Problém s uspáváním 3leťačky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
20.10.16 17:22
@Anonymní píše:
@sediza Nenapsala jsem to asi pěkně. Ale dělám poradce a proto píši i anonymně. Už ěm to vyčerpává radit maminkám. Dříve bylo vše přirozené. A přesne podívejte se na savce třeba gorily, protože spousta lidských matek by se od nich bohužel mohla učit :( v životě jsem neviděla, aby zvíře dělalo pro své dítě noru, kde ho „odhodí“ a tam bude spát :(

No to vis oni male gorilky totiz pak nechodi do skolky, kde je uz potreba samostatnost, ony totiz male gorily se nepotrebuji zaclenit do spolecnosti a byt silny jedinec, aby se uplatnil na trhu, ony matky gorily nemusi chodit do lrace, aby ty deti uzivily atd atd atd. Nekteremu diteti to muze vyhovovat a pomuze mu to. U jineho to muzes propast a pak chce zavazovat tkanicku jeste v 9 letech, krajet maso, uspavat atd. Nikdo nevime kde ta hranice je a jestli, tak je u kazdeho ditete jinde. Chci mit samostatne dite, protoze jsou situace kdy je potreba, aby nektere veci uz zvladalo. Zvlast kdyz jsou mladsi sourozenci. Takze oddana matka je jedna vec a samozrejme tu jsme pro sve deti, ale opici laska vec druha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
20.10.16 17:31
@Šarlota4 píše:
No to vis oni male gorilky totiz pak nechodi do skolky, kde je uz potreba samostatnost, ony totiz male gorily se nepotrebuji zaclenit do spolecnosti a byt silny jedinec, aby se uplatnil na trhu, ony matky gorily nemusi chodit do lrace, aby ty deti uzivily atd atd atd. Nekteremu diteti to muze vyhovovat a pomuze mu to. U jineho to muzes propast a pak chce zavazovat tkanicku jeste v 9 letech, krajet maso, uspavat atd. Nikdo nevime kde ta hranice je a jestli, tak je u kazdeho ditete jinde. Chci mit samostatne dite, protoze jsou situace kdy je potreba, aby nektere veci uz zvladalo. Zvlast kdyz jsou mladsi sourozenci. Takze oddana matka je jedna vec a samozrejme tu jsme pro sve deti, ale opici laska vec druha.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
20.10.16 17:34

@Šarlota4 :potlesk: pekne napsano, dekuji ze jsi nasla energii vazene pani poradkyni goril odpovedet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
20.10.16 19:54

Já si naopak myslím, že délka péče o potomka a napriklad delka kojeni jsou geneticky dána pro daný druh. Pro zajímavost…šimpanzi kojí 22 měsíců. Vědci dělali výzkum mezi jednotlivými druhy savců, aby zjišťovali, jaká je pro člověka ideální doba kojení. Zjišťovali to z délky kojení u savců v závislosti na jejich váze a dalších faktorech. Zjistili, že pro člověka je ideální doba kojení minimálně 2 roky :) No ale k tomu, že se snažíte děti připravit na školku, zakazovat si tkaničky apod…tedy k samostatnosti, to je určitě dobře. To se snažíme všichni. Jen teda paradoxně opice si myslím mnohem víc než my. Protože když selžete vy, tak v nejhorším dítě nezvládne školku nebo tkaničky, malá opice ale v přírodě nejspíš nepřezije ;) Tim jsem chtěla říct, že některé věci se můžeme snažit urychlit a byt na sebe hrde, jak máme samostatné dítě, ale pro mě je důležité, aby to dítě zvládlo v pohodě a bylo šťastné. A jestli mu k tomu pomůže uspávání půl hodiny v náručí, tak mě nějak ani nenapadne to neudělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
20.10.16 20:01

Tak pokud by jste si vy chytrolínky přečetli pár moudrých knih a zkušeností, tak děti co jsou víc s rodiči spí s nimi jsou většinou víc samostatnější. A s těmi gorilkami jak tady píše je to mysleno tak, že ta gorila to mládě má stale na sobě a když je větší tak na zádech. Je s ním stále v kontaktu :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
20.10.16 22:12
@Inaris píše:
Tak jednak matka gorila teda musí uživit to svoje mládě jinak než chozením do práce, ale uživit ho musí. To sis asi neuvědomila.
A příměr se nám líbit nemusí, ale osobně se taky podivuji maminkám, které slintají nad cizími kočárky a vypisují se kamkoliv o prdíkách a snažilkách a svoje vlastní děcko pak odnesou na spaní do jiné místnosti, hlavně aby splnily svou „manželskou povinnost“.
Ohledně opičí lásky si pleteš pojmy s dojmy.
Navíc jsi ani nepochopila, že chození dětí do školky a tím urychlování veškerých návyků atd. je svým způsobem opravdu nepřirozené… Je to jen důsledek civilizačního běhu.

Jiste ze uvedomila. Jenze ja ani muj muz si opravdu nemuzeme vzit dite do prace vubec natoz na bricho ci zada. Muzu souhlasit, ze je nepritozenr skolka a vsechno co si nase spolecnost vymyslela, ale tak to proste je a je potreba se prizpusobit. To bychom mohli take bydlet na louce nebo jeskyni, varit na ohni, vylucovat venku na zem - je to preci prirozene :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
20.10.16 22:22
@Inaris píše:
Tak jednak matka gorila teda musí uživit to svoje mládě jinak než chozením do práce, ale uživit ho musí. To sis asi neuvědomila.
A příměr se nám líbit nemusí, ale osobně se taky podivuji maminkám, které slintají nad cizími kočárky a vypisují se kamkoliv o prdíkách a snažilkách a svoje vlastní děcko pak odnesou na spaní do jiné místnosti, hlavně aby splnily svou „manželskou povinnost“.
Ohledně opičí lásky si pleteš pojmy s dojmy.
Navíc jsi ani nepochopila, že chození dětí do školky a tím urychlování veškerých návyků atd. je svým způsobem opravdu nepřirozené… Je to jen důsledek civilizačního běhu.Příspěvek upraven 20.10.16 v 21:55

A propo dite ma byt na 1 miste, ale nevim proc do toho tahas manzelske povinnosti :roll: Partnersky vztah je taky dulezity a i diky stabilnimu partnerstvi muze dite vyrustat v naproste pohode po strance citove, ekonomicke atd. Takze tu celkovou peci o vztah bych taky nepodcenovala. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
20.10.16 23:32

Maminy, nehadejte se tu:)) to jsem fakt nechtela. Kazdy ma svuj nazor a pokud to tak nekomu vyhovuje.. at si kazdy vychovava dite, jak uzna za vhodne. To stejne nevyresite, jsou to dva odlisne nazory a navzajem se nepresvedcite, jen budete hledat argumenty pro a proti. Ja treba malou chci kojit dlouho a je mi jedno, co si kdo mysli, proste nam to vyhovuje obema. I spolecne spani. A asi jsme prisli na to, co ji vadi, vyptavanim a povidanim jsme z ni mimo jine dostali, ze ji vadi sestricka, pry ma jit za tatinkem, nechce ji tam, chce byt s maminkou sama. Tak jsme se ji to snazili vysvetlit, uklidnila se, lehla si na me, mazlila se, pak lehla vedle me, chvilku jsme vykladaly a spokojene usnula… A pak zacala brblat ta mladsi:))) Ale u ni vzdy pomuze kojeni. Tak doufam, ze uz bude dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
20.10.16 23:43
@DorcaOL píše:
Ahoj maminky,
Prosim, nemate nektera zkusenost? Poslednich 14 dni mame problem s usinanim nasi starsi 3lete dcerky. Spime vsichni spolecne, i nase mladsi 1,5 leta. Uspavam obe holky naraz u sebe. Do nedavna nebyl problem, krasne spokojene usinaly a spaly, ale poslednich 14 dni si starsi vyrvava usinani chovanim. Nechce si lehnout ke mne, proste sedi a rve, ze chce chovat, do usnuti. Nepomaha nic, po dobrem, po zlem(kdy mi rupnou nervy a kricim, coz je mi pak moc lito), proste pomuze jen pochovani. Nevim co se stalo, zacalo to virozou a bolenim ousek a od te doby si to vyrvava. Je to na palici, protoze se mi tak budi ta mladsi a placou obe. V naruci jde videt, ze se zklidni a nebo prestane plakat a dela blbiny. Proste nevim, co s ni, jak na ni, aby usinala zase jak driv. Mam ji nekolik dni doprat usinani v naruci? Bojim se, aby to nepovazovala za kazdovecerni ritual. Nebo ji vic chovat pres den? Mozna ji to chybi, nebo zarli, fakt nevim:( dekuji za rady :(

Nechápu, proč musíš děti uspávat. Položím do postýlky, pohladím a odcházím. Sama vidíš, jak se to obrací proti tobě. Chce chovat, za chvilku budeš dělat stojky? Uvědomuješ si, jak si ty děti rozmazluješ a co hlavní, neučíš je samostatnosti? Děti půjdou do školky a uřvou se tam, bo maminku nebudou mít za zadelí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
21.10.16 01:58

@arada s tím nemohu souhlasit… spíme společně s dětmi (6a3roky)… jsou samostatné a v pohodě. Adaptace na školku u obou naprosto bez problémů.

@DorcaO myslím si, že žárlí na miminko. Chce také zažívat pocit blízkosti, ležet s tebou úplně blízko jako u kojení (neříkám, že se jí má nabízet prso), ale chybí jí mít tě jen sama pro sebe. U nás to bylo podobné. Pomohlo i to, že jsme spolu trávily ve dne čas bez miminka (když spalo nebo bylo venku s babičkou)- jen my dvě - zahrát si nějakou krátkou hru nebo něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
21.10.16 06:41

@arada To je blbost. Dcera spí s námi a je uspávána a co se týká školky, nepotřebovala pomalu ani adaptaci. Samostatná je až příliš, což ostatně děti vyrůstající v kontaktním rodičovství mají jako takový charakteristický rys, jelikož potřeba jejich kontaktu je naplněna, proto si ho nemusí nijak vynucovat. Malé děti prostě potřebují své rodiče, už se s tím smiřte. Nechápu, proč me snahou tolika rodičů co nejdřív udělat pomalu z kojence samostatnou jednotku, která nepotřebuje péči. Tedy péči ano, ale kontakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
21.10.16 06:43
@DorcaOL píše:
Maminy, nehadejte se tu:)) to jsem fakt nechtela. Kazdy ma svuj nazor a pokud to tak nekomu vyhovuje.. at si kazdy vychovava dite, jak uzna za vhodne. To stejne nevyresite, jsou to dva odlisne nazory a navzajem se nepresvedcite, jen budete hledat argumenty pro a proti. Ja treba malou chci kojit dlouho a je mi jedno, co si kdo mysli, proste nam to vyhovuje obema. I spolecne spani. A asi jsme prisli na to, co ji vadi, vyptavanim a povidanim jsme z ni mimo jine dostali, ze ji vadi sestricka, pry ma jit za tatinkem, nechce ji tam, chce byt s maminkou sama. Tak jsme se ji to snazili vysvetlit, uklidnila se, lehla si na me, mazlila se, pak lehla vedle me, chvilku jsme vykladaly a spokojene usnula… A pak zacala brblat ta mladsi:))) Ale u ni vzdy pomuze kojeni. Tak doufam, ze uz bude dobre.

To je super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
21.10.16 08:50
@Fjodorka píše:
@arada To je blbost. Dcera spí s námi a je uspávána a co se týká školky, nepotřebovala pomalu ani adaptaci. Samostatná je až příliš, což ostatně děti vyrůstající v kontaktním rodičovství mají jako takový charakteristický rys, jelikož potřeba jejich kontaktu je naplněna, proto si ho nemusí nijak vynucovat. Malé děti prostě potřebují své rodiče, už se s tím smiřte. Nechápu, proč me snahou tolika rodičů co nejdřív udělat pomalu z kojence samostatnou jednotku, která nepotřebuje péči. Tedy péči ano, ale kontakt ne.

Souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401