Strach usnout - batole

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20
20.9.16 16:17

Strach usnout; batole

Ahoj maminky, po nějakém čase se na vás obracím o radu. Nejdřív bych chtěla říci, že děcko vážně hrozně rychle roste a mění se přímo před očima. Mám téměř 2 letou holčičku, která ještě donedávna neměla vůbec žádné problémy s usínáním, resp. být sama v pokojíčku. Ze dne na den se vše změnilo. V poledne po obědě i při usínání večer stojí v postýlce, klepe se a usedavě pláče a pláče a nechce mne pustit z dohledu. Kontaktovala jsem naší paní doktorku, ta mi řekla, že se to stává a pak když zjistila, že malá chodí občas do školičky (dávám jí tam na dvě hodiny, aby si pohrála s dětmi), řekla mi, že to je ten důvod jejích nočních můr a že s ní mám spát v pokojíku (což jsem učinila a malá tak nakonec usne). Máte s tím některá zkušenosti? Jak to co nejdříve odstranit, popř. na jak dlouhé období se mám připravit. Hrozně mě trápí ji vidět se takto klepat. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7569
20.9.16 16:53

Teda je nutná ta školička? Jako kvůli práci a tak?
Jde o to, že tak malému dítěti stačí „kamarádi“ na pískovišti nebo někde v spolu v herně s ostatními, společné vycházky s jinými maminkami a tak…ale vždy je nejlepší je být s mámou.

Zbytek nevím. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
20.9.16 17:28

Prstante ji dávat samotnou..může se bát když je sama a pak ma úzkosti ze ji zase opustite..
Nebo mela o tom noční můru. A boji se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.9.16 18:11

No, ani ne dvouleté dítě opravdu ještě nepotřebuje školičku, kde jí necháš, i kdybys jí „opustila“ jen na deset minut..Potřebuje tebe. Logicky když jí pak zmizíš z dohledu, tak je z toho špatná. Vyprdla bych se na školku, chodila s ní víc na hřiště a do heren, ale nenechávala jí tam samotnou. Spánek se vyřeší sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
20.9.16 18:29

V té školičce pláče? Já bych si s ní lehla, než usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
20.9.16 19:10

Tak s ní buď, než usne. Evidentně tě potřebuje. Může se bát, něco řeší a neumí ti to říct jinak než pláčem. Já mám kluka 20m, do školky ho nedávám a i tak začal protestovat, že nechce usínat sám. Sama píšeš, že děti rostou a mění se, za čas se to může srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
20.9.16 20:08

Maminky, děkuji za rady. Ve školičce je právě malá moc spokojená, ráno mě vyloženě tahá ven a ukazuje na školičku. Ve školičce mi říkali, že je naprosto bezproblémová a velice kamarádská. To mě právě trochu mate. Ale i přesto jsem o tom začala přemýšlet a asi tu školičku na čas vypustím a uvidím, jak bude malá reagovat. Díííky. Z

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.9.16 20:27

No možná to školičkou být nemusí. Děti se mění, možná právě prožívá nějaké psychické změny (nemusí se školkou souviset) a proto tě u usínání potřebuje. Hele, pokud se tam vyloženě těší, tak jí to dopřej. A zároveň buď u ní, když usíná. Napadá mě, že možná i v souvislosti s tou školkou, si uvědomila, že se jí můžeš vzdálit a nemusíš tu pro ní vždy na 100% být, a to jí děsí. Děti tuhle separačku mívají obvykle dřív, ale vyjímka určuje pravidlo :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí