Uspávání 14měsíční holčičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
131
29.9.16 20:21

Uspáváni 14.měsíční holčičky

Maminky, prosim o radu. Mam 14.mesicni holcicku. Uz od porodnice mela prehozeny den/noc. V noci byla čilá, chtela si hrat a pres den spinkala. Ze zacatku usinala az kolem 1 hodiny rano. Pak se to posunulo na 2,3,5,7h. az zacala usinat az v 10 rano. Takze jsem delala vse pro to aby uz usla. Prvne jsme houpali v lehatku, pak uspavali v naruci a pak usla jen tak, ze jsem si ji polozila na sebe a placala ji po zadecku. To bohuzel trva az do dnes. Uspavani ani netrva dlouho.Vzdy okolo 5minut a za chvili usne. Par krat jsem ji jen polozila, lezela u ni, hladila ji ale jen plakala a chtela ke me. Jeste podotykam spinka semnou v posteli. Mela jste nektera take tento problem? Zabralo neco? Moc dekuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
85280
29.9.16 21:01

@mumi91 v cem je problem, nechapu. Ze ji polozis na sebe a poplacavas? V kolik chodi spat ted?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
29.9.16 21:09

Chodi spat okolo 20h. Chtela bych aby se naucila usinat sama. Chteli by jsme druhe miminko a bojim se, ze tohle pak bude problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
29.9.16 21:10

Take nechapu. Polozis ji na sebe, poplacavas a za 5 min usne? Tak gratuluju, podle mne je to krasny, funkcni zpusob uspavani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
29.9.16 21:15

To považuješ za problém ležet 5 minut vedle dítěte? Já tohle u svého považovala za super, taky s náma spí v posteli. Teď, kvůli zrušení dudlíku, rýmě, očkování, prořezávání dalšího zoubku, už víc jak 2 měsíce uspáváme min půl hodiny (ležím vedle něho, občas houpu dupou, občas polácám, on klidně leží ale ne a ne usnout). To považuju za problém a doufám, že se brzy zase srovná a urovná sám. Těch 5 minutek si užívej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
29.9.16 21:21

Ahoj, my jsme dřív taky pořád řešili, že dcerka - nyní 13 m neumí usínat sama… neřešte to. vývojově to ty děti zvládají až časem… + pár zázračných výjimek + vyřvané děti… váš rituál je super a i kdyby tak zůstal s druhým tak je to v poho :-) my uspáváme déle a i tak už je super, že to teď zabírá a dcera se pořád budí 2-5* za noc:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
29.9.16 21:27

Omlouvam se, ted to musi vyznit tak ze mi tech 5 minut dela problem. Pred mesicem jsem ji poplacavala i hodinku. Trvalo to, ted uz ji davam spat unavenou, takze staci pak uz jen chvilinka. A take se mi mala v noci budi. I 3 krat za noc. Neni pro me problem uspavani ale nechci at je pak zavisla jen na me aby usnula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
29.9.16 21:29

5 minut mi prijde v pohode. dceru jsem od 13 mesice do 20 uspavala v naruci za chuze a nekdy i 3/4 hodiny a zada to pekne odnesla. casem to urcite pujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
29.9.16 21:30

@mumi91 A uspává třeba tatínek? Chodí k prarodičům na návštěvy, kdy ji třeba uspávájí přes den?

Našemu je vlastně úplně jedno, kdo vedle něho leží. S manželem se u uspávání střídáme, jednou za 14 dní je přes den u tchyně, ta ho uspává po obědě. S mojí maminou se vidí jednou za čas, ale i když se vídají málo, v klidu ho uspí přes den i večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
29.9.16 22:37

