Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
v poslední době dcerka začala spinķat krasně. Spinká od 20:00 ci 20:30 a vstává mezi 6 ci 7 hodinou. Pokud ma hlad, tak v 5:00.
Jde mi o to, že někdy se probudí uplně zbytečně. Buď se lekne sama sebe nebo se bouchá ručičkama. Když ji dám do zavinovačky, tak to pomůže, ale je mi jí lito do ni dávat. Přijde mi to jak svěrací kazajka…
Mate nektera zkusenost?
Zkušenost s čím jako?? Nechápu dotaz, mrzí tě, že se vyspíš?? A myslíš si, že je dcera nespokojená, když ti spí v zavinovačce celou noc?? Někdy fakt koukám, co je tady za dotazy
![]()
Nějak nechápu co na co se tu ptáš..
krásně spí. Buď ráda. A že se občas vzbudí že se lekne? To sem tam každý.. teď bych už nezavinovala!!
@mmanolka
taky nechápu… asi půjčím zakladatelce své dítě aby věděla co je to když se dítě budí
![]()
@mmanolka píše:
Zkušenost s čím jako?? Nechápu dotaz, mrzí tě, že se vyspíš?? A myslíš si, že je dcera nespokojená, když ti spí v zavinovačce celou noc?? Někdy fakt koukám, co je tady za dotazy![]()
![]()
Nemrzi me, ze se vyspim to se neboj:-) No, me by se taky nelibilo spat celou noc svazana v zavinovacce (proto ji v ni nenechavam). Myslela jsem spis, jak odbourat ty ruce… sorry, ze jsem nespolkla encyklopedii jako ty… ![]()
@darkblack píše:
@mmanolka![]()
taky nechápu… asi půjčím zakladatelce své dítě aby věděla co je to když se dítě budí
![]()
Vim co to je, kdyz se dite budi… neboj.
Mám skoro 3 měsíčního a zavinovačka už je mu malá, lezou mu z ní pořád nohy. Spí v pytli pro miminka. Budí se mi 2× za noc, buď ráda, že ti prospí celou noc. A to, že se sem tam vzbudí, to tak prostě je. To jsou reflexy. Časem vymizí.
@Xanona píše:
Mám skoro 3 měsíčního a zavinovačka už je mu malá, lezou mu z ní pořád nohy. Spí v pytli pro miminka. Budí se mi 2× za noc, buď ráda, že ti prospí celou noc. A to, že se sem tam vzbudí, to tak prostě je. To jsou reflexy. Časem vymizí.
Diky za normalni prispevek:-)
Nevadi mi, ze se budi… Ale to, ze si tema rucickama ublizuje. Tak snad to vymizi:-)
Mam skoro 3mesicni holcicku a jeste zavinuji a spi taky krasne. Kdyz nezavinu, je za chvili vzhuru, jak mlati rucickama. Myslim, ze kdyby ji zavinuti vadilo, tak to da dost jasne najevo.
@hihi22 píše:
Diky za normalni prispevek:-)
Nevadi mi, ze se budi… Ale to, ze si tema rucickama ublizuje. Tak snad to vymizi:-)
A jak si ubližuje? Poškrábe se?
Tříměsíční je v zavince spokojená, určitě ji tím neublížíš. Taky ještě zavinuju, právě kvůli toho šermování rukama. Je to ještě malé miminko a zavinutí mu dělá dobře - očividně, když spokojeně spinká až do rána. Klidně zavinuj, dokud ji to bude vyhovovat.
@Xanona píše:
A jak si ubližuje? Poškrábe se?
Poskrabe nebo se prstama bouchne do oci…
@Akivasha píše:
Tříměsíční je v zavince spokojená, určitě ji tím neublížíš. Taky ještě zavinuju, právě kvůli toho šermování rukama. Je to ještě malé miminko a zavinutí mu dělá dobře - očividně, když spokojeně spinká až do rána. Klidně zavinuj, dokud ji to bude vyhovovat.
Diky
Tak snad ji tohle spani vydrzi co nejdele.
Ty ruce, to je reflex, po 3. měsíci začne mizet. Kdyby jí zavinovačka vadila, tak v klidu nespí ![]()