, tak leží na břichu a řve, ale spát nebude :) Nevím, jestli ho mám zkusit nechat vyřvat, ať se unaví, protože vydrží řvát dost dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
23.9.14 10:43

U nás je to to samé..pokaždé když jí uložím, tak se začne otáčet na bříško a cestuje po postýlce a péruje.. Kolikrát se dopéruje ke kraji postýlky a ducá se o ní hlavičkou a pak se začne rozčilovat..přitom je ospalá..někdy ji přidržuju za bříško a hladim ji a snažím se ji uklidnit, aby sebou nehazela..ale podle mě to je prostě tím, že už je nebaví ležet na zádech když už se umějí plazit a lézt. ta naše nevydrží ležet u ničeho.. Je to pěkný šídlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
23.9.14 10:50

@cotaholka V půl roce už je dost starý na to, aby spal celou noc. Já bych ho řvát nechala (maximálně chodila podávat dudlík), ale každý to má jinak :nevim: Já prďolu položím do postýlky, pohladím, odcházím. Co tam bude dělat než usne, je čistě jeho věc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí