Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, potřebuju poradit. Dcera nikdy neměla problém s tím spát v postýlce, ale od pondělí kdy jsme snížili postylku úplně dolů tak je problém. Dcera usně buď u kojení, nebo vždy hned těsně po kojení jsem jí položila do postýlky a usla sama. Ale teď vždycky když vidím že už spí, chci jí klasicky přenést, a ještě než jí stacim položit už pláče a je vzhůru, jako kdyby vycitila, že jde do postýlky. Pak chci odejít, ale v okamžiku už stojí na nohách drží se sprusli a place. Uz nevim co dělat, na třetí pokus už spí. ale děje se to tak i v noci. vždy když si jí vezmu do postele ještě ani nezačnou kojit už spí…díky za rady ![]()
@misssiska píše:
Holky, potřebuju poradit. Dcera nikdy neměla problém s tím spát v postýlce, ale od pondělí kdy jsme snížili postylku úplně dolů tak je problém. Dcera usně buď u kojení, nebo vždy hned těsně po kojení jsem jí položila do postýlky a usla sama. Ale teď vždycky když vidím že už spí, chci jí klasicky přenést, a ještě než jí stacim položit už pláče a je vzhůru, jako kdyby vycitila, že jde do postýlky. Pak chci odejít, ale v okamžiku už stojí na nohách drží se sprusli a place. Uz nevim co dělat, na třetí pokus už spí. ale děje se to tak i v noci. vždy když si jí vezmu do postele ještě ani nezačnou kojit už spí…díky za rady
Holt trpelivost, pokud spi na treti pokus, tak je jeste dobre. Zvykne si.
Mame to podobne. Akorat rve jak tur, snazi se vylezt z postylky, jezdi dudlikem po spruslich a stahuje si pyzamo. Kdyz ji svezmu ven, usmeje se a zacne radit jeste vic. Uspim ve 21h, mezi 23-24h se budi a chce ven, kdyz ji dam mliko anebo vezmu do nasi postele hned usne, kdyz ne, dela sceny i hodinu-dve.pak se budi tak co pul hodiny, nekdy co deset minut, az do 5:30 a pak konecne spi az do 7:42
Uz ji nehodlam brat k sobe do postele, tak to budeme muset nejak prezit…V posteli me porad kope do bricha, coz se fazoli urcite moc nelibi.
Měli jsme to stejně, nakonec byla co hodinu vzhůru, tak jsem ji vzala k nám do postele a už je tam rok ![]()
Ráda bych jí to dala zpátky ale nemůžu. Neustále se zvedá, stojí v postýlce a mám strach aby nevypadla. když to měla na tom prostrednim tak měla hlavu, ramena z hrudnikem že ji couhaly nad těmi spruslemi. ![]()
@misssiska ve spánku se zvedá? Nevím, my máme postýlku přiřaženou k naší posteli, takže normálně přeleze k nám. Ale většinou to nedělá, protože tam spí.
@misssiska píše:
Ráda bych jí to dala zpátky ale nemůžu. Neustále se zvedá, stojí v postýlce a mám strach aby nevypadla. když to měla na tom prostrednim tak měla hlavu, ramena z hrudnikem že ji couhaly nad těmi spruslemi.
Zpatky ji urcite nedavej, mne takto spadla dcera z postylky a to se teprve plazila a meli jsme ji uprostred. Ja si nechala dceru u sebe v posteli a pozdeji oddelala bocnici a spi vedle me postele.
Ahoj holky.
Už měsíc řeším problém.
Malá nechce spát v postylce, ani posteli u nás.
Přes den normálně ano, ale večer vůbec, dostává záchvaty řevu, hraje si tam, křičí a to třeba od půl osmé do půlnoci. Pak zabere a opakuje se to od dvou zase.
Jediné kde usne je kočárek nebo autosedačka. A když ji vyndam uspanou a položím do postýlky rve.
Koukala jsem na hacku - může v ní spat přes noc?
Napadá vás něco jiného?
Děkuji ![]()
@Včelička992
Jakoze přes den ji je jedno kde spí, ![]()
Jen noc nás trochu trápí. ![]()