Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, řeším problém s mateřskou a už nevím, jak dál
Nastoupila jsem na ni 17.3, když mi do minulého pondělí 20.4. nepřišly peníze, volala jsem na pssz a tam mi řekli, že už tam papíry měsíc mají, ale něco jim tam nesedí. Tak jsem volala do práce, účetní tam minulou středu 22.3. jela osobně a prý by to mělo už být v pořádku. Včera jsem na pssz volala, jestli mají teda už vše v pořádku a paní mi řekla, že vidí, že peníze ještě pořáf neodešly, že pořád asi něco nesedí
Dala mi číslo na kolegyni, která to má na starost, ale ta vůbec nebere telefon
Co teď? Jejich přístup je hrůza, nedají vedět, že je něco špatně a když se člověk stará sám, tak zase není možný dostihnout kompetentní osobu ![]()
Já nastoupila na mateřskou 26.12. a první peníze mi došly 30.3.takže času dost ![]()
A když se vymlouvají na to, že byla špatná příloha? Účetní to špatně vyplnila, ale nedali to nikomu vedět a prostě to nechali být. Zdravej rozum mu říká, že by se mohli ozvat, že tam něco nesedí, ale nevím, jestli je to jejich povinnost. Aby tu stížnost nesmetli s tím, že to nebyla jejich chyba. A ještě mi říkali, že od doručení opravené přílohy znovu nabíhá ta lhůta 30 dní, to je taky pravda?
díky ![]()
@Ladiabola píše:
Já nastoupila na mateřskou 26.12. a první peníze mi došly 30.3.takže času dost
To je neskutečný, a stěžovala sis? A řekli zi, proč až tak pozdě? ![]()
No já bych jim věřila, neřekli, že už se běkomu ozvali, řekli mi, ať zavolám do práce a řeknu účetní, že dala špatnou přílohu…a dnes mi řekli, že na přílohu pořád čekají a když jsem jim řekla, že ji tam účetní měla dovézt už před týdnem, tak jen Moment, ještě se teda podívám…a Máte pravdu, už to tady máme, tak já to předám dál k vyřízení. Ani neveděli, že už tam tu opravenou mají
![]()
Jediná rada je pořád si tam volat a ptát se
Asi záleží na konkrétní úřednici, u nás většinou komunikují docela rychle a na chyby či nedostatky upozorňují sami. Minulý týden mi přišlo doporučeně upozornění, že na „lístku na peníze“ mám opravené RČ, ale u opravy není razítko lékaře. Tak jsem musela znovu k doktorovi a pak na sociálku. Ale upozornili mě sami…
@jancab já tam právě volala, ale už dovolat se tam byl nadlidskej úkol ![]()
@Terdul No tý jsem to volala já, sama ta úřednice mi řekla, ať jí zavolám a řeknu jí, ať jim dodá opravenou přílohu…
tak jsem aspoň kousek pokročila, sice jsem z Prahy a zaměstnavatel taky, ale prý to mají na pobočce v Mělníku a už to vyřizují. Tak snad se do týdne dočkám…
@Chrissy Tak to jsem na tom nějak podobně, když sem se nahodou po tydnu dovolala tak mi řekli že byl vyplněn špatně papír, ale nic víc mi ktomu neřekli přehazovali si mě jak horký brambor, že to řeší ta pak zase jiná atd. Na mateřské jsem od 15.2. a doteď žádné peníze. Stěžovat si nadřízenému taky nejde, páč nebere telefon. Nakonec to řešil zaměstnavatel že to bylo špatně, ale socialka se neozvala, aby to opravili, až sem zavolala tak to zaměstnavetel zjistil. je to příšerný přístup, banka na peníze čekat nebude, a oni mají hrůzu času, ale když má člověk platit něco státu, tak to musí být všechno honem honem.
A která sociálka tě má na starosti? Mě Praha 8 a je to opravdu za trest, aby někdo nezvedl telefon celý den 8-17:00 když mají otevřeno to je fakt děs.
@miminec píše:
@Chrissy Tak to jsem na tom nějak podobně, když sem se nahodou po tydnu dovolala tak mi řekli že byl vyplněn špatně papír, ale nic víc mi ktomu neřekli přehazovali si mě jak horký brambor, že to řeší ta pak zase jiná atd. Na mateřské jsem od 15.2. a doteď žádné peníze. Stěžovat si nadřízenému taky nejde, páč nebere telefon. Nakonec to řešil zaměstnavatel že to bylo špatně, ale socialka se neozvala, aby to opravili, až sem zavolala tak to zaměstnavetel zjistil. je to příšerný přístup, banka na peníze čekat nebude, a oni mají hrůzu času, ale když má člověk platit něco státu, tak to musí být všechno honem honem.A která sociálka tě má na starosti? Mě Praha 8 a je to opravdu za trest, aby někdo nezvedl telefon celý den 8-17:00 když mají otevřeno to je fakt děs.
Taky Praha 8…lemry liny koukam
na jednu zenskou jsem dostala primej telefon a ta to taky vubec nevzala ![]()
Ze zákona o SSP je lhůta pro výplatu peněz do 30. dnů od podání žádosti. Ve složitých případech ji lze prodloužit o dalších 30 dnů…ale milá úřednice musí prokázat, že žadatele kontaktovala - nejlépe písemně, výzvou na doručenku. Já používala i email, pokud na něj nebyla reakce max 5 dnů, posílala jsem dopis. Tohle je evidentně pochybení úřednice i její nadřízené. Pokud jsem byla nemocná, měla jsem za sebe vedením přidělený zástup, který se staral i o mou agendu - neúplné žádosti, nezadané…aby se vše stihlo ve lhůtě.
Zajela bych tam osobně a byla bych hodně škaredá
- a požadovala bych u jednání i nadřízenou.
Hmm, mně přišlo divný, že to prostě nechali být. Dneska budu dávat kartu příteli, ať se podívá, jestli už to přišlo, mám Komerčku a nemám bankovnictví v mobilu
Teď se tam osobně už nedostanu, jsem v porodnici
ale zasloužili by tam ![]()
Tak se musím pochlubit, dnes se mi podařilo dovolat vedoucí, která mi řekla, že mám zavolat na nemocenské oddělení, na to konto sem jí řekla, ať se nezlobí, ale nikdo mi tam nezvedl telefon už 14 dní, tak říkala, že vidí, že telefonují, že mě přepojí a sláva, dovolala sem se správné paní. Ta mi řekla, že se to došetřuje, že mají špatné podklady, tak sem řekla, že zaměstnavatel už poslal dávno správné, ať se pořádně podívá a ejhle, byli tam
Tak mi řekla, že to předá a vyplatí mi únor, tak sem řekla, že bych ráda dostala už i březen, že musím poplatit účty, tak že se pokusí
No tak sem zvědavá kdy dorazí a za jaké období dorazí. Pak dám zase vědět.
@miminec hrozný
já tam dnes taky znovu volala a prý by mi to mělo přijít do týdne ![]()
@Chrissy Tak mi dnes konecne prisel dopis ve kterem mi napsali ze nemam narok na materskou a pritom mi 4.5. rikali ze penize odeslou tento tyden. ![]()