Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer, chci se zeptat, zda je vhodné, aby miminko spalo v tenké čepičce, pokud spí v chladnější místnosti (ložnice-méně vytápěná než ostatní místnosti), obvzláště po koupání, pokud dávám hned spát. Jak to máte u vás? Děkuji.
Kolik je tam stupňů? Ja bych teda čepičkou nedávala. Syn by se upekl.
Ahoj já neusnu v místnosti kde je mín než 20
A přes zimu mám spací čepici i já
Spíš kontroluj jestly se málá potí nebo je studená na ouškách, nosánek a tak ![]()
My jsme nikdy cepicku na spani nedavali, a vubec ani pres den na doma. Naopak to je ta spravna teplota na spani pro miminka, tech 18-20. Cepicku bych nedavala, at se neprehreje.
Ok, děkuji, spíš jsem vždycky na vážkách po koupání, z teplé vody šup do 18 stupňů, holá hlava na studeném vzduchu ![]()
Ja jsem teňoučkou čepičku dávala ale asi jen do 2měsíců na noc, ale syn byl malinký nedonošený a špatně si udržoval tělesnou teplotu, pokud maš normalně velké mimčo je to podle me zbytečné. Bude mu teplo
@Jeess píše:
Ahoj já neusnu v místnosti kde je mín než 20A přes zimu mám spací čepici i já
Spíš kontroluj jestly se málá potí nebo je studená na ouškách, nosánek a tak
To kontroluju, nos a ruce, pokud jsou studené, víc zakryju ![]()
Syn byl narozený dříve, čepičku mu dali už v porodnici, dávala jsem mu ji asi měsíc i na noc.
@lefikfialka píše:
To kontroluju, nos a ruce, pokud jsou studené, víc zakryju
Nos a ruce můžou být studené. Teplota se kontroluje na zátylku ![]()
A jinak čepici jsem na spaní nedávala, a to jsme v ložnici měli kolem 16 stupňů.
@lucenka píše:
Nos a ruce můžou být studené. Teplota se kontroluje na zátylkuA jinak čepici jsem na spaní nedávala, a to jsme v ložnici měli kolem 16 stupňů.
To jsem tedy nevěděla, díky ![]()
Já malé tedy dávala, v baráku jsem jednak měli chladněji a nějak tak automaticky jsme do těch 3 měsíců, čepičku daly
Syn byl lehce nedonošený, dávali mu čepičku už v porodnici na celý den. Doma ji měl taky, ale asi jen týden, možná dva. Dvouměsíčnímu bych čepičku nedávala. Po koupání vlásky pořádně vysuším a jde se na kutě ![]()