Jak naučit spát dítě pod peřinou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
869
5.10.16 22:43

Jak naučit spát dítě pod peřinou

Ahojky, potřebovala bych poradit, jak naučit téměř tříletého syna v noci se zakrývat peřinou. Cca do dvou let spával ve spacím pytli. Jakékoliv jiné přikrývky odmítal. Ale už je v noci zase zima a mně začíná krišné období neustálého zakrývání. Ráno se probouzí s nohama a rukama studenýma. Jakmile ho v noci přikreju, za chvíli slyším jak se odkopává. Celou noc topit se mi taky nechce, blbě se pak spí. Jsme zatim spolu v ložnici. Syn zatím v postýlce. V ložnici je teď kolem 20 stupňů. Ale jakmile jsme na víkend u tchánů, tam klesne teplota i k 15 stupňům, tak bohužel přitàpíme přímotopem. Co s tím? Jsem z toho už zoufalá. Každej večer před spaním mu říkám, že už je zima, ať se v noci přikryje… jojo mami. Za hodinu odkopáno. Spí v dlouhým triku a pyž. kalhotech. Také ho nemůžu naučit na polštář. Na něm vydrží tak půl hoďky. Holky, co s tím? Hlavně to zakrývání… Děkuji za jakoukoliv radu.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
5.10.16 22:48

Je to marný. Já jsem taky dcerku desetkrát za noc přikrývala. Koupila jsem na zimu flaušové overaly na spaní a je vystaráno. Dítko je v teple a já v klidu. Dítě neovlivní, že se v noci odkope nebo cestuje po postýlce.

• Citovat
  • Upravit
869
5.10.16 22:49

A jak máte staré dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
5.10.16 22:49

@korcilka mam stejny problem, ale u dvouletaka. Tak jsem zvedava na rady. Ja to ted resim tak, ze davam na spani bavlneny overalek a na to jeste klasicke teplejsi pyzamko. Pac ho prikryvam nekolikrat za noc, ale nez si stacim lehnout je zas odkopany.
Polstar bych neresila, rekne si sam a je zdravejsi spat bez polstare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
5.10.16 22:50

A ještě, kde jste ten overal sehnala? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.16 22:55

Také mne zajima, odkud je teplý overal, resim stejný problem.., diky

• Citovat
  • Upravit
6024
5.10.16 22:58

Teple fleece overaly do velikosti 12 ma carters
Muj 8lety v nem spi, nesnese deku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.10.16 23:00

Mám dvouleté dítě, ovšem ve velikosti 4letého :D. Overálky kupuju po bazárcích. Chce to hledat, ale občas se něco objeví. Teď jsem sehnala příjemný flauš v metráži takže budu šít. Průměrná švadlena to ušije taky. Nebo je možné nechat ušít větší spací pytel. U mé dcerky bohužel nepřipadá pytel v úvahu, protože je v noci hodně akční a já mám strach, aby se v něm nezranila. Občas si ve spaní sleze z postele a ustele si na podlaze :mrgreen:. To se fakt nedá přikrývání vychytat :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
1738
5.10.16 23:00

Já má čtyřletýho syna a taky furt odkopanej a furt chodím zakrývat :roll: a začala jsem dávat ponožky i tak má ty nohy studený a pak i měl do rána rýmu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
5.10.16 23:03

@korcilka a ono mu to nepřikrývání dělá nějaký problém? Je nemocný? Každý člověk je jiný, někdo spí rád nepřikrytý. Nech to na něm, že má studené ruce a nohy nijak zvlášť nevadí. A že nespí na polštáři vadí proč? Proč nemůže spát jak chce a jak mu to vyhovuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
5.10.16 23:04

Jé, to je téma pro mně resp. pro mojí nejmladší (teď 2 a čtvrt roku) :lol: 2 starší děti se myslím nechaly normálně přikrýt a nějak extra se neodkopávaly. Zato ta nejmladší! Ona je celkově dost horkokrevná, pořád by chodila nejraději bosa a nahatá, doma teda na nohou nesnese nic, tepláčky a spoďárky při každém čůrání sundá úplně a utíká před oblékáním. Jsme v paneláku a je tu teplo tak nehrotím. V noci jak se teď ochladilo tak se už přikrýt nechá, ale třeba jí nechám odkryté ťapky, aby větrala. Má je pořád teplé. Spí v postýlce u mojí postele tak když se vzbudím tak holt přikreju. Deku má taky tenkou, jinak by nevydržela přikrytá vůbec.
Známá měla děti podobného ražení akorát v přízemním bytě a měli chladno. Našila jim fleesové pyžámka a oblíkala je přes normální tenké až když tvrdě spaly, jinak se nenechaly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
5.10.16 23:06

Jj, znám. Naše tříletá neexistuje, aby spala pod dekou, ona se ani nechce přikrýt, když je vzůru a i kdyby byla v komatu, tak s odkope hned, jakmile jí přikryju. Na polštáři taky zásadně nespí (neřeším).
Spí prostě hodně oblečená. Body (ještě co má z dob plenek se zapínáním pod zadek (aby jí netáhlo na záda), tepláky chlupatkové, teplé ponožky a ještě na tom bodyčku má tričko s dlouhým. Máme v ložnici chladno, přítel nemůže spát, když je horko (což je u něj víc jak 20°). Spací pytel nesnášela od miminka. Takže já jí prostě takhle nabalím jak pumpu. Čekám že až bude starší, tak té dece nějak přijde na chuť. Ale „neučím“ nijak, to podle mě není možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
5.10.16 23:06

@korcilka take se pridam. me dceri je lehce pres 3 a je schopna spat pouze pod dekou, jakmile ji dam perinu tak se do ni zamotava a celou noc se budi - je stale cestovatel. polstar neresim vubec. ted bydlime v teplem byte kde muzu pritopit kdykoliv na teplotu v pokojiku kolem 23-25 stuonu ale budem se stehovat do chladnejsiho bytu a take ted resim co s tim. mam v planu koupit velkouperinu 110×150 a doufat. overal pro tri lete deti me prijde vzhledem k tomu ze jsou bez plenek na nic, ale zas je pravda ze nase mala se v noci na curani probudi velmi sporadicky. stejne myslim ze overalek s nozickama ve vel 104 asi k sehnani nepujde…
na noc ji davam pyzamko s trikem s dlouhym rukavem a na chate kde je daleko vetsi zima davam jeste natelnik a misto kalhot volnejsi poncuchace, tam je ale ted super ze se naucila spat v detskem spacaku. doma ale nechci aby takto spala…
nedavno jsem zakladala diskuzi na tema shanim hrejivou detskou perinu. zaujaly me deky plnene ovci vlnou ale zas je u nich blbe ze nejdou prat doma tak koupim spis dute vlakno a smitec.
ale jak zabranit tomu, aby v noci cestovala a tudiz byla pak odkryta a perinu mela nachumlanou pod sebou nevim.
kdyz jste u vasich kde je chadneji a nezatopila bys myslis ze by se prcek take odkopaval? prece jen uz jsou schopni rict ze je jim venku zima, tak spoleham na lidskou intuaci a chlad by jim to nemel dovolit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
5.10.16 23:12

@AnastazieB 1) v 15 stupnich bych ho mela rada v teple, jen nevim jak na to. U tchanu jsme casto.

1. polstar vidim jako sanci, jak se pokusit vyresit problem s jeho spanim. Pri usinani, pri malem probuzeni ze spanku.. se uspava mlacenim hlavicky do postele. Sice ji ma vypolstrovanou co to jen slo, ale presto to dela, budi nas to, i jeho a o to dyl to dela.. tohle je ted ale neco jinyho. Chtela bych ho naucit spat na polstarku, ze snad uz se tolik bouchat nebude. Tot vysvetleni k polstarku.

Pisi z mobilu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.10.16 23:15

@mumisek79 Holky, sehnat se dají i ve větších velikostech. Teď jsem koukla na Bazar na Seznamu a je tam minimálně 10 inzerátů na fleesové overaly 104.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510