Tatinek uspal ale jakmile ji chtel polozit z rukou do postele, vzbudila se a zacala plakat nanovo a chtela maminku. U prarodicu je casto ale spis jen odpoledne po spanku. Nekdy jim tam jeste kolem 18h. odpadne ale o to jde pak doma pozdeji spat( usne az kolem 23h.). Uzila jsem si hodinovych uspavani pul roku, kdy mela v noci den. Blizila se 7h. ranni a mala ne a ne zabrat a ja byla uplne vyrizena, zoufala.Me to uspavani nevadi. Nekdy je to 5minut, jindy 20.. jen mi jde pak o hlidani u prarodicu pres noc, skolka atd..a jak rikam, planujeme dalsi mimi, tak to bude narocnejsi. Asi mozna zbytecne plaším, a chce to jen cas..treba k tomu casem dospeje sama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7199
29.9.16 22:45

Jistě že k tomu dospěje sama, je to přirozený vývoj. Lepší než nechat vyřvat a trápit. Pět minut je krása.

Vidíš, a dětem by se mělo před spaním číst. Takže já i přesto že mám dítě co samo usne tak prostě 15 minut čtu protože to má rád. Takže tam s ním těch 15minut jsem i když usínat umí. Vůbec bych neřešila pět minut, klidně i půl hodiny. To se dá normálně zvládnout i s miminkem. Do školky má ještě hoodně daleko, to vůbec neřeš, do té doby se hodně změní a dozraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
29.9.16 22:47

@phan86 dekuji, uklidnila jste me. Vsude okolo jen posloucham( hlavne od moji mamky a tchyne) ze je uz dost velka na toz aby umela sama usinat atd. Porad jim pripominam ze v nasem pripade to nebylo, rozmazlovanim, chovanim a nosenim jen kvuli zaplakani ale tim, ze cely spanek mela chudinka prehozeny a my ji JAKKOLIV uspali, hlavne ze usla. A uz me to nebavi.. vidim, ze nejsem v tom sama a ze jsou i slozitejsi pripady. Dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
29.9.16 22:51

@Aletheia mate pravdu. To ja bych zase rada cetla ale mala vubec neposloucha a ani to nevnima. Tak se chvili mazlime, delame plysackum moja, moja, travime tam pul hodinku i s tatinkem a pak dam jen dudlika, vezmu si ji na sebe, mala si uz najde svoji polohu a po placanim usne..asi opravdu lepsi, klidnejsi usinani pro malinkou nez stres, vyplakavani..na to bych ani nemela. Navic, ona za to nemuze :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7199
29.9.16 22:55
@mumi91 píše:
@Aletheia mate pravdu. To ja bych zase rada cetla ale mala vubec neposloucha a ani to nevnima. Tak se chvili mazlime, delame plysackum moja, moja, travime tam pul hodinku i s tatinkem a pak dam jen dudlika, vezmu si ji na sebe, mala si uz najde svoji polohu a po placanim usne..asi opravdu lepsi, klidnejsi usinani pro malinkou nez stres, vyplakavani..na to bych ani nemela. Navic, ona za to nemuze :(

Tak ona je na pohádky ještě malá. To byla spíš reakce na to jak okolí tlačí na to aby dítě samo usínalo. Dát spát, pusu a čau. A na druhou stranu hustí jak dnešní generace nečte a čučí do tabletů. To máš těžký.
Já jsem v tom věku uspávala hodinu i dýl, prostě mě potřeboval, bylo to na hlavu ale když se na to podívám zpětně tak to taková hrůza nebyla. Vyrostl z toho, stejně jako každé spokojené dítě. Naopak dítě vyřvávané pak má ty problémy se spánkem dlouhodobé, je dobře že jsi to intuitivně okamžitě zavrhla.
Pokračuj v tom, malá bude potřebovat kontakt i když bude miminko, bude to pro ni těžké a osamostatňovat ji na sílu nemá cenu. Myslím že to děláš skvěle, nenech se rozhodit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14094
30.9.16 07:15

Mně 14m usne do deseti klidně s tatínkem, zato se budí co 2,5h v noci a bez nakojení neusne. Takže 3× za noc buzení ještě jde. Vyroste neboj. Mně starší začli spát celou noc až po druhém roce. A to u nás ta „celá“ noc končila mezi 5-6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí